To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)

Dimishka - Czw Lut 25, 2010 21:51

Lavi mówisz o realu?
Zdecydowanie z małym jest źle... zastanawiałam się czy on w ogóle żyje...

futrzasta - Pią Lut 26, 2010 00:35

Mazoku napisał/a:
niestety ja jestem zielona w temacie, w dodatku na gg Gekona piszą że ich nie będzie w Poznaniu więc chyba najlepsza hodowla w Polsce odpadła z giełdy. w razie czego zobacz po ich ofercie, www.gekon.lublin.pl

żartujesz?! a ja właśnie na nich najbardziej liczyłam :roll: myślałam zeby właśnie z Gekona kupić :(

a z tymi gekonami...dzwoniłaś? ja może w niedziele się przejdę ale gęby nie potrafię otworzyć-odwagi brak, zaczną się wymądrzać i tyle

Lavi - Pią Lut 26, 2010 09:16

Dimishka, właśnie o Realu mówie... W takim razie zadzwonie do TOZu... Tylko będę mogła tam zadzwonić dopiero po 17 jak w domu będę, bo na komórce mam tylko 10 gr i nie wiem, czy to nie za późno;/
Layla - Pią Lut 26, 2010 10:00

Lavi, a macie SDZ? Straż dla Zwwierząt znaczy.
futrzasta - Pią Lut 26, 2010 11:14

ja odpowiem, że nie mamy... TOZ to chyba jedyne.(SDZ już nie wierze! jak wysłałam zdjęcia, namiary na dziewczynę która karmiła węża kotem i jeszcze wrzucała zdjęcia na bloga to odpisali że nie mają tam oddziało bo to na śląsku bla bla bla i żebym zgłosila na policję...) Wiem że w Alfie w zoologiku legwana zielonego karmili świerszczami, zwierzaki nie miały wody, miały za sucho i kumpel podobno nie raz przy nich dzwonił na policję i czekał aż przyjadą, niby coś się zmie niło ale co policja zalatwiła to nie wiem

Mazoku gdzie wyczytałaś że gekolublina nie będzie na giełdzie?muszę własnoocznie zobaczyć :/

Mangusta - Pią Lut 26, 2010 13:11

futrzasta napisał/a:
Mazoku gdzie wyczytałaś że gekolublina nie będzie na giełdzie?muszę własnoocznie zobaczyć
na ich gg, wejdź w kontakt na ich stronie.

Layla, Straż Dla Zwierząt po zmianie "komendanta" już nic nie wskura :( wiem od szefa co się tam dzieje... mieliśmy genialny punkt SdZ w Lublinie ale wszystko się rozpadło bo lubelski szef nie chciał brać udziału w tej paranoi.

futrzasta - Pon Mar 01, 2010 12:27

przywiozłam z giełdy gekonika SHTCT (o płec i wiek z tego wszystkiego zapomniałam zapytać :\ ) ma z 20cm

Lavi - Pon Mar 01, 2010 12:39

Świetny jest ^^ I to wszystko przeze mnie ;D Bartek też chce kupić sobie gekoniaka i teraz marudzi mi, że ja i Ty chcemy mu na złość zrobić, pokazując, że mamy a on nie xD A ja wczoraj zrobiłam w końcu swoim aparatem foty mojemu Stefanowi ;D

Wielkość:

futrzasta - Wto Mar 02, 2010 14:25

i nawet nikt nam nie napisał jakie to mamy śliczne zwierzaczki <foch> ;)
Niamey - Wto Mar 02, 2010 16:15

futrzasta, jaki słodki :P
kameliowa - Wto Mar 02, 2010 18:10

Ja jestem właśnie na etapie przemyśliwania posiadania lamparta lub agamy b. Jeśli się zdecyduję to myślę, że nie wcześniej niż za pół roku. Najpierw gruntowna edukacja, potem budowa terrarium i dopiero wtedy. Co prawda trzymałam już kiedyś gadziątka w domu i płazy, ale od dawien dawna marzy mi się jaszczur :) Teraz jak już wychodzę na swoje, to zaczęłam się poważniej zastanawiać.
Anonymous - Wto Mar 02, 2010 18:37

coscie sie tak wszyscy czepili tych lampartow ;p
zalbi - Wto Mar 02, 2010 20:04

ale lamparty są na prawdę swietne.

mnie osobiście podobają sie pigmejskie, ale nie znalazłam żadnej innej ich nazwy.

Lavi - Wto Mar 02, 2010 20:18

A mój lampart właśnie linieje :mrgreen:
Mangusta - Wto Mar 02, 2010 20:35

Cytat:
coscie sie tak wszyscy czepili tych lampartow ;p
ja sie nie czepiłam, mam trójkę przez przypadek. są fajne ale znam fajniejsze jaszczurki, tyle że nie dla początkujących ;) ot, np. się dzisiaj pochwalę, że Głupek grzecznie siedział mi na ręce podczas naświetlania. do czasu co prawda, ale siedział ;P

a Migota waży 800gram "na głoda" ;]