Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
bobroska - Czw Cze 21, 2012 12:03
Majszczur, gdzie? Wystarczy na dole w kuwecie taka jakby z trzema wyjściami? Miałam dać rurę, ale zrezygnowałam, po tunelu tylko chodzą od czasu do czasu.. Sputnik wisi ponad tydzień, zero zainteresowania.
Off-Topic: | Mam. |
Dogha - Czw Cze 21, 2012 12:07
Domek z koszyczków by tam pasował
smeg - Czw Cze 21, 2012 12:22
Zoologiczne szczury długo się przekonują do nowych atrakcji Moja pierwsza szczurzyca też przez jakiś czas bała się hamaków, a później je pokochała Więc wydaje mi się, że z czasem się przekonają do sputnika
bobroska - Czw Cze 21, 2012 13:12
Dogha napisał/a: | Domek z koszyczków by tam pasował |
Właśnie oglądałam przed chwilą klatki i strasznie mi się takie domki podobają, przy najbliższej okazji jadę do obi i kupuję jeszcze małe koszyczki.
Off-Topic: | smeg, widzę własnie, niby zanim je przywiozłam to były w normalnym domu ze dwa miesiące, z tego co tam widziałam spały w tunelu, a u mnie na początku byli strasznie biedni, przez pierwsze kilka dni spali tylko w kuwecie/koszyczkach (ale pokochali kartonowy domek), nie wychodzili poza klatkę prawie w ogóle, jedynie na komodę. Teraz po 1,5 tygodnia u mnie jest już całkiem nieźle, chłopcy są strasznie fajni. | Na razie przewiesiłam sputnik nad hamak po prawej. Ale nie muszą w nim przecież siedzieć, jak się nie przekonają to nic się przecież nie stanie.
gerbizu - Sob Cze 23, 2012 19:12
no to i ja się pochwalę moją klatencją
Ninek - Wto Cze 26, 2012 10:14
Poprzednio napisałaś tak, jakby miały zaczynać od brzegów. Albo ja jeszcze śpie.
Poza tym szczury wuwuny kuwety nie zżerają, więc nie wiem w ogóle skąd ta dyskusja.
Moja nadal niezamieszkana klatka 63x46x133cm:
Na pozostałych półkach będą takie same pokrowce jak na dwóch najwyższych, już sie szyją. Pod sufitem będzie fioletowo-różowy sputnik, na samym dole różowy domek - musze wyciąć wejście w misce.
Nie wiem co jeszcze tam wetknąć, pewnie wyjdzie w praniu, jak już baby tam zamieszkają.
pospolita - Wto Cze 26, 2012 12:11
jaka fajna klatka
Dogha - Wto Cze 26, 2012 18:58
Ninek jakieś liny by się tam przydały I więcej hamaków, może jakaś rura.
Ninek - Wto Cze 26, 2012 19:24
Rur na pewno nie będzie. Są za ciężkie do utrzymania porządku. Będą je za to miały w dużej ilości pod moim łóżkiem Chce im tam całą kanalizacje zrobić
Miałam ponad 30 szczurów i żaden nie korzystał z lin ;> Spróbować moge, ale szczerze wątpie żeby w ogóle zwróciły na nie uwage
Jakieś szmaciaki pewnie jeszcze dojdą, ale dalszy ciąg szycia mam zaplanowany już po dotarciu sputnika - jak będe wiedziała ile miejsca i gdzie mam.
No i warto przypomnieć, że to klatka dla tylko trzech bab
Różowa miseczka mi potrzebna
Dogha - Wto Cze 26, 2012 20:28
Znowu stwierdzam, że mam genialne szczury Nie leją do swojej rury, za to bardzo ją lubią tak jak i liny
Moja klatka dla 3 panów wygląda tak obecnie:
dudzia - Czw Cze 28, 2012 20:48
Tu połowa mojej xlki po przemeblowaniu. Jakiś czas temu wrzucałam zdjęcia i pisałam że pusto i nie mam pomysłu, później zapełniłam, a dzisiaj udało mi się zrobić zdjęcia
Hamak ostatnio na próbę powiesiłam i skończyło się tym, że noc była nie do zniesienia a Spacja ma wyrwany placek sierści a i tak wolały górny sputnik. Spróbuję za kilka dni z otwartym hamakiem znowu
mmarcioszka - Czw Cze 28, 2012 22:19
dudzia, a co jest u Was nie tak z hamakami?
dudzia - Czw Cze 28, 2012 23:30
mmarcioszka, już pisałam wcześniej chyba. Laski się w nich leją strasznie. Nawet jak powieszę kilka to i tak wszystkie (jak to bywa zazwyczaj ) lezą do jednego i zaraz któraś cierpi i są piski całe noce. Tym bardziej, że ostatnio pożegnałam 3 szczurki i ciągle są walki o dominacje. ostatnio zrobiłam taki hamak z dużymi wyjściami jak mi tu radzono, ale jak widać nie podziałał. Nigdy nie były zainteresowane pojedynczymi hamakami ale jeszcze popróbuję bo akurat trafił mi się miły materiał Za to bardzo lubią sputniki (oba) które chwilę po posprzątaniu klatki April chętnie napełnia trocinami i leżakują razem całymi dniami
Dogha - Pią Cze 29, 2012 11:37
U nas klatka się zmieniła. Przy 3 szczurach XL'ka jednak była bez sensu, więcej sprzątania niż to warte.
Więc znalazłam okazyjnego starego plusa i jestem mega zadowolona.
Pyl - Pią Cze 29, 2012 11:43
Stary Plusik Moja najukochańsza wersja tej klatki
|
|
|