To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

bobroska - Czw Cze 21, 2012 12:03

Majszczur, gdzie? Wystarczy na dole w kuwecie taka jakby z trzema wyjściami? Miałam dać rurę, ale zrezygnowałam, po tunelu tylko chodzą od czasu do czasu.. Sputnik wisi ponad tydzień, zero zainteresowania.

Off-Topic:
Mam. :D

Dogha - Czw Cze 21, 2012 12:07

Domek z koszyczków by tam pasował ;)
smeg - Czw Cze 21, 2012 12:22

Zoologiczne szczury długo się przekonują do nowych atrakcji ;) Moja pierwsza szczurzyca też przez jakiś czas bała się hamaków, a później je pokochała :D Więc wydaje mi się, że z czasem się przekonają do sputnika ;)
bobroska - Czw Cze 21, 2012 13:12

Dogha napisał/a:
Domek z koszyczków by tam pasował ;)

Właśnie oglądałam przed chwilą klatki i strasznie mi się takie domki podobają, przy najbliższej okazji jadę do obi i kupuję jeszcze małe koszyczki.

Off-Topic:
smeg, widzę własnie, niby zanim je przywiozłam to były w normalnym domu ze dwa miesiące, z tego co tam widziałam spały w tunelu, a u mnie na początku byli strasznie biedni, przez pierwsze kilka dni spali tylko w kuwecie/koszyczkach (ale pokochali kartonowy domek), nie wychodzili poza klatkę prawie w ogóle, jedynie na komodę. Teraz po 1,5 tygodnia u mnie jest już całkiem nieźle, chłopcy są strasznie fajni. :D
Na razie przewiesiłam sputnik nad hamak po prawej. Ale nie muszą w nim przecież siedzieć, jak się nie przekonają to nic się przecież nie stanie.
gerbizu - Sob Cze 23, 2012 19:12

no to i ja się pochwalę moją klatencją :P

Ninek - Wto Cze 26, 2012 10:14

Poprzednio napisałaś tak, jakby miały zaczynać od brzegów. Albo ja jeszcze śpie.
Poza tym szczury wuwuny kuwety nie zżerają, więc nie wiem w ogóle skąd ta dyskusja.

Moja nadal niezamieszkana klatka 63x46x133cm:
Na pozostałych półkach będą takie same pokrowce jak na dwóch najwyższych, już sie szyją. Pod sufitem będzie fioletowo-różowy sputnik, na samym dole różowy domek - musze wyciąć wejście w misce.

Nie wiem co jeszcze tam wetknąć, pewnie wyjdzie w praniu, jak już baby tam zamieszkają.

pospolita - Wto Cze 26, 2012 12:11

jaka fajna klatka :serducho:
Dogha - Wto Cze 26, 2012 18:58

Ninek jakieś liny by się tam przydały ;) I więcej hamaków, może jakaś rura.
Ninek - Wto Cze 26, 2012 19:24

Rur na pewno nie będzie. Są za ciężkie do utrzymania porządku. Będą je za to miały w dużej ilości pod moim łóżkiem ^^ Chce im tam całą kanalizacje zrobić :)
Miałam ponad 30 szczurów i żaden nie korzystał z lin ;> Spróbować moge, ale szczerze wątpie żeby w ogóle zwróciły na nie uwage :P

Jakieś szmaciaki pewnie jeszcze dojdą, ale dalszy ciąg szycia mam zaplanowany już po dotarciu sputnika - jak będe wiedziała ile miejsca i gdzie mam.

No i warto przypomnieć, że to klatka dla tylko trzech bab ;)
Różowa miseczka mi potrzebna 8)

Dogha - Wto Cze 26, 2012 20:28

Znowu stwierdzam, że mam genialne szczury :P Nie leją do swojej rury, za to bardzo ją lubią tak jak i liny ;)
Moja klatka dla 3 panów wygląda tak obecnie:

dudzia - Czw Cze 28, 2012 20:48

Tu połowa mojej xlki po przemeblowaniu. Jakiś czas temu wrzucałam zdjęcia i pisałam że pusto i nie mam pomysłu, później zapełniłam, a dzisiaj udało mi się zrobić zdjęcia :)

Hamak ostatnio na próbę powiesiłam i skończyło się tym, że noc była nie do zniesienia a Spacja ma wyrwany placek sierści :( a i tak wolały górny sputnik. Spróbuję za kilka dni z otwartym hamakiem znowu :)

mmarcioszka - Czw Cze 28, 2012 22:19

dudzia, a co jest u Was nie tak z hamakami?
dudzia - Czw Cze 28, 2012 23:30

mmarcioszka, już pisałam wcześniej chyba. Laski się w nich leją strasznie. Nawet jak powieszę kilka to i tak wszystkie (jak to bywa zazwyczaj :P ) lezą do jednego i zaraz któraś cierpi i są piski całe noce. Tym bardziej, że ostatnio pożegnałam 3 szczurki i ciągle są walki o dominacje. ostatnio zrobiłam taki hamak z dużymi wyjściami jak mi tu radzono, ale jak widać nie podziałał. Nigdy nie były zainteresowane pojedynczymi hamakami ale jeszcze popróbuję bo akurat trafił mi się miły materiał :) Za to bardzo lubią sputniki (oba) które chwilę po posprzątaniu klatki April chętnie napełnia trocinami i leżakują razem całymi dniami :mrgreen:
Dogha - Pią Cze 29, 2012 11:37

U nas klatka się zmieniła. Przy 3 szczurach XL'ka jednak była bez sensu, więcej sprzątania niż to warte.

Więc znalazłam okazyjnego starego plusa i jestem mega zadowolona.

Pyl - Pią Cze 29, 2012 11:43

Stary Plusik :serducho: Moja najukochańsza wersja tej klatki :mrgreen: