Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
martailissi - Czw Gru 30, 2010 12:27
Ja używałam takiej drobniutkiej dla kociąt. Co prawda zbrylała się, ale w klatce było czysto więc to nie przeszkadzało
Devona - Czw Gru 30, 2010 16:37
Viss napisał/a: | Devona, ale to sa jakies ziarna, w dodatku bliżej nieokreślone. I co to znaczy wielkość średnia i xxl... Jak ja lubię takie opisy. | Wiem, że ziarna i opis rzeczywiście nieprecyzjny, ale dopóki nie kupię, to się nie dowiem, jak to wygląda, bo szukałam w sieci opisów/recenzji, ale niczego przydatnego nie znalazłam.
Mogę za to z czystym sumieniem polecić trociny DOMUS, wydajne, pylą jak trociny Pinio, czyli tylko troszkę i do tego są naprawdę tanie.
/edytowałam, żeby nikogo nie zniechęcach do tej ściółki, bo chodziło mi o efekt odwrotny
Oli - Czw Gru 30, 2010 16:42
Devona napisał/a: | pylą standardowo | to raczej nie są dobre
ja nieprzerwanie kocham trociny Pinio classic oraz ściółkę lnianą firmy zolux nie znalazłam nic lepszego jeśli chodzi o niepylenie (trociny), wydajność (oba) i wchłanianie moczu (zolux).
Pyl - Czw Gru 30, 2010 16:59
Oli, a tę końską już macałaś?
Devona - Czw Gru 30, 2010 17:07
Oli napisał/a: | to raczej nie są dobre
| Czemu? Standardowo znaczy dla mnie tak, jak trociny Pinio, bo nie ma ściółek "niepylących" .
sheila. - Czw Gru 30, 2010 17:17
Ja mam żwirek Pinio .
Łatwiej sie sprząta (mam go pod kratką) i nie uczula dziewczyn
Oli - Czw Gru 30, 2010 17:27
Devona napisał/a: | bo nie ma ściółek "niepylących" | są te lniane a napisałam tak, bo myślałam, że piszesz o standardowym pyleniu (czyli nie o trocinach odpylonych specjalnie)
Pyl, nie macałam, ale dzisiaj będę sprzątać to ją otworzę. Na pierwszy rzut oka w porównaniu z zoluxem jest drobniejsza (takie mam wrażenie ale jest mocno sprasowana) i ciemniejsza.
Pyl - Czw Gru 30, 2010 17:31
Oli, to ja poproszę o relację Zarówno z dzisiejszego macania jak i z używania (to pewnie nieco później, niech mają szansę nasikać troszkę )
Devona - Czw Gru 30, 2010 17:33
Oli napisał/a: | a napisałam tak, bo myślałam, że piszesz o standardowym pyleniu (czyli nie o trocinach odpylonych specjalnie) | Dla mnie takie pylenie dyskwalifikuje ściółkę, używam tylko trocin odpylonych. DOMUS mają grubość pomiędzy Pinio a Chipsi, kosztują ok. 7-8 zł za 60 l i są naprawdę wydajne. Oli napisał/a: | są te lniane | Lniane? Możesz podać jakieś bliższe informacje, bo jakoś nie kojarzę?
Oli - Czw Gru 30, 2010 17:37
Devona, http://animalia.pl/produk..._Chambiose.html i tu jest temat o końskich http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=7729
Madzial98 - Czw Gru 30, 2010 19:53
Ja daję moim szczurkom żwirek drewniany ,,Kicio''.
Devona - Czw Gru 30, 2010 21:09
Oli, dzięki, przeoczyłam jakoś ten temat, pewnie dlatego, że się nazywał "ściółka dla koni" .
hubert - Czw Gru 30, 2010 23:15
Viss napisał/a: | Nie są twardsze od zwykłych? |
Sa.
Anonymous - Pią Gru 31, 2010 10:15
Oli napisał/a: | ale dzisiaj będę sprzątać to ją otworzę. | i jak i jak? Jestem baardzo ciekawa.
Oli - Pią Gru 31, 2010 10:36
Viss, nie otworzyłam jej bo miałam jeszcze resztki innych ściółek, ale jeszcze mam jedną klatkę do sprzątnięcia to wsypię tej
|
|
|