Archiwum - Psiaki vol. IV
Fauka - Czw Mar 05, 2009 15:57
Istnieje dysplacja D? słyszałam tylko o A, B i C A - brak, B- lekka C - poważna.
sachma - Czw Mar 05, 2009 17:40
http://www.lancet.pl/dysplazja.html
Cytat: | # A - stawy biodrowe normalne
# B - Stawy biodrowe prawie normalne
# C - dysplazja nieznaczna
# D - dysplazja częściowa (ograniczona)
# E - dysplazja ciężka |
Tess - Sob Mar 07, 2009 18:42
Pomyślałam, że kogoś może to zainteresować. http://www.cruftslive.tv/ Mogłam wstawić wcześniej, ale trudno. W każdym razie relacja ze wszystkich atrakcji na bieżąco.
sachma - Sob Mar 07, 2009 19:09
Tess, o lol.. zaczynam się poważnie zastanawiać czy na pewno chce zrobić z psa kanapowca
Bema - Sob Mar 07, 2009 20:36
A ja bym chciała polecić pewną hodowlę http://www.foksterier.eu/
a przynajmniej jej właściciela Super kompetentny i sympatyczny facet, nawiązaliśmy kontakt mailowy, ponieważ szukam foksa dla mojej siostry... No niestety nie załapię się na majowe psiaki, ale polecił mi hodowlę w Czechach, podał namiary, wysłał linka do mapki oraz napisał podstawowe słowa po czesku, które mogą być użyteczne, oraz w Oleśnicy...Od poniedziałku szukam więc - foksy nadal aktualne...
Tess i ktoś jeszcze się oferował, że się dowie o foksiki, potrzebne mi są na maj. A i czego potrzebuje pies, oprócz karty szczepień, wywożony za granicę, dokładniej do Niemiec?
Tess - Sob Mar 07, 2009 21:27
sachma, i bardzo dobrze, co pies ma leżeć i się nudzić. Jutro jeszcze będą fajne rzeczy na crufcie. Niestety polaków nie zobaczymy, jedyna startująca polka biegała w czwartek i dziś, poszło jej bardzo dobrze, zresztą to moja trenerka. XD
Bema - Sob Mar 07, 2009 21:38
Tess, ponawiam pytanie, wiesz coś o małych foksikach do odbioru w najbliższym czasie?
Martuha - Sob Mar 07, 2009 21:51
Ja choruje na owczarki srodkowoazjatyckie albo cane corso !! Zna ktos jakies dobre hodowle?
Tess - Sob Mar 07, 2009 21:56
Bema, popytam terierowych znajomych jak będę na treningu.
Bema - Sob Mar 07, 2009 22:04
Tess, dziękuję z góry, to ważne dla mnie! wiem, że moja siostra potrzebuje towarzysza, a Nazarka tyle lat już z nami nie ma
nezu - Sob Mar 07, 2009 22:53
W Elblągu po osiedlu mojej cioci na smyczy ze swoim dużym chodzi boski rudo-biały basensji, ale oczywiście jak zwykle jakem panikara, nie podejdę i nie porozmawiam bo po co, bo mi nie daj boże właściciel odpowie...
Kolejny raz już ich widziałam (znaczy psa rasy moich marzeń i jego człowieka), wychodzi na to że facet i pies mieszka gdzieś w pobliżu.
Jestem cykor jednak...
Wolę podglądać z okna i zachwycać się "zza węgła" ==
Tess - Nie Mar 08, 2009 01:05
nezu, ja ostatnio spotkałam w mieście pana z trzema basenji. Jak zobaczyłam trzy to nie mogłam się powstrzymać i do niego zagadałam. XD Dwa były polskie, rudo-białe, a trzeci to tricolor słowacki. Psy były fajne, ale zupełnie niewychowane. Ok, rasa trudna, ale koleś w ogóle nie panował nad nimi, nawet na smyczy. Powiedział, że on żadnego z nich spuścić nie może, bo by mu pouciekały. O.o
nezu - Nie Mar 08, 2009 01:55
Szkoda psów tak po prawdzie...
Trudna rasa, ale jak się chce to się da baska wychować (no dobra, powiedzmy że da się mu przetłumaczyć kilka kwestii ułatwiających koegzystencję na kilku płaszczyznach ).
Ale w sumie to i tak ci zazdroszczę, bo zobaczyć 3 basenji na mieście, w rękach jednego ludzia i w jednym miejscu to w tym kraju nie należy do częstych widoków.
I nie wiem czy nad tym boleć czy się z tego cieszyć.
sachma - Nie Mar 08, 2009 10:53
czuje się jak gówniara.. oglądam Junior Handlers.. w tym linku co Tess dała.. i one wszystkie mają po 14-16 lat a wyglądają starzej niż ja!
dla zainteresowanych - zaczął się taniec z psem a o 11:20 bedzie agility
edit.
którą oni mają teraz godzinę? bo mi się program nie zgadza
Anonymous - Nie Mar 08, 2009 12:19
11.19 ;p
|
|
|