To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. IV

Fauka - Czw Mar 05, 2009 15:57

Istnieje dysplacja D? słyszałam tylko o A, B i C A - brak, B- lekka C - poważna.
sachma - Czw Mar 05, 2009 17:40

http://www.lancet.pl/dysplazja.html

Cytat:
# A - stawy biodrowe normalne
# B - Stawy biodrowe prawie normalne
# C - dysplazja nieznaczna
# D - dysplazja częściowa (ograniczona)
# E - dysplazja ciężka

Tess - Sob Mar 07, 2009 18:42

Pomyślałam, że kogoś może to zainteresować. :) http://www.cruftslive.tv/ Mogłam wstawić wcześniej, ale trudno. :roll: W każdym razie relacja ze wszystkich atrakcji na bieżąco. :D
sachma - Sob Mar 07, 2009 19:09

Tess, o lol.. zaczynam się poważnie zastanawiać czy na pewno chce zrobić z psa kanapowca :D
Bema - Sob Mar 07, 2009 20:36

A ja bym chciała polecić pewną hodowlę http://www.foksterier.eu/
a przynajmniej jej właściciela :) Super kompetentny i sympatyczny facet, nawiązaliśmy kontakt mailowy, ponieważ szukam foksa dla mojej siostry... No niestety nie załapię się na majowe psiaki, ale polecił mi hodowlę w Czechach, podał namiary, wysłał linka do mapki oraz napisał podstawowe słowa po czesku, które mogą być użyteczne, oraz w Oleśnicy...Od poniedziałku szukam więc - foksy nadal aktualne...
Tess i ktoś jeszcze się oferował, że się dowie o foksiki, potrzebne mi są na maj. A i czego potrzebuje pies, oprócz karty szczepień, wywożony za granicę, dokładniej do Niemiec?

Tess - Sob Mar 07, 2009 21:27

sachma, i bardzo dobrze, co pies ma leżeć i się nudzić. :D Jutro jeszcze będą fajne rzeczy na crufcie. Niestety polaków nie zobaczymy, jedyna startująca polka biegała w czwartek i dziś, poszło jej bardzo dobrze, zresztą to moja trenerka. XD
Bema - Sob Mar 07, 2009 21:38

Tess, ponawiam pytanie, wiesz coś o małych foksikach do odbioru w najbliższym czasie?
Martuha - Sob Mar 07, 2009 21:51

Ja choruje na owczarki srodkowoazjatyckie albo cane corso !! Zna ktos jakies dobre hodowle?
Tess - Sob Mar 07, 2009 21:56

Bema, popytam terierowych znajomych jak będę na treningu. :)
Bema - Sob Mar 07, 2009 22:04

Tess, dziękuję z góry, to ważne dla mnie! wiem, że moja siostra potrzebuje towarzysza, a Nazarka tyle lat już z nami nie ma :(
nezu - Sob Mar 07, 2009 22:53

W Elblągu po osiedlu mojej cioci na smyczy ze swoim dużym chodzi boski rudo-biały basensji, ale oczywiście jak zwykle jakem panikara, nie podejdę i nie porozmawiam bo po co, bo mi nie daj boże właściciel odpowie...

Kolejny raz już ich widziałam (znaczy psa rasy moich marzeń i jego człowieka), wychodzi na to że facet i pies mieszka gdzieś w pobliżu. :roll:

Jestem cykor jednak... :?
Wolę podglądać z okna i zachwycać się "zza węgła" ==

Tess - Nie Mar 08, 2009 01:05

nezu, ja ostatnio spotkałam w mieście pana z trzema basenji. Jak zobaczyłam trzy to nie mogłam się powstrzymać i do niego zagadałam. XD Dwa były polskie, rudo-białe, a trzeci to tricolor słowacki. Psy były fajne, ale zupełnie niewychowane. Ok, rasa trudna, ale koleś w ogóle nie panował nad nimi, nawet na smyczy. Powiedział, że on żadnego z nich spuścić nie może, bo by mu pouciekały. O.o
nezu - Nie Mar 08, 2009 01:55

Szkoda psów tak po prawdzie... :?
Trudna rasa, ale jak się chce to się da baska wychować (no dobra, powiedzmy że da się mu przetłumaczyć kilka kwestii ułatwiających koegzystencję na kilku płaszczyznach ;) ).

Ale w sumie to i tak ci zazdroszczę, bo zobaczyć 3 basenji na mieście, w rękach jednego ludzia i w jednym miejscu to w tym kraju nie należy do częstych widoków.

I nie wiem czy nad tym boleć czy się z tego cieszyć.

sachma - Nie Mar 08, 2009 10:53

czuje się jak gówniara.. oglądam Junior Handlers.. w tym linku co Tess dała.. i one wszystkie mają po 14-16 lat a wyglądają starzej niż ja! :|

dla zainteresowanych - zaczął się taniec z psem ;) a o 11:20 bedzie agility ;)

edit.

którą oni mają teraz godzinę? bo mi się program nie zgadza :P

Anonymous - Nie Mar 08, 2009 12:19

11.19 ;p