To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. II

yoshi - Nie Cze 08, 2008 17:00

to ze maja regal, to nie dowod ;)

fotomontaz, wystraczy popatrzyc sie na szczeniaki na samym dole, i na cienie padajace na szczeniaki, fotka wyglada jak by byla robiona na wprost, wiec cieni by nie bylo

a w ogole te szczeniaki wygladaja na za duze juz zeby sie tak swobodnie tam zmiescic :wink:

http://www.huacaviringo.c...ek/07123003.jpg <- tu niefotomontaz ;) widac roznice chyba i miedzy szczeniakiem i tym ze polki w srodku sa biale :wink:

Anonymous - Pon Cze 09, 2008 19:10

http://photos123.nasza-kl.../0205334329.jpg moje moje :)
ale ja za nim tesknie ;(

wuwuna - Pon Cze 09, 2008 19:17

aga napisał/a:
ale ja za nim tesknie

dlaczego? Mieszkacie osobno?

Oli - Pon Cze 09, 2008 19:19

wuwuna, aga mieszka w UK, a jej psiak w Polsce. :wink:
Anonymous - Pon Cze 09, 2008 19:49

tak bakuś został w pl mieliśmy go ściągać do siebie ale to by było bardzo samolubne - chlopak ma juz swoje lata, przyzwyczajenia, a przede wszystkim strasznie sie wszystkiego boi. takze niestety ;(
wuwuna - Pon Cze 09, 2008 19:53

Szkoda,że nie mieszkacie razem
pituophis - Pon Cze 09, 2008 20:40

http://www.ekokynologia.pl/

Mialem wielka nadzieje, ze te kretynskie pomysly producentow " jak wyrwac jak najwieksza kase za bezpapierowego szczeniaczka" nie dojda tu. A jednak...

Nowe rasy. Dobre sobie! Jak sie chce zdrowego psa kupuje sie PSPP, whippeta.... albo adoptuje mixa wszystkiego ze wszystkim. Niech no tylko ichnie forum zacznie dzialac... Mam nadzieje ze ZKWP wywali kazdego z podobnymi pomyslami. Tym bardziej, ze mase takich dizajnerskich slit trendi pieskow zapsia schroniska w UK.

A kritikosy, ekwadorskie khale, alopekisy i inne nieuznane rasy (zdrowe, pierwotne) moga sobie zdychac, bo sa brzydkie i nie sa slit.

Czekam jeszcze na persosyjamy, sfinksoabisynczyki i britmainecoony.

Asaurus - Pon Cze 09, 2008 21:03

pituophis, teraz pod hasłem "ekologiczne" można wszystko upchać aby się sprzedało. Ciekawe co wspólnego z ekologią ma rozmnażanie psów jak popadnie ? Stanowczo śmieszne jest tak modne używanie zwrotu "ekologiczny", zupełnie bez sensu bo poprawnie powinno być "proekologiczny", co tylko świadczy o poziomie ludzi, którzy się tymi "rasowymi mieszańcami" zajmują. Dla mnie to zwyczajny chwyt marketingowy i usprawiedliwianie się pseudohodowców, o czym dodatkowo świadczy świecący banner "zakaz wjazdu pseudohodowcom". Co ciekawe nie napisali ani słowa o charakterze takiego mixa lecz tylko o jego idealnym zdrowiu i przewidywalnym wyglądzie. Ciekawe bo z tego co mi wiadomo jeżeli się zmiesza dwie rasy z predyspozycjami do jakiś chorób to otrzymamy mixa u którego może wystąpić każda choroba zagrażająca jego przodkom. A co do wyglądu to chyba dużo bardziej przewidywalny jest wygląd szczeniaka po dwóch psach jednej rasy czyli o podobnym exterierze niż po dwóch zupełnie różnych bo po prostu nie wiadomo, po którym z rodziców szczeniak odziedziczy konkretne cechy wyglądu.

Ehh, jedna wielka bzdura, że aż ręce opadają. Ma ktoś jakąś sukę jamnika czy yorka, pokryjemy Baajem i wyjdą piękne wilczamniki albo yorczaki.

Oli - Pon Cze 09, 2008 21:34

A wiecie co mnie się rzuciło w oczy? W VII grupie jest coś co się nazywa cockapoo :rotfl: (biedny piesek, że się nazywa tak brzydko - dla niezorientowanych polecam przetłumaczyć sobie słowa cock i poo... :] )

Asaurus napisał/a:
yorczaki

:lol: ja chcę takiego psa!!! :jesterjump:

nezu - Pon Cze 09, 2008 22:18

Ech... tak czułam że polscy biznesmeni żywym towarem zwęszą koniunkturę i interes i zaczną eksperymenty z mieszankami... Choć łudziłam się, że może dłużej potrwa zanim to zwęszą... :(

I jeszcze to "eko". Większej bzdury świat nie widział. Jako biolog z zamiłowania stwierdzam z całą stanowczością, że współczesne społeczeństwo nadużywa słowa ekologia jak tylko może. I mnie to niemożebnie wnerwia. Pomijając już samo to że ekologia to pojęcie o dużo szerszym znaczeniu niż papier toaletowy z odzysku, biodegradowalne torby czy sztucznie hodowane kundle, które komuś uwidziało się nazywać rasami..
Pozostaje niesmak...

babyduck - Pon Cze 09, 2008 23:09

Asaurus napisał/a:
Ma ktoś jakąś sukę jamnika czy yorka, pokryjemy Baajem i wyjdą piękne wilczamniki albo yorczaki.

To ja poproszę wilczamnika!

Bzdura jakaś! Najgorsze nie jest to, że te mieszanki wejdą do Polski. Najgorsze jest to, że teraz wszyscy uznają, że międzyrasowe mieszanki są najzdrowsze i najlepsze i ekologiczne. I każdy "hodowca" sprzedający przypadkowe szczeniaki po labradorze i goldenie bez rodowodów, będą wciskać kit, że to specjalna i bardzo wartoścoiwa hybryda!

wuwuna - Pon Cze 09, 2008 23:21

Ja moge sie polecic mam sznaucerke olbrzymke to stworzylibysmy nowa rase wilczaucera
Oczywiscie jak ktos chce :mrgreen: To jak ;P

Anonymous - Pon Cze 09, 2008 23:24

Asaurus napisał/a:
Ma ktoś jakąś sukę jamnika czy yorka, pokryjemy Baajem i wyjdą piękne wilczamniki albo yorczaki.
o mamo, padłam trupem :hahaha: :rotfl: Ja chcę oba!!!
wuwuna - Pon Cze 09, 2008 23:26

Viss a nie chcesz wilczaucera :?:
Oli - Wto Cze 10, 2008 00:08

wuwuna, ja wolałabym sznauczaka. :lol: