To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

Anonymous - Wto Lip 28, 2009 16:03

Hmm ja mialam wyjatkowo oswojona myszke, ale to dawno temu bylo. Miala 3 lata jak odeszla we snie. Myszki zyja tyle co szczurki?
Łosoś - Wto Lip 28, 2009 17:08

Off-Topic:
nezu, zabieramy je ze sobą :) , bedziemy mieszkac w dosc tolerancyjnym akademiku, na szczęście :)

Mangalarga - Wto Lip 28, 2009 17:29

tamiska, myszki najczęściej żyją ok. 2 lat lub krócej. 3 latki to prawdziwa rzadkość wśród myszy, ale zdarzają się takie staruszki :)
idaa - Wto Lip 28, 2009 17:41

Moje stado:
Najstarsza – Mussli - wciąż piękna i żywotna, pomimo guza :( . Ma rok.

Malutka, druga po niej w kolejności wiekiem. Też ma rok.

A to dzieci Mussli (była kinderniespodzianką). Pod koniec sierpnia skończą rok:

Śnieżka

Milunia

Shani

Łatka

I porównanie wielkości :) . Malutka – typowa labka – sklepowiec i Łatka córka Mussli (też sklepowa). Łatka (to ta większa :lol: ) jest mniej więcej o miesiąc starsza od Malutkiej.

Bernadeta - Wto Lip 28, 2009 17:52

idaa, Bajka przy nich /nie liczę Malutkiej/ nie musiałaby się czerwienić,że taki z niej pączek :lol:
Dla Mussli :lapa: oby guz jej jeszcze długo nie przeszkadzał.

[ Dodano: Wto Lip 28, 2009 18:07 ]

Jeszcze śpiące : :)

Anonymous - Wto Lip 28, 2009 19:11

Łosoś, nie wiedzialam :P To moja miala min. 3 lata. Cale zycie swietnie sie trzymala, jezdzilam z nia na rowerze, a ona siedziala mi grzecznie w kapturze :) Poza tym przychodzila na zawolanie.
Bernadeta - Sob Sie 01, 2009 08:04

Letni klimat:

Ulubienica niektórych użytkowników

Dwie najstarsze myszki

Astra,nie boi się mojej dłoni

Widać,że jest rosette

Ema przy koniu

Ofa na koniu

Gimnastykę też mają

Fauka - Sob Sie 01, 2009 08:25

Nikt napewno nie chce myszki ani nie zna kogoś kto by chciał? dzisiaj muszę je oddać koleżance i nie będę wiedziała co się z nimi dzieje a może dziać się niezbyt dobrze.
idaa - Sob Sie 01, 2009 21:23

Ja mam sześć swoich :? . Jak te odejdą, nie będę już trzymała myszek, chociaż uwielbiam patrzeć na ich figle. Szczurków niestety też już nie :( . Muszę zadbać o spokój domowego ogniska (mąż jest zdecydowanie im przeciwny). Ale potrzymam :kciuki: :kciuki: :kciuki: za znalezienie domków.
edyta - Pon Sie 03, 2009 09:25
Temat postu: Myszy kolczyste
Witam!
Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna myszki kolczystej. Czy ktoś z Was ma/miał ten gatunek i może mi powiedzieć coś na ich temat? Jaki mają charakter, jak się oswajają? Kiedyś posiadałam zwykłe myszy i były przekochane, jestem ogólnie fanką tych gryzoni, teraz chciałabym spróbować z kolczystymi. Nie jestem jednak pewna jak bardzo różnią się w hodowli;)

Lavi - Pon Sie 03, 2009 09:37

Mysz Egipska

Tu masz opisane w jakich warunkach najlepiej ją trzymać i sporo innych informacji;)

edyta - Pon Sie 03, 2009 09:38

Dziękuję;)
H. - Pon Sie 03, 2009 12:51

Scaliłam z myszkowym tematem ;)
Bernadeta - Czw Sie 13, 2009 11:50

Myjące się myszki,przyznam,że niektóre ujęcia :lol1:

Andzia - Czw Sie 13, 2009 12:51

ktoś wie jak rozpoznać płeć polnej myszy? i czy ona jako straszny maluch ma szanse na połączenie z hodowlaną myszą?
Fruzia jest prze cudna. Na razie walczymy o nią, ale ssie mleczko jak szalona więc ma duże szanse. Mama Bartka ją przygarnie ale nie chciałabym żeby była sama.