To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

Ninek - Czw Kwi 10, 2014 19:49

Ebia, moja suka ma zaćmę od lat. Obecnie już bardzo słabo widzi (ma koło 16 lat a nie jest mega małym psem).
Młodsza suka ma początki zaćmy.

wilczek777 - Czw Kwi 10, 2014 20:57

Znalazłam filmik z młodą :serducho: :serducho: :serducho:
https://www.youtube.com/w...HduQIWt9oKuN2jQ

Ebia - Czw Kwi 10, 2014 21:26

Ninek, Rocki niedawno skończył 8 lat. Mam nadzieję, że dostanie jakieś krople czy coś, co spowolni rozwój choroby
Pućka - Pią Kwi 11, 2014 00:09

No to czekamy na pupsa:) Odbiór 15 maja, czas szykować wyprawkę:)

Hodowczyni okazała się super, jej psy też, widać, że zna się na tym co robi i nie idzie na ilość, ale na jakość:) I my chyba też jej podpasowaliśmy, a szczenior zasnął mi na kolanach :serducho: Widocznie tak miało być.. :)

wilczek777, Fajne mają te akcesoria do zabawy, no i maluchy słodkie:)

jokada - Pią Kwi 11, 2014 15:35

sucz mi dwa razy w domu nalała :roll: mimo spacerów :|
mocz złapałam do badania, czekam na info od weta - czy coś sie dzieje i mamy przyjechać
troszku sie denerwuje

moje futrzane skarboneczki :roll: ehh... zawsze coś :x

monisss - Sob Kwi 12, 2014 12:12

Kto znajdzie trzy różnice? :wink:

Szura - Sob Kwi 12, 2014 17:12

Pućka, Mój Yuki jest z miotu S, niestety nie mogłam go sama nazwać, ale miał być 'Simply The Best'. :D

Byliśmy na wystawie tydzień temu, dostaliśmy fajny opis i bdb za wzrost. :P A przed oceną jakiś stary dziadyga podszedł do mnie, spojrzał na Yukiego jak na KUPĘ i się mnie pytał, czy jestem świadoma, że mój pies jest ZDECYDOWANIE ZA DUŻY i FATALNIE NOSI OGON. Byłam miła tylko dlatego, że uznałam, że jak go zjadę to na pewno okaże się, że sędziuje młodzież na finałach. :lol: Przecież doskonale wiem, w czym mój pies odbiega od wzorca, ale przede wszystkim to mój przyjaciel i synuś, i nikt nie będzie na niego się gapił jak na coś wyrzyganego. :P

Pućka - Sob Kwi 12, 2014 17:55

Szura, mi hodowczyni powiedziała, żeby nigdy nie wdawać się w takie dyskusje na wystawach, ludzie jak widzą fajnego, ładnego psa, z zazdrości powiedzą takie rzeczy, żebyś więcej na wystawy nie przyjeżdżała.. I widzę, że to się tyczy większości ras, bo w goldenach/labradorach jest to samo..

Nasz miał być Skywalker, bo miot Star Wars, ale doszłyśmy z hodowczynią do wniosku, że dostojniejsze będzie Silver Stone Skywalker Djembe Meteors :) zwłaszcza, że nosi srebrną wstążeczkę:)

wilczek777 - Sob Kwi 12, 2014 19:07

Pućka podoba mi się :D
Ja powinnam się zając kwestią czerwcowej wystawy bo nadal nie mamy rodowodu a ponoć i tak szczeniora można wystawić... oczywiście nie wiem co i jak i jak myślę o załatwianiu tego teraz to załamka.

katasza - Sob Kwi 12, 2014 20:24

Ja mialam jezdzic na wystawy ale szkoda mi kasy i czasu :P bedziemy sie agilitowac.

Wogole to wpadlam w bostony po uszy, chce jeszcze z 5 :serducho:

Pućka - Sob Kwi 12, 2014 20:39

wilczek777, a gdzie ta wystawa? Ja miałam nie wystawiać, a już naliczyłam 9 wystaw na które chciałabym pojechać..

katasza, a jak się młody rozwija? Nadal taki grzeczny? :)

katasza - Sob Kwi 12, 2014 20:54

Nadal.
Strasznie mi sie w nim to podoba, ze ja jestem najwazniejsza i np teraz jestesmy u tesciow. Froda widuje w ciagu dnia tylko jak orzychodzi co jakis czas sprawdzic czy zyjemy i sobie siedzi gdzie w ktoryms pokoju a mlody jest tam gdzie ja. I super jest to ze jak sie bawimy to daje z siebie wszystko, jak sie szkolimy to na maksa, jak przytulamy to jak z pluszowym misiem. Wszystko robi na 200% od biegania za pilka, szarpania do tulenia na kanapie. Jest zupelnie inny niz Frodo. Energiczny, skupiony na wlascicielu ale super karny. Tzn jak nie wolno sciagac nic ze stolu to nie wolno. Frodo bedzie probowal z kazdej strony. Bo jak dwoch lap na stole nie mozna to moze mozna jedna? Albo pysk chociaz? Aha, pysk nie, to moze chociaz tak bokiem sie opre, itd.
I ma idealnie dzialajacy guziczek on/off. Frodo tego niestety nie ma, jak sie podjara to trudno go zajac czyms innym. Zpelnie inny rodzaj psa.
I mimo ze Frodo to pies mojego zycia to nie dalabym rady z dwoma takimi jak on. Blues to co innego.

nimka - Sob Kwi 12, 2014 23:36

jokada napisał/a:
sucz mi dwa razy w domu nalała :roll: mimo spacerów :|
mocz złapałam do badania, czekam na info od weta - czy coś sie dzieje i mamy przyjechać
troszku sie denerwuje

moje futrzane skarboneczki :roll: ehh... zawsze coś :x

Mój też kilka dni temu nalał 2x w domu, kilka godzin po porannym spacerze...
W badaniu moczu nie wyszło mu nic niepokojącego i we krwi też niespecjalnie coś :| (parametry wątrobowe ciut ponad normę, kreatynina w górnej granicy, reszta ok). Teraz czekam na decyzję weta co dalej badamy :roll: (tzn. mam nadzieję, że wystarczy usg i badanie prostaty - po tych badaniach to chyba tylko głową się można zająć...?).

agacia - Nie Kwi 13, 2014 11:04

wilczek777, jak chcesz wystawic psa to musi miec nadany nr rejestracyjny, który dostaniesz jak pojdziesz sie zapisac do ZK, a na zgloszeniu przy numerze rodowodu piszesz "w przygotowaniu" czy jakos tak.
agata_jones - Nie Kwi 13, 2014 13:23

Druga sprawa,że rodowód zagraniczny musi być poddany nostryfikacji (taka przyjemność to coś około 150zł i trwa różnie, czytałam,że miesiąc a bywa i 3) i wtedy zasada zgłaszania psa jest nieco inna, tzn dopóki rodowód nie jest gotowy, a chcemy psa zgłosić w trakcie tego to można się zgłosić na wystawę na dane hodowcy, jako wystawca zagraniczny, opłata jest wtedy jak dla wystawcy zagranicznego ale można też zgodnie z kursem przelać w polskiej walucie, nam w zeszłym tygodniu dopiero doszła metryka i muszę się bardziej zagłębić w ten temat,bo debiut też mamy już w czerwcu :)