Archiwum - Psiaki XV
sachma - Pią Sty 25, 2013 16:03
PALATINA, znalazłaś gdzieś promocje pro planu z pudłem na karmę? bo ja szukam (muszę kupić inną karmę.. na acanie zwykłej Lenny chudnie w oczach, a na tą bez zbożową nas nie stać - przy 3psach 18kg miesięcznie schodzi, nie wiem jak długo biały będzie u nas...) Lenny na pro planie dla wrażliwych pięknie trzymał wagę..
Nakasha - Pią Sty 25, 2013 16:06
Jakby się u mnie w okolicy wałęsały sarny, to pewnie też bym psów nie puszczała. W wypadku Nali mam pewność, że jej nie odwołam z pogoni za taką sarną.
A pies w kagańcu zwierza nie zagryzie, więc to niweluje problem. Fizjologi są doskonałe pod tym względem.
Jeszcze innym fajnym miejscem są wiejskie drogi, wśród pól i łąk. Szczególnie te koło naszej działki, ok 10 km za Białymstokiem. Też jest zawsze pusto, duużo przestrzeni no i nie ma myśliwych ani saren czy dzików. Latem czasami krowy się pasą za rzeką. Tak samo koło Jałowa, w suwalskim, gdzie moi rodzice mają domek nad jeziorem. Wato sobie wyszukać takie miejsca i czasami pozwalać psom się wyhasać.
Nakasha - Pią Sty 25, 2013 16:07
sachma, wow. Mi worek 20 kg zszedł w 2 tygodnie.
sachma - Pią Sty 25, 2013 16:25
| Nakasha napisał/a: | sachma, wow. Mi worek 20 kg zszedł w 2 tygodnie. |
ale ty masz 3 duże psy, a ja 3 małe no i acana bez zbożowa to koszt 300zł, a ze zbożem 220zł... jak mi te 18kg starczało prawie na dwa miesiące to ok, ale jak znika w miesiąc to trochę portfel boli.. no zwłaszcza że zbożowa nie zdaje rezultatu przy Lennym.. kupy mają ładne, ale co z tego jak on chudnie w oczach? Jest regularnie odrobaczany, więc to nie od robaków..
edit./
jakby tak policzyć to moje psy w sumie ważą 30kg XD
Nakasha - Pią Sty 25, 2013 17:11
| Cytat: | | moje psy w sumie ważą 30kg XD |
U mnie jeden waży trochę więcej.
220 zł to i tak dużo.... ja płacę za worek 134 zł i wychodzi na to, że będą zjadać 2 - 2,5 worka miesięcznie. Jakbym im kupowała worek za 220 zł to chyba bym zbankrutowała.
PALATINA - Pią Sty 25, 2013 17:22
| sachma napisał/a: | | PALATINA, znalazłaś gdzieś promocje pro planu z pudłem na karmę? |
Teraz nie umiem już tego odnaleźć.
To był jakiś sklep, o którym wcześniej nigdy nie słyszałam i wynalazłam go szukając pojemnika.
Ale jak teraz szukam znów, to nie mogę trafić.
edit;
Mam!
http://www.otozoo.pl/pl/s...1338,251,1.html
sachma - Pią Sty 25, 2013 17:55
PALATINA, dzięki wiadro się przyda a jakoś boję się sprawdzać innych karm - tą znam i wiem jak działa na Lennego... Odie może w sumie nawet schudnąć, bo jak dla mnie ma już nadwagę z 1-2kg może zejść w dół.. a Lenny te 2kg do przodu musi przynajmniej mieć, bo już mu kręgosłup czuć - tego nie widać przy nawale futra, ale to skóra i kości
Nakasha, czyli miesięcznie do 300zł dociągniesz no dla mnie to trochę dużo.. na półtora miesiąca jeszcze ok, ale nie na miesiąc.. zobaczę jak na pro planie będą.. jak nie da rady to wrócimy z bólem serca do acany bez zbożowej..
katasza - Pią Sty 25, 2013 18:42
a nie mozesz sprobowac bozity albo husse? one sa duzo tansze.
sachma - Pią Sty 25, 2013 18:54
| katasza napisał/a: | | bozity albo husse? |
po obu brzydka kupa, do tego bozita jest u nas bardzo nie lubiana..
karma dla moich musi być tłusta, granulki bozity są suche i psy na niej chudną, bo jedzą jak muszą..
Tess - Pią Sty 25, 2013 19:01
sachma, taste of the wild? Też nie ma zbóż, skład fajny, a cenowo wychodzi sporo taniej niż Acana...
Szura - Pią Sty 25, 2013 19:17
PALATINA, dzięki za info, udało mi się zamówić lamb&rice z wiadrem, większość już została dla dużych ras lub szczeniąt. I darmową przesyłkę mają. Tzn mi wyjdzie 5zł, bo jakoś kupując w nieznanym sklepie wolę zapłacić przy odbiorze. A wiadro jest nam baaardzo potrzebne.
PALATINA - Pią Sty 25, 2013 19:32
To ja chciałam wiadro, a teraz Wy sobie je kupujecie.
Ale ja nie potrzebuję teraz worka karmy, a nie mam kasy, żeby zamówić na zapas.
sachma - Pią Sty 25, 2013 21:42
| Tess napisał/a: | | taste of the wild? |
stosowaliście? tłusta czy sucha ta karma? bo u mnie to pierwsza rzecz na którą zwracam uwagę..
ogólnie to na tej stronie pro plan z jagnięciną już nie ma, ale na allegro została jedna sztuka.. idą jak świeże bułeczki, tylko teraz jeden problem, w komentarzach gość ma kilka neutrali, za uwaga : brak obiecanych gratisów... no zobaczymy..
Ninek - Sob Sty 26, 2013 10:20
Potwierdza sie, że na kk w stadach psów choruje 100% populacji. Obie suki chore. Ale obie kaszlą wyłącznie na dworze, więc lajtowo przechodzą.
Masakra, wszyscy znajomi ludzie sie śmieją, niewiele osób zdaje sobie sprawe, że pies może mieć kaszel
katasza - Sob Sty 26, 2013 13:40
Moja mama zwariowala, kupila psu sofe rozkladana i kurtke z kapturem
|
|
|