To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

sachma - Pią Sty 25, 2013 16:03

PALATINA, znalazłaś gdzieś promocje pro planu z pudłem na karmę? bo ja szukam (muszę kupić inną karmę.. na acanie zwykłej Lenny chudnie w oczach, a na tą bez zbożową nas nie stać - przy 3psach 18kg miesięcznie schodzi, nie wiem jak długo biały będzie u nas...) Lenny na pro planie dla wrażliwych pięknie trzymał wagę..
Nakasha - Pią Sty 25, 2013 16:06

Jakby się u mnie w okolicy wałęsały sarny, to pewnie też bym psów nie puszczała. W wypadku Nali mam pewność, że jej nie odwołam z pogoni za taką sarną. :(

A pies w kagańcu zwierza nie zagryzie, więc to niweluje problem. Fizjologi są doskonałe pod tym względem. :)

Jeszcze innym fajnym miejscem są wiejskie drogi, wśród pól i łąk. :) Szczególnie te koło naszej działki, ok 10 km za Białymstokiem. Też jest zawsze pusto, duużo przestrzeni no i nie ma myśliwych ani saren czy dzików. Latem czasami krowy się pasą za rzeką. ;) Tak samo koło Jałowa, w suwalskim, gdzie moi rodzice mają domek nad jeziorem. Wato sobie wyszukać takie miejsca i czasami pozwalać psom się wyhasać. :)

Nakasha - Pią Sty 25, 2013 16:07

sachma, wow. Mi worek 20 kg zszedł w 2 tygodnie. :P
sachma - Pią Sty 25, 2013 16:25

Nakasha napisał/a:
sachma, wow. Mi worek 20 kg zszedł w 2 tygodnie. :P

ale ty masz 3 duże psy, a ja 3 małe :P no i acana bez zbożowa to koszt 300zł, a ze zbożem 220zł... jak mi te 18kg starczało prawie na dwa miesiące to ok, ale jak znika w miesiąc to trochę portfel boli.. no zwłaszcza że zbożowa nie zdaje rezultatu przy Lennym.. kupy mają ładne, ale co z tego jak on chudnie w oczach? Jest regularnie odrobaczany, więc to nie od robaków..

edit./
jakby tak policzyć to moje psy w sumie ważą 30kg XD

Nakasha - Pią Sty 25, 2013 17:11

Cytat:
moje psy w sumie ważą 30kg XD

U mnie jeden waży trochę więcej. :P

220 zł to i tak dużo.... ja płacę za worek 134 zł i wychodzi na to, że będą zjadać 2 - 2,5 worka miesięcznie. Jakbym im kupowała worek za 220 zł to chyba bym zbankrutowała. :P

PALATINA - Pią Sty 25, 2013 17:22

sachma napisał/a:
PALATINA, znalazłaś gdzieś promocje pro planu z pudłem na karmę?

Teraz nie umiem już tego odnaleźć.
To był jakiś sklep, o którym wcześniej nigdy nie słyszałam i wynalazłam go szukając pojemnika.
Ale jak teraz szukam znów, to nie mogę trafić. :roll:

edit;
Mam!

http://www.otozoo.pl/pl/s...1338,251,1.html

sachma - Pią Sty 25, 2013 17:55

PALATINA, dzięki :) wiadro się przyda ;) a jakoś boję się sprawdzać innych karm - tą znam i wiem jak działa na Lennego... Odie może w sumie nawet schudnąć, bo jak dla mnie ma już nadwagę ;) z 1-2kg może zejść w dół.. a Lenny te 2kg do przodu musi przynajmniej mieć, bo już mu kręgosłup czuć - tego nie widać przy nawale futra, ale to skóra i kości :(

Nakasha, czyli miesięcznie do 300zł dociągniesz ;) no dla mnie to trochę dużo.. na półtora miesiąca jeszcze ok, ale nie na miesiąc.. zobaczę jak na pro planie będą.. jak nie da rady to wrócimy z bólem serca do acany bez zbożowej..

katasza - Pią Sty 25, 2013 18:42

a nie mozesz sprobowac bozity albo husse? one sa duzo tansze.
sachma - Pią Sty 25, 2013 18:54

katasza napisał/a:
bozity albo husse?

po obu brzydka kupa, do tego bozita jest u nas bardzo nie lubiana..
karma dla moich musi być tłusta, granulki bozity są suche i psy na niej chudną, bo jedzą jak muszą..

Tess - Pią Sty 25, 2013 19:01

sachma, taste of the wild? Też nie ma zbóż, skład fajny, a cenowo wychodzi sporo taniej niż Acana...
Szura - Pią Sty 25, 2013 19:17

PALATINA, dzięki za info, udało mi się zamówić lamb&rice z wiadrem, większość już została dla dużych ras lub szczeniąt. :) I darmową przesyłkę mają. :D Tzn mi wyjdzie 5zł, bo jakoś kupując w nieznanym sklepie wolę zapłacić przy odbiorze. A wiadro jest nam baaardzo potrzebne.
PALATINA - Pią Sty 25, 2013 19:32

To ja chciałam wiadro, a teraz Wy sobie je kupujecie. :lol:
Ale ja nie potrzebuję teraz worka karmy, a nie mam kasy, żeby zamówić na zapas. :roll:

sachma - Pią Sty 25, 2013 21:42

Tess napisał/a:
taste of the wild?

stosowaliście? tłusta czy sucha ta karma? bo u mnie to pierwsza rzecz na którą zwracam uwagę..

ogólnie to na tej stronie pro plan z jagnięciną już nie ma, ale na allegro została jedna sztuka.. idą jak świeże bułeczki, tylko teraz jeden problem, w komentarzach gość ma kilka neutrali, za uwaga : brak obiecanych gratisów... no zobaczymy..

Ninek - Sob Sty 26, 2013 10:20

Potwierdza sie, że na kk w stadach psów choruje 100% populacji. Obie suki chore. Ale obie kaszlą wyłącznie na dworze, więc lajtowo przechodzą.
Masakra, wszyscy znajomi ludzie sie śmieją, niewiele osób zdaje sobie sprawe, że pies może mieć kaszel :P

katasza - Sob Sty 26, 2013 13:40

Moja mama zwariowala, kupila psu sofe rozkladana i kurtke z kapturem :lol: