To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

nezu - Wto Gru 22, 2009 11:58

Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego cyanki są "dla zaawansowanych". Nie jest trudna w "użytkowaniu", jej szybkość i zachowania są praktycznie identyczne jak nadrzewniaków, a jad ma siłę prównywalną z jadem Brachypelm.
Za to jest ciekawsza, przynajmniej łazi, robi dużo sieci, kopie nory i aktywnie poluje, a nie to co mój Kleszcz, który czeka aż mu żarcie samo do pyska wpadnie. :P

Powiedziałabym, że wredniejszy i mniej przewidywalny jest mój cambri niż Calineczka.
Cóż, nie ja ustalałam tę "skalę", ale ktoś ją chyba robił mocno na wyrost. ;)

futrzasta - Wto Gru 22, 2009 12:09

no racja, czasami przesadzają ztymi opisami. albo jak piszą że parahybana dla poczatkujących ojj ja bym dała dla średniozaawansowanych hehe jak małe to kochane a potem pach i szczerzy kły :P
Mangusta - Wto Gru 22, 2009 12:31

ale u parahyban to zależy od osobnika - mojego Fucla część osób znało, kultowy pajączek który rzucał się ludziom na twarz jak tylko ktoś podchodził do terrarium ;] za to Dużego można było głaskać po przednich nóżkach i wywracać patykiem, taki był łagodny.
Grucha - Wto Gru 22, 2009 12:59

wydaje mi się że nie tylko u parachyban ale u każdego gatunku pająków :)

miałem takiego kędziora który potrafił wyskoczyć z pojemnika na wysokość swojej długości łącznie z odnóżami i wyrwać robala z pesety :P

futrzasta - Wto Gru 22, 2009 13:30

ostro :o tyle że parahybana L10 jak mała to przytulasek, na rece ja brałam bo takie grzeczne było a tu w końcu po którejś wylince masakra.choc teraz siedziw sporyt terra to woli uciec niż kieły pokazać. za to irminia L9 uwielbia kły pokazywać, wystarczy dmuchnąć i już stoi otworem chciałam napisać :shock: no...nogi do gory i macha kłami. wkurzanie jej sprawia mi wielką radość choć może i podchodzi to pod sadyzm :lol: za to versi L8 zupełne przeciwieństwo, grzeczne i spokojne choć potrafi czasem nóżką tupnąć.ale wczoraj się naśmiałam bo przekładałam Avi peru purple L3 do większego pojemnika. poganiałam ją pedzelkiem a ten mały czort ciągle się za tym pędzelkiem odwracał :shock: męczyłam się tak chyba z 10 min zanim raczyło małe dziadostwo ruszyć się z pudełka-to nie będzie taki przytulasek jak versicolor
nezu - Sob Sty 02, 2010 09:45

Śliwek mi dorósł. ;(

Trzeba będzie zrobić ogłoszenie na arachnei, jak mi się z nim nie chce żegnać.... ;(

Mangusta - Sob Sty 02, 2010 11:49

to nie sprzedawaj, przecież nikt Ci nie każe ;) wiadomo że niewiele więcej pożyje ale ja jednak wolalabym nie sprzedawać niż sprzedać jakiemuś podejrzanemu typowi.
Grucha - Sob Sty 02, 2010 14:14

Nezu, ja cie dopadnę na gg :P

poza tym ponawiam ofertę swoich sierściuchów

-P. auratus - L9 - niesex ~40zł
-A. geniculata - L9 - samiec ~30zł
-P. murinus - L10 - samiec ~25zł
-B. smithi - L12 - samica ~100zł
-P. reduncus - samiec, dorosły, napełniony ~50zł

nezu - Sob Sty 23, 2010 17:30

Andy się wybrał ze swoim nowym panem do nowego domu i nowej żonki.
Incejek mi padł. :(
Skończyły mu się już bateryjki...

Wzbogaciłam się za to o pierwszą samicę w życiu, w ramach wymiany za Andyego.
P. murinus "usambra".
Coś ślicznego.

Lavi - Pon Lut 01, 2010 19:32

A ja się wzbogaciłam o pająki dzięki koledze, który był na giełdzie w Wawie <3
Irminia- N2
T. gigas- L2
gienia- L1?

Dodatkowo na poznańskiej (o ile się wszystko uda) chcę kupić cambri, chromkę i parę avi... Zastanawiam się też nad podziemnym... ale pewna tej decyzji nie jestem ;D

Ajjj jak się cieszę ^^

futrzasta - Pon Lut 01, 2010 19:59

uu a kto pojechał do wawy? ja wymiękłam przez pogodę ale na poznań się szykuję. jedziesz teraz 27 lutego? :D wiem że pociąg z olsztyna jest o 6:15 a powrót niestety az po 16stej. ktoś jesczze jedzie? :D :D

czemu Wy się nie boicie trzymać ptaszorów z silnym jadem?

Grucha - Pon Lut 01, 2010 20:26

a czego tu się bać?
nawet jak ugryzie (na co trzeba się na prawdę postarać) to i tak nie będzie to śmiertelne, no chyba ze jest się uczulonym (to też wcale łatwe do osiągnięcia nie jest,).
Niestety najpiękniejsze pająki są mocno jadowite.
Tak to wygląda z mojego punktu widzenia :)

futrzasta - Pon Lut 01, 2010 20:59

ja się mimo wszytko jakoś boje...choć do lividum mnie ciągnie :P
Lavi - Pon Lut 01, 2010 21:03

futrzasta, Benton, Bartek był w Wawie i mi zakupił pająki (sobie przy okazji też kupił jakichś 10 xD Mówił, że gdyby nie brat, to zbożówkę jeszcze by przytachał) no właśnie razem z nim planujemy jechać na tą giełdę w Poznaniu 27 lutego i już trzeba powolutku kasę odkładać ;D Zabierasz się z nami pociągiem? :DD

Mnie strasznie ciągnie do jadowitych, pomimo tego, że się ich boję... Poe są śliczne..

futrzasta - Pon Lut 01, 2010 21:15

no łaaa pewnie, że jadę! poluję na B.boehmei z L5, w sumie to już nie mam miejsca na ptaszory...