Archiwum - Psiaki vol. III
AngelsDream - Pią Paź 17, 2008 21:54
Jednak należy wspomnieć, że ONek bez odpowiedniego przygotowania też nie będzie stróżem, po prostu będzie szczekał na wszystko, co sam uzna za istotne, a z tym rozpoznawaniem u psów bywa różnie.
sachma - Pią Paź 17, 2008 21:56
| AngelsDream napisał/a: | A dodatkowo skoro na papierku ci nie zależy, to proszę: http://allegro.pl/item452...miesieczne.html
Są szczeniaczki, tam samo ukokumentowane pochodzenie, jak tych, które ty wybrałaś, tylko, że nie wspiera się pseudohodowli... |
i takie same z nich husky jak te bez rodowodu
Kazdy pies stróżujący wymaga przeszkolenia - no chyba ze ma odstraszac samym wygladem (tak jak nasze kaukazy) - ale nawet z takim psem trzeba pracowac, uczyc podstawowych chociaz komend zeby nas w przyszlosci nie zjadly...
Husky to żaden obrońca..
AngelsDream - Pią Paź 17, 2008 21:59
No tylko oczek nie mają takich pięknych, ale chyba nie dla wyglądu samego kupuje się psa, prawda? [Co nie oznacza, że wygląd zupełnie się nie liczy...]
A jak już tego się doczepiłam, to proponuję obejrzeć na jakie psy wyrastają husky z dobrych hodowli, a na jakie te z "hodoffffli".
sachma - Pią Paź 17, 2008 22:02
| Off-Topic: | AngelsDream, ale ten na ostatniej focie ma piekne niebieskie oczy.. i sliczne umaszczenie.. jest po prostu zjawiskowy.. jak dla mnie |
AngelsDream - Pią Paź 17, 2008 22:13
sachma, no i za symboliczną złotówkę.
A poważnie - psy w typie ras będą zawsze. Czasem są ładniejsze, czasem brzydsze. Czasem mają ładne proporcje, czasem nie. Wybór do adopcji jest taki, że naprawdę każdy znajdzie psa dla siebie, jeśli nie stać go na psa z papierem. Są szczeniaki, są podrostki. Można wziąć psa z DT, gdzie przeszedł już wstępną socjalizację lub resocjalizację zależnie od wieku.
Popieram wszystko, tylko nie pseudohodowlę.
Zerknęłam tylko na fotę suczki, bo zrozumiałam, że chodzi o panienkę.
nutaka - Pią Paź 17, 2008 22:27
| satanka666 napisał/a: | | chcesz? oddam w dobre ręce małego uparciucha i wredniucha |
aaa bardzo chętnie
kacham zboczonego, wrednego, piźniętego, upartego jamniora mojej cioci i też chcę takiego
agacia - Pią Paź 17, 2008 22:31
O huskych moge conieco powiedziec,bo sama mam 3. Jezeli rzeczywiscie chcesz psa do pilnowania to haszczakiem sie rozczarujesz. On niedosc,ze przywita zlodzieja z radoscia to jeszcze go po domu oprowadzi. Pozatym ogrod takiemu psu nie wystarczy. Pies w ogrodzie biegac nie bedzie i szybko mu sie to znudzi, pozatym po krotkim dosc czasie ogrod bedzie juz tylko klepiskiem z dziurami,bo haszczaki lubia duzo kopac. A jak mu sie kopanie znudzi to znajdzie jakis sposob,zeby sie z niego wydostac. Pozatym te psy potrzebuja duzo ruchu,ale nie tylko samego biegania,ale i ciagniecia. Nie mysl,ze wybiegasz haszczaka rzucajac mu patyka w parku. Oczywiscie trenujemy ze swoimi psami. Moze nie codziennie,bo nawet haszczak kiedys musi odpoczac, ale jezdzimy 3 razy w tygodniu minimum 5km i psy nie tylko biegna,ale rowniez maja porzadnie ciagnac,a nie udawac
Co do pomyslu kupienia psa bez papierow to nie bede dodawac nic ponad to co zostalo juz napisane,bo zgadzam sie z tym w 100%.
Oczywiscie zrobisz jak zechcesz i jesli nadal twierdzisz,ze husky to rasa dla Ciebie to przemysl kupno szczeniaka z rodowodem lub adopcje doroslego.
Krotki odpoczynek
AngelsDream - Pią Paź 17, 2008 22:47
agacia, miałam nadzieję, że coś napiszesz
Oli - Pią Paź 17, 2008 23:56
http://www.joemonster.org...sci_twojego_psa dlaczego nie ma czegoś takiego w Polsce?! Zbiłabym interes, tyle kłaków dziennie Kora produkuje.
nutaka - Sob Paź 18, 2008 13:31
agacia, ale one piękne
te co są u mnie w miejsowosci są takie jakies mniej zadbane.
agacia - Sob Paź 18, 2008 16:13
Ciesze sie,ze psiaki sie podobaja Wlasnie odpoczywaja sobie po treningu Przebiegly dzisiaj okolo 10km po lesie, ciągnąc. Nawet spotkalismy stadko saren,ktore sobie przechodzily przez droge
AngelsDream - Sob Paź 18, 2008 16:20
Sarenki... Mrrr... Baaj by pewnie szczekał i zaczepiał do zabawy, bo czasem z niego taki burek wychodzi Ale na szczęscie w lesie się pilnuje, nie szuka guza, no i zawsze ma linkę, choć w zasadzie nie jest to taki las, gdzie by ktoś mógł odstrzelić.
agacia - Sob Paź 18, 2008 17:38
No nasze psy do rowerow sa przypiete,ale czasem trudno je utrzymac jak zobacza zwierzeta inne. Na szczescie sarny byly w odleglosci okolo 30m od nas. 3 samice i samiec z pieknym porożem
AngelsDream - Pon Paź 20, 2008 14:32
Baaj na spacerze z kimś bardzo wyjątkowym.
nutaka - Pon Paź 20, 2008 15:13
Angels, czyja jest ta psinka?
A Baaj jak zwykle cudny...
|
|
|