To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Chomiczki

Cegriiz - Pią Mar 22, 2013 13:56

sachma, dżungary u mnie w ogóle nie capiły, niezależnie od płci.
Syryjki płci żeńskiej strasznie śmierdziały przez ruję.

Jedynie co, to u dżungarów na 3 samice, wszystkie trzy były wściekłe i się rzucały na ręce. Na 4 samce, wszystkie 4 były łagodne ;)

(raz miałam nawet 3 facety w jednej klatce ;) )

Bel - Pią Mar 22, 2013 14:21

no to u mnie była Amelka :serducho: i pierniczony Albercik :evil:
PALATINA - Pią Mar 22, 2013 14:33

Moja siostra miała 2 dżungarki.
Samiec był cudownie misiowaty.
Samica tak gryzła, że do sprzątania klatki wyciągaliśmy ją na skarpetce. Wgryzała się w nią wściekle, wyciągaliśmy wiszącą na niej babeczkę i do transporterka, a potem przesypywana była bezdotykowo do klatki. :roll:

pszczoła - Pią Mar 22, 2013 14:57

U mnie to nie była kwestia zapachu sciolki czy sikow, ale samego chomika. Samicy w pewnym momencie nie mogłam wziąć do ręki,bo miałam odruchy wymiotne :P
sachma - Pią Mar 22, 2013 15:23

Samiczka jest spokojniejsza, z tego co pisze dziewczyna u której są na DT. Powiedziałam, że chcę to co spokojniejsze :P
w tym alexie rzeczywiście ciężko wszystko upchnąć, ale się udało :)

przy okazji wysyłania fotki pokazowej podrik okazało się, że kupiłam zły kołowrotek :? jedyny w Pruszczu 20cm i zły :/ super mam zoologi, nie ma co... jak będę zamawiać psom karmę za tydzień, to zamówię porządny kołowrotek.. ten kosztował tylko 13zł, ale i tak szkoda tej kasy :/

a i kupiłam żarełko
http://www.keko.pl/images...NATURE_400g.jpg

mam nadzieję, że posmakuje :)

Bel - Pią Mar 22, 2013 15:24

wciśnij jeszcze ze dwie rolki po papierze toaletowym i git :D
sachma - Pią Mar 22, 2013 15:26

są już dwie :P więcej nie mam, bo to przydział psów - tylko dwie się w domu ostały :P teraz będę odkładać dla chomika :P

Domek będzie zmieniony, bo ten jest za wielki i mało poręczny, ale na razie niech będzie - nie wiem gdzie mam drewniany domek :| mam nadzieję, że mi go nie wywalili - no nie mogłam znaleźć.. a sputnik leżał taki samotny :P
ale pomyślałam, że zrobię domek z kołków - tylko do obi muszę skoczyć.. może w niedzielę..

a i zaczęłam hodować kiełki - słonecznika i brokuła - za 3-4dni będą do jedzenia ;) przy okazji kupowania rzeżuchy wpadły mi w łapki :)

quagmire - Pią Mar 22, 2013 15:36

W dunie jakoś bardziej przestrzennie było. Ale może to kwestia tego, że sputnik więcej miejscca zajmuje niż domek.
Może na początek mogłabyś coś poprzeplatać między szczebelkami, żeby łapki nie wpadały?

sachma - Pią Mar 22, 2013 15:45

quagmire, myślę że kartkę albo kawałek materiału poprzewlekam.
Groteska - Pią Mar 22, 2013 16:03

Najlepsza jest tkanina, papier pewnie przerobi na ściółkę :P
mmarcioszka - Pią Mar 22, 2013 17:02

sachma, jakąś szmatkę będzie Ci najwygodniej i może dłużej nie zostanie zjedzona ;)
sachma - Pią Mar 22, 2013 17:56

Seba powiedział, że ma pomysł... zabiera jutro do pracy kołowrotek - zobaczymy co przyniesie ;)
choma odbieram w poniedziałek :)

Bel - Pią Mar 22, 2013 18:18

sachma napisał/a:
Seba powiedział, że ma pomysł... zabiera jutro do pracy kołowrotek
ja bym Marcinowi nie oddała kołowrotka do pracy. Obawiam się, że po powrocie z politechniki chomik wyleciał by w kosmos z kołowrotkiem :lol:
sachma - Pią Mar 22, 2013 18:42

Bel, nie dziwię ci się ;)
Seba co najwyżej może wygiąć na kształt kawałek pleksi i przyczepić do kołowrotka ;)

Groteska - Sob Mar 23, 2013 23:14

"A"

"B"