To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

Pućka - Pon Kwi 07, 2014 21:45

https://www.facebook.com/...?type=1&theater

Srebrny chłopiec nadal wolny. Hodowczyni mówi, że najbardziej podobny do ojca i z wyglądu i z charakteru, co mnie cieszy, bo ojciec mi się podoba:)

Ale trochę dziwne uczucie, widzę na fejsie zdjęcia szczeniaków z Sangomy i aż boli mnie serce..

wilczek777 - Pon Kwi 07, 2014 22:27

Pućka to może przeczekaj jeszcze? Tzn. nie wiem czego oczekujesz po psiaku i jak bardzo wymarzony miot etc. Ale jak masz sercobólować to może warto poczekać na inny miot?
Pućka - Pon Kwi 07, 2014 22:38

wilczek777, na ten miot sangomy czekałam kilka lat.. i nic nie dostałam.. Ta druga hodowla jest u mnie na drugim miejscu. Są też inne szczeniaki dostępne w innych hodowlach, ale ich nie chce.. A na Sangome już więcej czekać nie zamierzam. Zobaczymy w czwartek i sukę i szczeniaki. Przez telefon hodowczyni wydawała się całkiem sensowna:)

A psiak ma być tylko na kolana i do sportu. Jak ładnie wyrośnie to może skoczymy na jakąś wystawę i zobaczymy czy coś z niego będzie, ale zabijać się o to nie będę:)

wilczek777 - Wto Kwi 08, 2014 11:27

Pućka kilka lat? Jako "w kolejce" nie powinniście mieć jako pierwsi wyboru? Tzn. inne hodowle jak ktoś nie załapie się na miot to przechodzi na kolejny jako pierwszy o.0
Pućka - Wto Kwi 08, 2014 14:01

wilczek777, nie wiem w sumie jak jest, ja nie dostałam, nie wiem dlaczego. Może po prostu rozdała po innych hodowlach albo znajomych..

Już się nie mogę doczekać czwartku:) Szukam imienia na S, hodowczyni zostawia przyszłym właścicielom "pole do popisu":)

wilczek777 - Wto Kwi 08, 2014 14:59

Pućka no dla mnie dziwne bo zazwyczaj hodowca idzie na rękę albo prosi o wpłatę kawałka sumy jako rezerwacji i wtedy "prawa" do szczeniaka przechodzą na kolejny miot. Coś nie koniecznie "pykło" wam w tej hodowli.

Fajna literka wam się trafiła :P Pieseł będzie miał imię domowe czy rodowodowe szukacie takie żeby dało się wymówić :D ?

Pućka - Wto Kwi 08, 2014 15:31

Najwidoczniej "coś nie pykło"..

Rodowodowe chcemy jakieś fajne, oznaczające coś, może tytuł utworu.. Imię domowe było wymyślone kilka lat temu, razem z decyzją o psie:D

wilczek777 - Wto Kwi 08, 2014 16:35

Pućka no to zaszalejcie :D My mieliśmy tyko ograniczenie do 26 liter xD
Tuś - Śro Kwi 09, 2014 15:02

ktoś karmił psa royal caninem size medium? jest teraz w promocji w zooplusie i tak się zastanawiam czy nie wziąć.
jokada - Śro Kwi 09, 2014 16:02

kiedyś w ramach odmiany kupiłam - albo medium, albo large - w każdym razie bez szału ;)
średnia karma - tyle że mocno reklamowana

Ninek - Śro Kwi 09, 2014 16:50

Tuś napisał/a:
ktoś karmił psa royal caninem size medium? jest teraz w promocji w zooplusie i tak się zastanawiam czy nie wziąć.

Cena totalnie nieadekwatna do słabej jakości.

Tuś - Śro Kwi 09, 2014 17:29

teraz jest 9zł/kg więc cena bardzo dobra :) aczkolwiek zdecydowałam się jednak na happy dog supreme afryka i karaiby. pies suche je tylko jako dodatek więc jakieś super być nie musi.
Lama - Śro Kwi 09, 2014 21:34

Pućka, fajny szczenior, ma mało białego, ja bym brała.:P
Jakie wymyśliliście imię domowe?

Pućka - Śro Kwi 09, 2014 22:54

Lama, też na to zwróciłam uwagę:) Imię domowe Pumba, rodowodowe jeszcze nie wymyślone:)
Ebia - Czw Kwi 10, 2014 19:02

Miał ktoś z Was do czynienia z zaćmą u psa? Mój Rocki ma problem z oczami, ale nasz wet kazał nam przyjść na wizytę do jego wspólnika, specjalizującego się w okulistyce a ten dostępny będzie dopiero w poniedziałek. Trochę się stresuję, bo oczałki faktycznie mętne