Archiwum - Psiaki XIV
Szura - Sob Lis 03, 2012 14:11
Moja babcia sobie wzięła dwa szczyle, jako psy podwórzowe. Szkoda mi małych, no ale zrobię ile mogę, żeby miały możliwie fajnie, plus zajmę się sterylką i kastracją. Są oczywiście tak słodkie, jak tylko mogą być 2-3 miesięczne dzieciaki.
Za to Tonic jest bardzo dzielny i umie już zostawać sam minutę. Zaczęłam od sekundy i bardzo powoli podnoszę kryteria, bo jego lęk separacyjny jest dość silny.
Ninek - Sob Lis 03, 2012 14:17
Szura, cudne szczyle!
Jak będą miały fajną, ocieplaną bude z przedsionkiem, to podwórko im nie straszne
babyduck - Sob Lis 03, 2012 22:06
U kogo w Warszawie można zrobić gonioskopię? Na czym to polega i ile może kosztować?
Tess - Sob Lis 03, 2012 22:35
babyduck, pewnie jeśli już to u Garncarza.
babyduck - Sob Lis 03, 2012 22:42
Garncarz, Bryła. A ktoś jeszcze?
AngelsDream - Sob Lis 03, 2012 22:43
babyduck, może doktor Łobaczewska.
Bel - Sob Lis 03, 2012 22:50
babyduck, oo Bryła to u mnie generalnie zachwalam badanie oka u psa z tego co pamiętam kosztuje 110zł. My badaliśmy Alphie. Bardzo dokładni są
Nakasha - Pon Lis 05, 2012 12:47
Mój przyjaciel kupił sobie owsika. Małą suczkę blue merle. Jest przesłodka i świetnie dogaduje się z Lirą, suczką jego dziewczyny. Tylko teraz będę do jego owsika cały czas płakać.
Lavi - Pon Lis 05, 2012 12:50
O matko Nakasha koniecznie wrzucaj czasami jej zdjęcia Owsiki moje marzenie i jeszcze merlak
AngelsDream - Pon Lis 05, 2012 12:51
Nakasha, śmiej się do niej.
Znajomi tak się śmieją do Baaja, mają trochę wilczaka, akurat tyle, ile trzeba.
Nakasha - Pon Lis 05, 2012 12:55
Mam filmik.
http://www.youtube.com/watch?v=vsKCknDQUko
AngelsDream, będę się śmiać i płakać też. Przynajmniej na początku. Mam nadzieję, że później emocje się uspokoją i będę się po prostu uśmiechać.
Mam ogromny, ogromny sentyment do owczarków australijskich, collie, niemieckich, do malamutów i wilczaków. Czasami gdy widzę takie psy szukające domów lub znajdujące je u kogoś znajomego, to płaczę, no po prostu tak teraz mam. GMD na całego.
Tym bardziej, że kupujemy dom w pobliżu łąk i lasów, więc niemal wszystkie argumenty "czemu nie mogę mieć trzeciego psa" znikają...
Bel - Pon Lis 05, 2012 12:55
owsik?
Nakasha - Pon Lis 05, 2012 12:58
Bel, owczarek australijski - w slangu Australia to Aussie, w wymowie aussie to coś w stylu "ossi", więc owsik.
Lavi - Pon Lis 05, 2012 12:59
O matko jakie cudo Teraz ja będę płakała do zdjęć i filmików, bo nie mogę mieć póki co żadnego psa
Ale jak już będzie owsik to marzy mi się bezogonkowy
Bel - Pon Lis 05, 2012 13:00
ja waszego slangu czasami nie ogarniam
Blue merle marzenie, które kiedyś spełnię jak już będziemy mieli dom ale collaka
|
|
|