To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIV

Szura - Sob Lis 03, 2012 14:11

Moja babcia sobie wzięła dwa szczyle, jako psy podwórzowe. Szkoda mi małych, no ale zrobię ile mogę, żeby miały możliwie fajnie, plus zajmę się sterylką i kastracją. Są oczywiście tak słodkie, jak tylko mogą być 2-3 miesięczne dzieciaki.

Za to Tonic jest bardzo dzielny i umie już zostawać sam minutę. :lol: Zaczęłam od sekundy i bardzo powoli podnoszę kryteria, bo jego lęk separacyjny jest dość silny.

Ninek - Sob Lis 03, 2012 14:17

Szura, cudne szczyle! :serducho:
Jak będą miały fajną, ocieplaną bude z przedsionkiem, to podwórko im nie straszne :)

babyduck - Sob Lis 03, 2012 22:06

U kogo w Warszawie można zrobić gonioskopię? Na czym to polega i ile może kosztować?
Tess - Sob Lis 03, 2012 22:35

babyduck, pewnie jeśli już to u Garncarza.
babyduck - Sob Lis 03, 2012 22:42

Garncarz, Bryła. A ktoś jeszcze?
AngelsDream - Sob Lis 03, 2012 22:43

babyduck, może doktor Łobaczewska.
Bel - Sob Lis 03, 2012 22:50

babyduck, oo Bryła to u mnie :D generalnie zachwalam :serducho: badanie oka u psa z tego co pamiętam kosztuje 110zł. My badaliśmy Alphie. Bardzo dokładni są :)
Nakasha - Pon Lis 05, 2012 12:47

Mój przyjaciel kupił sobie owsika. :) Małą suczkę blue merle. :) Jest przesłodka i świetnie dogaduje się z Lirą, suczką jego dziewczyny. :serducho: Tylko teraz będę do jego owsika cały czas płakać. ;(
Lavi - Pon Lis 05, 2012 12:50

O matko Nakasha koniecznie wrzucaj czasami jej zdjęcia :serducho: Owsiki moje marzenie i jeszcze merlak :falover:
AngelsDream - Pon Lis 05, 2012 12:51

Nakasha, śmiej się do niej.

Znajomi tak się śmieją do Baaja, mają trochę wilczaka, akurat tyle, ile trzeba. ;)

Nakasha - Pon Lis 05, 2012 12:55

Mam filmik. :)

http://www.youtube.com/watch?v=vsKCknDQUko

AngelsDream, będę się śmiać i płakać też. Przynajmniej na początku. Mam nadzieję, że później emocje się uspokoją i będę się po prostu uśmiechać. :)

Mam ogromny, ogromny sentyment do owczarków australijskich, collie, niemieckich, do malamutów i wilczaków. Czasami gdy widzę takie psy szukające domów lub znajdujące je u kogoś znajomego, to płaczę, no po prostu tak teraz mam. GMD na całego.

Tym bardziej, że kupujemy dom w pobliżu łąk i lasów, więc niemal wszystkie argumenty "czemu nie mogę mieć trzeciego psa" znikają...

Bel - Pon Lis 05, 2012 12:55

owsik?
Nakasha - Pon Lis 05, 2012 12:58

Bel, owczarek australijski - w slangu Australia to Aussie, w wymowie aussie to coś w stylu "ossi", więc owsik. :D
Lavi - Pon Lis 05, 2012 12:59

O matko jakie cudo :serducho: Teraz ja będę płakała do zdjęć i filmików, bo nie mogę mieć póki co żadnego psa ;(
Ale jak już będzie owsik to marzy mi się bezogonkowy :mrgreen:

Bel - Pon Lis 05, 2012 13:00

ja waszego slangu czasami nie ogarniam :P
Blue merle :serducho: marzenie, które kiedyś spełnię jak już będziemy mieli dom :serducho: ale collaka :P