To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Lavi - Pon Gru 21, 2009 14:47

futrzasta, za ile sprzedajesz chromki? :D
futrzasta - Pon Gru 21, 2009 17:21

haha dopiero je wczoraj kupiłam więc nie sprzedaję na razie :P poczekam jesczze kilka wylinek :P
nezu - Pon Gru 21, 2009 22:16

Moja mała duma. 8)
Pewnie też chłop, ale mam to w nosie i napawam się jej/jego urodą. :P

Nie, nie ma sucho. ;)
Pajęczynę zbudowała pod sam szczyt swojego boxu i obficie zakamuflowała torfem, ale samo podłoże ma dobrze zroszone. ;)
Poza tym to straszna panikara i po przeniesieniu do większego pojemnika po prostu przestała jeść i próbowała za wszelką cenę zwiać. Chyba lubi ciasnotę... :roll:

futrzasta - Pon Gru 21, 2009 22:23

yy aa eee kojarze z wyglądu ale nie pamiętam nazwy. ja bym też pryskała na pajęczynę żeby napić się mogła/mógł :P
nezu - Pon Gru 21, 2009 22:24

Ma wodę na ściankach, tylko niżej. :P

Ephebopus cyanognathus ;)

futrzasta - Pon Gru 21, 2009 22:39

jakoś nie ciągnie mnie do agresorków :P agresja geniculaty w zupełności mi wystarczy :wink:
nezu - Pon Gru 21, 2009 22:52

futrzasta, a zdajesz sobie sprawę że chromki często też są charakterne po dorośnięciu?:P

Nie powiedziałabym, żeby to moje było agresywne.
Może się jej zmieni, ale na razie woli spierniczyć poza obręb mojego wzroku, niż atakować.
Jest L5.

A poza tym to jest 8nożna sprzeczność bo z jednej strony panikara, a z drugiej ciekawski stwór, co widać na przykładzie tej fotki.
Kiedyś była agresywna, jako L2 rzucała się na pincetę.
A teraz to takie nie wiadomo co. :P

Poza tym ja akurat lubię charakterne i szybkie pająki.
Ze spokojnych baranów to mi Kleszcz wystarczy. ;)

Lavi - Pon Gru 21, 2009 23:12

futrzasta, a pytanko- gdzie kupiłaś chromki? Bo ostatnimi czasy chciałam nabyć jedną , w Olsztynie nikt nie miał a na przesyłke za zimno...;/
futrzasta - Pon Gru 21, 2009 23:18

no tak większość np na Brachypelmy mówi: żywe kamienie :P
wiesz chromki może i charakterne ale jak czytałam opis Twojego to: szybkie i skoczne. no dobra moja irminia też szybka a na razie nie zwiała :P

Lavi w Olsztynie, znajomy terrarysta rozmnożył

Lavi - Pon Gru 21, 2009 23:23

A nie wiesz może czy ma jeszcze lub będzie miał je na początku stycznia? Byłaś może na spotkaniu ogłaszanym na TCP w Olsztynie? :D
futrzasta - Wto Gru 22, 2009 00:00

ohoho no pewnie, że byłam. już 2 razy-same chłopy i ja tylko z kumpelą, no raz jesczze jakaś dziweczyna znana mi byla. zapraszam na kolejne będzie chyba 10 czy tam 17 nie wiem jeszcze.własnie tego kolesia tam poznałam a się okazało mieszka koło mnie. tylko wiesz...zimno na transport, ja je niosłam w polarze i w torbie przez jakies 10 min i bałam się ze zamarzną. ma jeszcze sporo a czy będzie sprzedawal nie wiem, myśle że tak :wink:
Lavi - Wto Gru 22, 2009 00:06

Ja tez mialam isc bo kolega z klasy mnie wyciągał ale zawsze mi coś wypadało;/ Taki Bartek, przy kości nieco, fan stomilu z murinusem i brachypelmą :D I własnie ten kolega z klasy mówił mi, że będą małe chromki w Olsztynie i mi załatwi, ale coś umilkł ;DD Pewnie od tego Twojego kolegi miał wziąć
Grucha - Wto Gru 22, 2009 06:36

nezu napisał/a:
futrzasta, a zdajesz sobie sprawę że chromki często też są charakterne po dorośnięciu?:P

moja od L3 była małym agresorem :D Murinus przy niej wymiękał :P

futrzasta - Wto Gru 22, 2009 09:24

Grucha napisał/a:
nezu napisał/a:

moja od L3 była małym agresorem :D Murinus przy niej wymiękał :P

haha no nie powiem są ruchliwo napadliwe :P przynajmniej w opisach piszą że dla średniozaawansowanych a nie jak przy tym tamtym co zdjęcia wyżej dla zaawansowanych :wink:

Lavi napisał/a:
Ja tez mialam isc bo kolega z klasy mnie wyciągał ale zawsze mi coś wypadało;/ Taki Bartek, przy kości nieco, fan stomilu z murinusem i brachypelmą :D I własnie ten kolega z klasy mówił mi, że będą małe chromki w Olsztynie i mi załatwi, ale coś umilkł ;DD Pewnie od tego Twojego kolegi miał wziąć

eee no tak mówimy o tym samym :mrgreen: nie znam Bartka z imienia ale to pewnie ten o którym myślę, dużo nas tam nie ma. no to co? nastepnym razem wpadasz :) to z Olsztyna jesteś czy z Mikołajek? :P

O!przypomniało mi się, kumpela sprzedaje Grammostole aureostriata L7 ale pewnie odbiór osobisty bo na wysyłkę zbyt zimno

Lavi - Wto Gru 22, 2009 11:33

Mieszkam w Mikołajkach, uczę się w Olsztynie :D Razem z L. chodze do szkoły :DD No pewnie, że wpadnę, a jak. Oby mi nic nie wypadło w ten dzień, bo jak na złość, zawsze jak jest spotkanie, to coś mi bzyknie przed nosem :roll: