Archiwum - Psiaki IX
Ninek - Czw Gru 02, 2010 19:21
Coraz częściej trace wiare w ludzi :
http://www.dogomania.pl/t...zialnych-ludzi.
Ten pies mieszka na drugim końcu mojej ulicy. Znam wszystkie okoliczne burki. Jego NIGDY nie widziałam na smyczy, zawsze biegał sam...
Szukamy mu na gwałt domu, bo w końcu zapomną go wpuścić do domu na noc i biedak zamarznie... Albo go coś rozjedzie...
No ale mimo wszystko na razie ciągle lepszy ten 'dom', który ma, niż przytulisko...
Fea - Czw Gru 02, 2010 19:35
On ma łatę w kształcie serducha na boku?
Ninek - Czw Gru 02, 2010 20:28
Fea, nie takiego dokładnego serducha, ale wszyscy mówią, że to serce
To naprawdę cudne psisko. Pakuje sie na kolana, chce być tylko miziany.
Zdanie jego właścicieli jest ZUPEŁNIE inne niż osób, które go znalazły poprzednim razem. Od obcych ludzi nie próbował uciekać, a im zwiewa ciągle? Wierzyć mi sie w to nie chce.
Jak zaproponowałyśmy kastracje, to właścicielka stwierdziła, że ona go tak nie skrzywdzi
agacia - Czw Gru 02, 2010 20:58
Szura, moje jedzą tą karmę i nie narzekam
PALATINA - Pią Gru 03, 2010 11:16
Moja Czatka kończy dziś 8 lat!
Sucz z wrodzoną wadą serca, co to początkowo rok życia jej wróżono.
sachma - Pią Gru 03, 2010 12:56
PALATINA, złóż jej od nas życzenia
a ja znalazłam psa.. na własnym podwórku.. przemarzniętego.. zakopanego w śniegu pod drzewkami.. psisko chyba pogryzione trochę krwawi.. cudem udało mi się go przeprowadzić do domu.. nie chciał wstać, ale jedzenie okazało się taką pokusą że się ruszył.. ogłoszenia rozwieszone.., nie wiem tylko czy jechać do weta.. w sumie rany świeże, ale już gojące się... nie wiem czy dam radę go zaprowadzić do samochodu - jest bardzo wystraszony, ale jak wchodzę do piwnicy to merda ogonkiem, ciężko mu się chodzi.. nie mam za bardzo kasy żeby wydawać na nie wiadomo jakie badania..
satanka666 - Pią Gru 03, 2010 13:08
PALATINA, najlepszego dla Czaty!
Oli - Pią Gru 03, 2010 13:24
sachma, powinnaś zawieźć go do weta, bo może psiak mieć jakieś wewnętrzne obrażenia (może został potrącony, był bity). Jeśli nie masz kasy na leczenie to skontaktuj się z jakąś fundacją w Twojej okolicy.
AngelsDream - Pią Gru 03, 2010 13:26
PALATINA, wszystkiego dobrego dla suczy!
sachma - Pią Gru 03, 2010 15:09
byliśmy u weta.. jedyne obrażenia które wymagały interwencji na już to ucho.. pies ma chipa.. biuro rejestracji będzie się próbowała skontaktować z opiekunami.. nr tel jest nieaktywny.. ale będą dzwonić do dzielnicowych żeby się dobili do właścicieli.. psiak nie dał się opatrzyć.. próbował gryźć.. dostał antybiotyk i zalecenie żeby właściciele jak najszybciej poszli do weta.. ucho do zszycia jest, a znieczulenie jest dość kosztowne, zrobiliśmy tyle ile się dało - w sumie nic nie zapłaciłam, bo wetce było go szkoda i stwierdziła że nie chce kasy..
PALATINA - Pią Gru 03, 2010 15:44
Dzięki.
sachma,
Mam nadzieję, że właściciel się szybko odnajdzie.. że psiak ma dokąd wracać.
sachma - Pią Gru 03, 2010 16:13
PALATINA, też mam taką nadzieję..
na razie tata pozwolił mu zostać.. plusem było to że pies nie hałasuje, mieszka w piwnicy, nie brudzi i nie jest agresywny. Nie przepada za Lennym, nie daje się obwąchać, ale Lenny po kłapnięciu zębami przed pyskiem, zrozumiał że to nie pies którego można nachalnie "witać".. jakoś daje radę - spacery wspólne, psy idą za mną, niby razem ale osobno żaden nie dąży do konfrontacji - więc jest dobrze.
Lenny jest zaszczepiony na wszystko co można, jest też jeszcze zabezpieczony przed pchłami, więc powinno być ok.
Anonymous - Pią Gru 03, 2010 18:12
PALATINA napisał/a: | Moja Czatka kończy dziś 8 lat!
Sucz z wrodzoną wadą serca, co to początkowo rok życia jej wróżono. |
najlepszego
kocur mojej ciotki urodzil sie z wada serca, tez pozyl kilka ladnych lat, a zmarl na cos zupelnie innego (nie pamietam juz na co).
Tess - Sob Gru 04, 2010 01:22
Ha, znalazłam zdjęcia z pjesami, nie są najnowsze, ale sucze wyszły ładnie, bo fotograł super. Zdjęcia niepozowane jakby co.
Bezutek z zawodów w kwietniu:
http://sphotos.ak.fbcdn.n...3_3270558_n.jpg
Pyraczek sprzed około miesiąca:
http://sphotos.ak.fbcdn.n...3_7463013_n.jpg
W ogóle, nie mogę w to uwierzyć, ale moja pyra za 10 dni kończy pół roku, nie mam pojęcia kiedy to zleciało...
Lavi - Sob Gru 04, 2010 02:31
http://policyjni.gazeta.p...neli_go___.html
Nie mam słów na takich ludzi
Biedny piesio
|
|
|