To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

Szura - Nie Lip 04, 2010 21:57

Justka1, jeśli będę w Wawie (a prawdopodobnie będę), to ja chcę, ja chcę! :mrgreen:
Niamey - Nie Lip 04, 2010 22:41

justka, dzwoniłaś do dr Jałonickiej w trakcie mojej wizyty :)
babyduck - Nie Lip 04, 2010 23:07

Kopia Amberki! Cudo :serducho: A skąd? Wybierałaś pod kątem sportu?
Justka1 - Pon Lip 05, 2010 00:40

Niamey napisał/a:
justka, dzwoniłaś do dr Jałonickiej w trakcie mojej wizyty :)

Serio? Jejku,nie chciałam przeszkodzić... :(

babyduck napisał/a:
Kopia Amberki! Cudo :serducho: A skąd? Wybierałaś pod kątem sportu?

Eee,kopią to una nie jest,bo chyba zalicza się do solidów(mała ilość białego,na pysiu wcale,prócz samej bródki) ;) . Ona bardzo różni się od Ambry,szczególnie charakterem.Tak,wybierałam pod kątem sportu ale patrzyłam nie tylko na cechy psychiczne ale i fizyczne,choć to może się zmienić w przyszłości,bo tata był dość sporym psem o niesportowej budowie ale za to mama dość długa i o płytkiej klatce piersiowej ;) .Zobaczymy co z tego wyjdzie,mam nadzieję,że wrodzi się w mamę :) .Robiłam jej test CAMPBELLA i wyszła na 4 sprawdzone w 3 bardzo pozytywnie.Obserwuję ją dokładnie od 2 dni,bo jest u mnie dopiero tyle.Jest suczką dominującą,z bardzo pewnym charakterem,nie boi się niczego,żadna sytuacja nie powoduje u niej strachu,nie jest psem lękliwym.Obawiam się trochę,że w przyszłości nie dam sobie rady z nią jeśli będzie chciała postawić się Ambrze.Ale póki co pracujemy nad tym,a więcej będziemy pracować jak do móżdżka zacznie coś docierać ;) .Ma silnie rozwinięty instynkt łowczy,jest inteligentna ale i bardzo uparta i zawzięta,łatwo się nakręca i mocno gryzie.Zostaje w klatce materiałowej,bo taką na tą chwilę posiadam,uczy się szybko.Ambra jest zazdrosna i mają lekko ograniczony kontakt fizyczny.Nie chcę aby zepsuła małą,poza tym mała jest uparta,a nie chcę aby została przypadkowo pomiażdżona.

A skąd? Na pewno nie z hodowli psów papierowych ale bez obaw,ma znanych przodków(rodowodowych) ze strony mamy o stronie taty także sporo wiem ;) .Ma wspólnego prapradziadka z moją Ambrą(u niej to pradziadek).Tata jest bardzo spokojnym psem ale po tatcie z ciężkim charakterem,upartym i dominującym.Mama jest mała wariatka choć mnie nie zjadła jak wchodziłam z właścicielką ;) .Ale mama szczekliwa i bardzo ruchliwa,lubi męczyć zaskrońce :P .
Mała jest w trakcie kwarantanny ,była już badana i na tą chwilę prócz przepuklinki pępkowej do zoperowania(ze względu na przyszłą pracę z ciężarami) jest zdrowa.Serduszko osłuchane ale za kilka miesięcy zrobimy wszystkie badania łącznie z morfologią aby sprawdzić nerki ;) .
U weta zachowywała się pozytywnie,ma niski próg bólu tzn. odczuwa go bardzo słabo.Obecnie szukamy kumpla do zabaw za ok 3 tyg.

sachma - Pon Lip 05, 2010 12:03

no to foty - słabe (kiedyś utłukę Sebę za tą nienawiść do lampy :/ )

nezu - Pon Lip 05, 2010 12:58

sachma, jak wam poszło?
sachma - Pon Lip 05, 2010 13:07

nezu napisał/a:
sachma, jak wam poszło?

sachma napisał/a:
Wróciliśmy z Olsztyna :) uh ciężko było :P pogoda męcząca, ale Lennemu świetnie poszło - nie robiłam z nim nic , nawet na spacer w ciągu całego dnia poszliśmy 2 razy na kilka minut i to chyba było to - na ringu skupiał się na mnie jak nigdy, on CHCIAŁ - sam nie wiedział co, ale wystarczyło go trochę naprowadzić i właśnie chciał to co ja :P
dostaliśmy ocenę wybitnie obiecujący, piękny opis i nominacje do best baby - niestety w best baby odpadliśmy, ale i tak jestem z niego duma - pięknie się ustawiał, słuchał się i nie robił jazgotu :) ślicznie witał się z innymi psami i pięknie biegał na ringówce, którą w domu z upodobaniem gryzie i ciągnie :)

Tess, gratuluje Pyrka! :) poka foty szczeniaka :P bo filmiki na moim wolnym łączu ładują się niemiłosiernie długo :P

ja tam jestem zadowolona ;)

nezu - Pon Lip 05, 2010 13:09

Ups, przegapiłam... :oops:

Gratuluję i trzymam kciuki za dalsze sukcesy. ;)

sachma - Pon Lip 05, 2010 13:09

zacytuje jeszcze opis "Oba jądra w mosznie. Piękna głowa. Cudownie "wykończona" kufa. Dobry zgryz. Łapy lekko wygięte. Dobre proporcje. dobrze wypełnione żebra. Dobra linia grzbietu. Wspaniały chód i ustawienie frontu i zadu w ruchu." :)
Biała - Pon Lip 05, 2010 18:32

sachma napisał/a:
Wspaniały chód i ustawienie frontu i zadu w ruchu." :)

Ruch jest dla mnie brdzo ważny i dużo innych wad potrafi "przykryć":)

Justka, a nie wybieracie się "na Markuska " do Wro??

Justka1 - Pon Lip 05, 2010 19:21

Biała napisał/a:
Justka, a nie wybieracie się "na Markuska " do Wro??

Kenda jest jeszcze nie szczepiona,dopiero odrobaczałam ją i w piątek wyjeżdżamy z Ambrą na zawody.Wiesz,jak mała urośnie,może kiedyś podjedziemy do Markuska pod Wroc,bo tu mamy jakiś transport(chyba,że do tego czasu zrobię prawo jazdy i kupię auto).Trudno jest jeździć nie posiadając auta z 2 psami,bo w PKP nie można jechać jako jeden opiekun z 2 psami :? i chyba nie tylko w PKP ale i każdym środkiem transportu miejskiego :? .
Na obecną chwilę chcę zobaczyć co z niej wyrośnie,do czego będzie nadawała się,co ją będzie interesowało itp. itd.W tej chwili lubi gryźć-wszystko ;) .

pituophis - Pon Lip 05, 2010 20:44

Cytat:
Na pewno nie z hodowli psów papierowych ale bez obaw,ma znanych przodków(rodowodowych) ze strony mamy o stronie taty także sporo wiem

Tak, bo te papierowe mają słabo zaznaczone cechy rasy, ogólnie są gorsze, nikt ich nie bada pod kątem zdrowia, i gdyby nie papier nikt nie rozpoznałby w nich bullterriera... :roll:

agacia - Pon Lip 05, 2010 21:33

W PKP niby nie można, ale ja dużo razy z 2 jeździłam i nigdy się konduktorzy nie czepiali. O dziwo największe problemy miałam przy kasach jak bilet miałam kupić. Prawie zawsze musiałam kupować drugi bilet w innej kasie, bo panie sprzedające nie mogły zrozumieć, że to moje ryzyko, ze mnie konduktor wysadzi z pociągu, a nie ich :roll:

Cytat:
Kenda jest jeszcze nie szczepiona,dopiero odrobaczałam ją...

W jakim ona jest wieku, ze dopiero odrobaczana była? "Hodowca" nie odrobaczał szczeniaków? Czy masz na myśli, że nie ma kompletu szczepień i odrobaczań?

pituophis - Pon Lip 05, 2010 21:45

Sachma, gratuluję. Zwłaszcza, że pies się dobrze wystawiał a to najważniejsze.
sachma - Pon Lip 05, 2010 23:06

pituophis napisał/a:
Tak, bo te papierowe mają słabo zaznaczone cechy rasy, ogólnie są gorsze, nikt ich nie bada pod kątem zdrowia, i gdyby nie papier nikt nie rozpoznałby w nich bullterriera... :roll:

pitu, to ty tego nie wiedziałeś? :P

pituophis napisał/a:
Sachma, gratuluję. Zwłaszcza, że pies się dobrze wystawiał a to najważniejsze.

mam nadzieję że jeszcze trochę ćwiczeń i będzie się sam ustawiał tak jak jego matka i nie będę musiała go korygować :P bo czasem nie ma czasu na korygowanie :P