Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)
Mangusta - Wto Lut 09, 2010 12:52
hehehe, yoshi, ciesz się roślinami póki możesz, jak boas przekroczy półtora metra to wszystkie szlag trafi
futrzasta, z tym "nie każdy wąż je mrożonki" to jest w 95% ściema i lenistwo hodujących. jeśli jest przyzwyczajany od maleńkości to każdy popularny wąż zje mrożonkę a te naprawdę wybrzydzające to jest mniej niż 5%. nie mówię tu o takich hardkorach jak morelie viridis, węże mandaryńskie czy jadusy, ale o zbożówkach, boasach, pytonach tygrysich i większości regiusów jakie mamy na rynku.
a my mamy nowego i starego jednocześnie lokatora. niestety póki akwarium nie zrobię to nie ma sensu robić zdjęć...
yoshi - Wto Lut 09, 2010 16:24
moje boa, u swoich poprzednich wlascicieli jadly tylko zywe gryzonie, u mnie na ich pierwsze posilki, byly mrozonki, nie bylo zadnych problemow wystarczylo machnac im przed nosem a od razu je lapaly
chwilowo ze zdjeciem terrarium bedzie problem, bo moj komputer gdzie sa te zdjecia, nie działa
futrzasta - Wto Lut 09, 2010 17:08
ee no to dzięki za cenne info w takim razie może kiedyś
Lavi - Wto Lut 09, 2010 18:13
A ja się zastanawiam jakie wymiary powinno mieć terra docelowe dla 3-4 gekonów lamparcich? Bo u taty przy warsztacie dużo szkła stoi i jak śnieg stopnieje i będzie je widać to mam zamiar pomajstrować i zrobić jakieś większe terra dla jaszczurek ;D
[Edit]
Przyszedł mój gekonik;) Pochwalę się nim. Niestety warunki pogodowe, jakie ogarnęły Polskę, były na tyle ,,sprzyjające", że autobus, którym jechał gekonik miał opóźnienie 1,5h. Dodatkowo czekałam 30 min na mpka, bo żadnego nie było przez ten śnieg. Gdy przyjechałam do siebie, gekonik był zmarznięty. Opanowałam jednak sytuację i już zwiedza sobie nowe otoczenie, więc myślę, że nic mu nie będzie;) Fotki słabe, bo nie mam swojego aparatu.
Mangusta - Czw Lut 11, 2010 22:03
ooo, linieć będzie
Lavi - Czw Lut 11, 2010 23:39
Tak myślałam, że linieć będzie, chociaż z początku jak go wyjęłam, to się wystraszyłam, że przez zimno szron go pokrył
devilline - Nie Lut 14, 2010 20:53
Ma taki fajny wyraz pyszczka ^ ^
Mangalarga - Pon Lut 15, 2010 22:49
Help
Od jakiegoś czasu szukam co to za gatunek:
http://fc09.deviantart.ne...0c3efbc3c00.png
Fotkę uznałam za na tyle udaną, że wrzuciłam ją na deviantarta, tylko że chciałam podpisać co jest na zdjęciu dokładnie. Coś mi majaczy w zakątkach mojej pamięci, ale nie dałam rady znaleźć nazwy na własną rękę. A na gadzinach nie znam się za dobrze
futrzasta - Pon Lut 15, 2010 23:12
ee eee eeee szyszkowiec może?
Anonymous - Wto Lut 16, 2010 14:46
legwan obrozny? Crotaphytus collaris
gdzie zrobilas zdjecie?
aaa dopiero zobaczylam, ze ma jakies "kolce" na ogonie, to nie wiem....
Oli - Wto Lut 16, 2010 14:59
a to nie jest to samo co tu? http://www.goanna.pl/User...owiec%20500.jpg tak jak futrzasta napisała, szyszkowiec tropikalny
znalazłam na tej stronie http://www.goanna.pl/ofer...a&m_id=1&t_id=0
Mangalarga - Wto Lut 16, 2010 18:22
Zdjęcie jest z londyńskiego ogrodu zoologicznego. Wyszperałam, że z szyszkowców mają tam olbrzymiego i karryjskiego. Tylko ten ze zdjęcia nie pasuje mi do żadnego z tych gatunków Ych, mogłam robić zdjęcia i opisom.
EDIT: To chyba jednak jest szyszkowiec karryjski. Bo w sumie najbardziej podobny ze wszystkich jaszczurów, które tam mają.
futrzasta - Śro Lut 17, 2010 22:48
możesz jeszcze wrzucić na jakieś forum terrarystyczne to napiszą co to dokladnie za gatunek
Lavi - Śro Lut 17, 2010 22:58
Mój gekón wyliniał Ma teraz śliczny żywy kolorek <3 Tylko coś niezbyt chce jeść świerszcze...
Mangalarga - Czw Lut 18, 2010 15:40
futrzasta, dzięki za sugestię, ale nie widzę sensu rejestrować się tylko po to, by zadać jedno pytanie
Jak na razie wszystko wskazuje na to, że to Cordylus polyzonus.
|
|
|