To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIV

Ninek - Pon Paź 29, 2012 16:34

Bel napisał/a:
Ale nie powinno się psu dawać tyle ile zechce. Bo szczeniak potrafi zjeść dosłownie wszystko co mu się da i w każdej ilości.

Co za uogólnienie? :P

Miałam sporo szczyli w domu i żaden nie jadł więcej niż było mu trzeba. Spokojnie zostawiały pełną miske, jeśli nie były głodne.
Jeden początkowo miał z tym problem, ale szybko sie nauczył, że dostaje jedzenie regularnie i nie musi jeść na zapas.

babyduck - Pon Paź 29, 2012 16:45

Ja bym się trzymała jednak wskazówek z opakowania i dawkowała podaną ilość na posiłki. 3 to wcale nie jest mało, ale zależy od szczeniaka i tempa, w jakim trawi.
Oli - Pon Paź 29, 2012 17:14
Temat postu: Oliv
Ok 3 to nie stricte 3 jakby ktoś nie widział różnicy. ;) I kluczowa jest ilość. Tak jak pisałam - im większa ilość posiłków tym trudniej potem psa przestawić na mniejszą ilość. Na pewno nie powinno się dawać do woli i moje zdanie to nie kwestia doświadczenia tylko własnego, ale też wiedzy weterynarzy dietetyków. ;)
Pacyfka - Pon Paź 29, 2012 19:05

A mój niedźwiadek to zaś niejadek :( początkowo rzucał się na miskę i warczał (5 tygodni temu), a teraz z chęcią z ręki je, więc karmę stosuje też jako smakołyk, ale z miski ledwo coś podskubie i zostawia, a żeby z ręki dostać - dalej wszystko zrobi. Już myślę czy go z reki trochę nie podkarmiać :|
agacia - Pon Paź 29, 2012 19:46

Najlepiej dawać mniej więcej tyle ile jest zalecane na opakowaniu. Widziałam już szczeniaki z problemami kostnymi spowodowanymi złą dietą.
AngelsDream - Pon Paź 29, 2012 20:22

http://baaj.pinger.pl/m/15215110/375-celar-paczacz

:serducho:

Lama - Pon Paź 29, 2012 20:24

AngelsDream napisał/a:

Boski jest!

AngelsDream - Pon Paź 29, 2012 20:25

Lama, zwykły - niezwykły.

I tylko tyle, że po śniegu i wyczesaniu posypał mu się włos i łupież, ale dla mnie to mało ważne. Te oczy nie kłamią, nigdy. :mrgreen:

babyduck - Pon Paź 29, 2012 20:49

Kochany :mrgreen: :mrgreen: A nakręćcie jak Celar merda nosem :serducho:
AngelsDream - Pon Paź 29, 2012 20:55

babyduck napisał/a:
A nakręćcie jak Celar merda nosem

W sensie wącha za czymś?
(Baaj macha nozdrzami!)

rudziak - Pon Paź 29, 2012 21:44

AngelsDream napisał/a:

haha rewelacja :mrgreen: :serducho:

babyduck - Wto Paź 30, 2012 09:57

Nie pamiętam, czy wtedy za czymś węszył, ale lustro nosa chodziło mu tak śmiesznie na boki, jakby nie było przymocowane do kości.
AngelsDream - Wto Paź 30, 2012 10:29

babyduck, jeśli to było na spacerze, to pewnie łapał wiatr, a jeśli na jakimś filmiku, którego teraz za Japonię nie pamiętam, to pomęczę go w domu i spróbuję zachowanie wyłapać. :D
babyduck - Wto Paź 30, 2012 11:45

To było zeszłej jesieni przy okazji spotkania na Kole.
AngelsDream - Wto Paź 30, 2012 11:46

babyduck, tak myślałam, czyli szukał górnego wiatru. :DD

Jak się uda złapać, złapię. :]