To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

Layla - Nie Lip 04, 2010 10:49

Wygoglałam, brzydkie toto, ale najważniejsze, żeby rasa odpowiadała właścicielowi :)
pituophis - Nie Lip 04, 2010 10:56

Ja Ci dam brzydkie! A zaplute chrapiące zgniotomordki to co? Szczyt urody :P ?

Mi się ta rasa podoba, wygląda naturalnie, jest użytkowa. Normalny wiejski buras. Tylko mam nadzieję że będzie to odmiana krótkowłosa (pewnie płonną).

Lama - Nie Lip 04, 2010 11:00

Ten jest bardzo ładny: http://pl.wikipedia.org/w...lea_800x600.jpg
Layla - Nie Lip 04, 2010 11:01

pituophis napisał/a:
A zaplute chrapiące zgniotomordki to co? Szczyt urody :P ?
NO :D

Lama, ten właśnie brzydal :P

AngelsDream - Nie Lip 04, 2010 11:54

Czarny pyrek - piękny pyrek.

:mrgreen:

Tess - Nie Lip 04, 2010 12:28

Pyrkoś będzie czarny jak noc i długowłosy. ^^

pituophis, pyrki są bardzo wrażliwe i często bywają schizujące. Jednak z tej hodowli, psy są naprawdę w porządku psychicznie i zajebiste sportowo. Niektóre nie są idealne, ale wydaje mi się, że jest to wina prowadzenia, każdego psa można zepsuć. Jeśli szczeniak będzie zdradzał jakiekolwiek niepokojące objawy, po prostu go nie wezmę, jednak myślę, że nie ma takiego strachu. Miot jest po bardzo dobrych psach agilitowych, zajebiście szybkich i nakręconych na pracę. Poprzednie mioty tych psów również świetnie sobie radzą.
Jednak znam pyrka, który jest tak totalną schizą, że zraził mnie skutecznie na kilka lat do tej rasy. Beza jest oazą normalności i spokoju przy tamtej suce.
W każdym razie, jestem cholernie szczęśliwa, że owczarek i że tak szybko.
Jeśli kogoś by interesowało, mogę wstawić jakieś filmiki z psami z tej hodowli.

agu, przede wszystkim właśnie hodowcy. :roll: Generalnie w każdej hodowli coś wyskoczyło, a ja mam dość stawania na głowie, żeby tego psa dostać. Poza tym widziałam ostatnio kilka naprawdę średnich agilitowo, a jest ich na tyle mało, że trudno stwierdzić, czy te linie, z których miałam brać są super. Z tymi pyrkami za to hodowczyni ma super podejście, to że trenuję się liczy i nie ma problemu, żeby psa sprzedać do polski, szczególnie, że są już w polsce i w polskim agility psy od nich.

AngelsDream - Nie Lip 04, 2010 12:32

Tess, wstawiaj!

Czarne i długowłose podobają się nawet Michałowi. :twisted:

Tess - Nie Lip 04, 2010 12:58

http://www.youtube.com/watch?v=5zPVHs_eXIo

Tu dziewięciomiesięczny pies: http://www.youtube.com/watch?v=U6bz67gQnVI

A tu jeden z tych, które są w Polsce: http://www.youtube.com/watch?v=g2R6-e-a6O8

agacia - Nie Lip 04, 2010 20:48

Znałam Antiego osobiście jak chodziłam z Lucy przez krótką chwilę jej życia na agility :) Fajny psiak.
sachma - Nie Lip 04, 2010 20:59

Wróciliśmy z Olsztyna :) uh ciężko było :P pogoda męcząca, ale Lennemu świetnie poszło - nie robiłam z nim nic , nawet na spacer w ciągu całego dnia poszliśmy 2 razy na kilka minut i to chyba było to - na ringu skupiał się na mnie jak nigdy, on CHCIAŁ - sam nie wiedział co, ale wystarczyło go trochę naprowadzić i właśnie chciał to co ja :P
dostaliśmy ocenę wybitnie obiecujący, piękny opis i nominacje do best baby - niestety w best baby odpadliśmy, ale i tak jestem z niego duma - pięknie się ustawiał, słuchał się i nie robił jazgotu :) ślicznie witał się z innymi psami i pięknie biegał na ringówce, którą w domu z upodobaniem gryzie i ciągnie :)

Tess, gratuluje Pyrka! :) poka foty szczeniaka :P bo filmiki na moim wolnym łączu ładują się niemiłosiernie długo :P

Biała - Nie Lip 04, 2010 21:08

sachma, Grtulacje :mrgreen:
babyduck - Nie Lip 04, 2010 21:24

sachma, gratuluję! Bardzo udany debiut :mrgreen:
Justka1 - Nie Lip 04, 2010 21:48

Nowy berbeć ;) .

Szura - Nie Lip 04, 2010 21:50

Justka1, rudości... :serducho:
Justka1 - Nie Lip 04, 2010 21:52

Za 2 tyg 15stego jadę z 3 szczurami do Animy na operację,mogę diablicę zabrać ;) .Tylko potrzebowała bym na czas zajmowania się szczurami niani :) .