To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)

futrzasta - Wto Sty 05, 2010 14:06

czym wężuchy karmicie? zamawiacie mrożonki w postaciu ciurów czy jak? węzusia to ja bym chciała ale nie byłabym w stanie nakarmić go gryzoniem :(
Mangusta - Wto Sty 05, 2010 16:29

Cytat:
a jeszcze mam pytanie, czy jest jakaś różnica charakterów ze względu na płeć?
różnica w charakterze jest kwestią osobniczą - każdy boas jest trochę inny w obsłudze. boasy są z zasady łagodne ale trzeba mieć na uwadze że może trafić się świr. hak ofiologiczny i skórzana rękawica są bardzo przydatne.

futrzasta napisał/a:
czym wężuchy karmicie?
zamawiam u hodowcy cały miot uśpiony CO2. mam w domu też małą hodowlę myszy na własny użytek - mają dobre warunki.
futrzasta - Czw Sty 07, 2010 22:16

zainteresowanych informuję, że 10.01.2010 odbywa się w Olsztynie spotkanie terrarystów z Olsztyna i okolic. pub Admirał godz.13
Mangusta - Pią Sty 08, 2010 15:26

wiem że to tylko takie pierdu pierdu, ale od kiedy zasłoniłam terrarium Głupiej ręcznikiem zrobiła się o wiele bardziej łagodna i kontaktowa. co więcej - kompletnie nie zwraca uwagi na ryby w swoim basenie, co daje mi spore pole do popisu jeśli idzie o przyszły wystrój terra (docelowy basen ma być akwarium :) ). zajebioza.
zalbi - Śro Sty 13, 2010 20:13

Mazoku napisał/a:
boasy są z zasady łagodne

a słyszałaś już historie jak boa mierzył swoich właścicieli? :wink:

zawsze podobały mi się gekony.
dzisiaj stałam się posiadaczką dwóch takowych stworzonek.

bardzo proste w utrzymaniu, nie trzeba poic, karmic, sprzątac. ale ile jest radości gdy do pokoju wchodzi ktoś i przygląda się z zaciekawieniem co jest w fauna boxie =P

landrynka - Śro Sty 13, 2010 20:25

Cytat:
bardzo proste w utrzymaniu, nie trzeba poic, karmic, sprzątac

to one czynności życiowych nie mają, czy jak :shock: ?

Anonymous - Śro Sty 13, 2010 20:52

bo one sztuczna sa, ne? ;pp wygladaja jak salamandry ;p
zalbi - Śro Sty 13, 2010 21:10

katasza napisał/a:
bo one sztuczna sa, ne? ;pp wygladaja jak salamandry ;p

z modeliny sobie zrobiłam =P

a swiecą się, bo je polakierowałam =D

na prawdziwe gekony aktualnie mnie nie stac, chociaż uwielbiam gekony pigmejskie i płaczące. może kiedyś...

ale cieszę się jak dziecko, już trzy osoby były bardzo zdziwione gdy weszły do domu.

futrzasta - Czw Sty 14, 2010 00:16

:lol: zalbi wymiękłam :mrgreen: bosko to wygląda :P wrzuć im chociaż jakiegoś robala to trochę ruchu będzie w boxie
Mangusta - Czw Sty 14, 2010 10:33

zalbi napisał/a:
a słyszałaś już historie jak boa mierzył swoich właścicieli? :wink:
taaaak, pięćset razy i jest to największa pierdoła na temat boa jaką można usłyszeć... żaden boa nie jest w stanie pożreć dorosłego człowieka, do tego boasy nie znają pojęcia miary i porównania ;]
yoshi - Pon Lut 08, 2010 22:42

coz jedno, bo mnie gonia juz ;) ale moja ulubienica :)

Grucha - Wto Lut 09, 2010 08:24

achh śliczności :) kiedyś też takiego będę miał, najlepiej Hog Island :]
futrzasta - Wto Lut 09, 2010 09:39

ehhh sliczności... też by się chciało jednak karmienie żywymi zwierzakami odpada więc i wężyk odpada :( ehhhh piękności takie
yoshi - Wto Lut 09, 2010 09:47

ja karmie mrożonymi gryzoniami, wiec zostaje kwiesta czy jestes w stanie dac niezywego szczurka lub mysz wężowi :wink:

ja tez bardzo lubie hog islandy :D choć myślę ze kolejny prędzej bedzie którymś z odmian albinosów :wink:

jeszcze jedno :)

na razie roslinki się trzymaja :) Fikus torche ucierpial bo samiczka lubi na nim lezec, ale rozrasta się dzielnie, nieprzerwanie ;)

futrzasta - Wto Lut 09, 2010 11:27

to ja poproszę jesczze zdjęcie całego terrarium.

słyszałam że nie każdy wąż ma ochote na mrożonki...