Archiwum - Psiaki XVII
sachma - Sob Lis 23, 2013 11:53
| lepakkomies napisał/a: | że kolczatka nie jest dla każdego i należy się z nią obchodzić umiejętnie |
i tu ma 100% racji. Ja się uczyłam jej użycia pół roku w tym 4h u szkoleniowca, który wyjaśnił co i jak, dlaczego tak a nie inaczej i co najważniejsze jak jej użyć, żeby nie zrobić krzywdy.
Tess - Sob Lis 23, 2013 14:36
lepakkomies, sorry, ale z Milana behawiorysta i szkoleniowiec jak z koziej dupy trąba. Co podkreślają normalni i szanowani behawioryści i szkoleniowcy na całym świecie.
Jeśli oglądałaś/czytałaś i znasz metody Milana, nie mówię o pojedynczych odcinkach, ale o ogóle i zgadzasz się z nim to pozostaje mi bardzo współczuć, szczególnie psom. A jeśli opierasz swoje wypowiedzi na urywku jego "osiągnięć" to właśnie wywołałaś u mnie ironiczny uśmiech.
Sorgen - Nie Lis 24, 2013 12:36
Ma ktoś smycz albo obrożę z firmy Woza? Szukam dobrej, skórzanej smyczy, najchętniej takiej szytej na okrągło i nie wiem czy warto z Wozy brać czy szukać czegoś innego? Cena w sumie mało istotna bo to ma być już smycz dożywotnia dla suki.
nezu - Nie Lis 24, 2013 23:52
Moje dwa retardy
katasza - Pon Lis 25, 2013 00:54
Buahaha, jaki on smieszny
Basenji i boston terriery to ukochane rasy mojego ojca. Juz od 20 lat jest w baskach zakochany
Ninek - Pon Lis 25, 2013 12:57
W zooplusie przez 24h są genialne promocje na niektóre karmy.
Akurat na te, które jedzą moje psy (totw i bosch)
Trzynastka - Pon Lis 25, 2013 16:56
http://forum.szczury.biz/...p=926462#926462 może komuś się przyda?
katasza - Wto Lis 26, 2013 22:59
Boshe, ale mnie stres przedszczeniakowy zlapal. Czuje sie jakbym sie dziecka spodziewala i pytanie czy uda mi sie wychowac go na fajnego psa?
sachma - Śro Lis 27, 2013 11:40
katasza, Jak Frodo jest fajny to tak My braliśmy dorosłego psa, a od Lennego nauczył się wszystkiego co złe
Ninek - Śro Lis 27, 2013 11:50
Ja przy Foxie nie zdecydowałabym się na szczeniaka. Po prostu widzę, że szczenięta najlepiej chłoną te złe nawyki a tego wolałabym uniknąć
PALATINA - Śro Lis 27, 2013 11:50
To dziwne, ale Jagna też podpatrzyła u Czaty głównie złe rzeczy!
Ninek - Śro Lis 27, 2013 13:40
PALATINA, u moich wszystkich psich znajomych to norma Nie wiem z czego to wynika. Dobrych rzeczy też się uczą, ale zdecydowanie lepiej chłoną te złe nawyki.
Np Fox nie szczekał jak do nas trafił. Ale mam rozszczekaną sukę, w ogóle rozgadana - ciągle piszczy, skomle i szczeka. Fox się nauczył szczekania od niej. Nadal szczeka wiele mniej ale pierwsze pół roku w ogóle nie szczekał w domu, tylko w trakcie zabawy mu się zdarzało raz czy dwa użyć 'głosowej zachęty'.
wilczek777 - Śro Lis 27, 2013 14:10
Mika odchowała się jakieś 2 lata przy naszym poprzednim psie. Max był kundlem z masą różnych nie ciekawych nawyków ale suka poznała go jako starszego pana i nauczyła się grzecznie czekać nawet wiele godzin. Ogólnie dużo dobrego się nauczyła a wszelkie złe nawyki ma od... moich rodziców! Max nie musiał uczyć szczeniaka, że warto pod stołem siedzieć - pierwszą rzeczą jaką zrobili moi rodzice było dokarmianie psa przy posiłkach...
katasza - Śro Lis 27, 2013 18:21
Frodo jest fajny, tzn ma pare minusow, ale caly czas pracujemy. Ale jesli szczeniak ma w domu uczyc sie od niego to prosze bardzo
Moj piesek w domu spi, albo bawimy sie pileczka, nie szczeka i wogole jest idealny
Bel - Sob Lis 30, 2013 00:01
PALATINA, chyba nie powinnam Ci tego pokazywać
https://www.facebook.com/...83460166&type=1
|
|
|