To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

AngelsDream - Czw Sty 24, 2013 08:36

Szura, jak będziesz miała małą owieczkę, musi mieć zdjęcia z Baajem! :serducho:
Pacyfka - Czw Sty 24, 2013 10:24

Nakasha, uwielbiam takie stada psów :serducho:

Off-Topic:
katasza, dostałaś moją wiadomość na pw? bo chyba coś mi szwankuje

PALATINA - Czw Sty 24, 2013 11:04

Wiecie może ile Husse ma % mięsa w suchej masie?
sachma - Czw Sty 24, 2013 11:42

ten.. Odie wczoraj był chory... w nocy myślałam, że będziemy budzić weta, bo Odie był jak z krzyża zdjęty, opierał nos o ścianę i tak siedział, patrzał na nas na wpół przytomny.. Stwierdziliśmy że poczekamy do rana i najwyżej pojedziemy do weta.. tak było rano :
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
:mrgreen:

Nakasha - Czw Sty 24, 2013 11:46

sachma, super. :D Ale dźwięk piszczącej piłeczki Lenny'eg mnie zabił. :P Nie wytrzymałabym w domu z czymś takim. :lol:
sachma - Czw Sty 24, 2013 11:49

Nakasha napisał/a:
Nie wytrzymałabym w domu z czymś takim. :lol:

mamy takie dwie piłki i świnkę ;) i kolejne zabawki też takie chcemy kupować, bo psy ich nie niszczą, jak nie piszczy to zaraz idzie na kawałki, jak piszczy to o zabawkę dbają i nawet jak wyniosą na dwór to same przynoszą z powrotem ;) Idzie się przyzwyczaić, gorzej jak zaczynają się bawić o 3 w nocy... wtedy trzeba zabrać i schować :P

Pućka - Czw Sty 24, 2013 14:12

Nakasha, ja mam za to słabość do myśliwskich:) chociaż przyznam ze Shira mnie zauroczyła:D

sachma, jak tam Białasek? Chyba się nieźle dogaduje z resztą. Fajnie wygląda takie stadko trzech różnych pudli:D

sachma - Czw Sty 24, 2013 14:21

Pućka, Biały czuje się już jak u siebie :) wpycha się do łóżka, przemieszcza się sam po całym domu - wcześniej łaził za psami albo za mną :P z chłopakami się świetnie dogaduje, nawet ostatnio wszystkie spały na kupie na jednym posłaniu :) jedzą z jednej miski, nie ma kłopotów z nim :)
Tess - Czw Sty 24, 2013 17:57

katasza, tollery są bardzo fajne. :D To znaczy, ja bym tollera nie chciała, ale uważam, że to najfajniejsze ze wszystkich retrieverów. Aktywne, ale nie za bardzo (w sensie aktywnego przeciętnie człowieka nie zamordują raczej ;) ). Najdrobniejsze, najszybsze, bardzo chętne do zabawy/pracy, zazwyczaj też stabilne psychicznie. Nie są też jakieś mega trudne/ciężkie w szkoleniu. A jeśli Ty jeszcze mówisz, że agi byś chciała z psami robić, czy chodzić po górach, czy naprawdę cokolwiek, to wydaje mi się, że to fajny wybór. :)
Nakasha - Czw Sty 24, 2013 18:52

Ładne są te tollery. :) Chociaż niewielkie, ale pewnie dla większości ludzi to zaleta. :P

Off-Topic:
Bogowie, ile jest tych ras psów... szok!

katasza - Czw Sty 24, 2013 19:29

No wlasnie dla mnie to zaleta ze sa male :P Goldeny tez mi sie strasznie podobaja, ale sa duze i take 'krowiaste'.

Do tej pory prowadzilam leniwy tryb zycia, lezac przed tv :P
Ale ze posiadanie Froda troche mne zmusilo do zmiany trybu i lepiej sie czuje biegajac sobie z psem niz siedzac w domu, to juz nie musi byc taki leniwiec ;)

Narazie nie mam zajec, zobaczymy jak bedzie od polowy lutego jak bede musiala siedziec na uczelni i ile czasu bede mogla poswiecic psom. Ale w sumie jesli nie ma mnie w domu to lepiej jak sa dwa a nie jeden. A ze ja pozno chodze spac to i 2 godzinny spacer o 22 nie jest problemem.

Chyba tollery najbardziej mi pasuja pod wzgledem charakteru z psow ktore mi sie podobaja. Kocham terriery ale ich charakterek troche mnie odstrasza.

Nie wiem jak to bedzie z agi bo narazie nie moge znalezc zadnego klubu kolo nas, ale jesli nawet nie to mam ambitny plan, ze jak sie zrobi cieplej to co drugi weekend bym sie wybrala w gory. Nawet przy braku pieniedzy to z namiotem i psem. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie.

Szura - Czw Sty 24, 2013 19:57

Cytat:
Kocham terriery ale ich charakterek troche mnie odstrasza.

Nie rozumiem, terriery się właśnie za charakterek kocha przecież. :mrgreen:

katasza - Czw Sty 24, 2013 20:04

Zle sie wyrazilam, kocham terriery za charakter ale boje sie miec takiego charakternego w domu :P
PALATINA - Czw Sty 24, 2013 20:09

To ja jestem zdecydowanie bardziej owczarkowa.
Teriery mi się podobają, jak sobie na nie patrzę z daleka.
Ale żyć bym z takim psem nie chciała. :twisted:

yoshi - Czw Sty 24, 2013 20:18

Ja też kocham terriery za ich charakterek :serducho: A teraz u mnie na pierwszym miejscu są border terriery :D I do koni się nadają :D I na dogtrekking :D

Aktualnie też przeżywam fascynację ogarami polskimi :serducho: Znam jedną suczkę :) I ostatnio widziałam tak pięknego samca! Był naprawdę piękny! :serducho:

Nakasha masz rację! Jest tyle psów! Czasami przez to mam wrażenie że w dzięki temu że jest ich tak dużo w cale nie tak łato znaleźć psa dla siebie :wink: Ja mam ciągle dylemat, jaki charakter psa jest tak naprawdę dla mnie. I czasem jak tam myślę i myślę dochodzę do wniosku że chyba jednak kundelki ;) Bo one są jak pudełka czekoladek z Forresta Gumpa ;) Nigdy nie wiesz na co trafisz ;)