Archiwum - Psiaki XV
AngelsDream - Czw Sty 24, 2013 08:36
Szura, jak będziesz miała małą owieczkę, musi mieć zdjęcia z Baajem!
Pacyfka - Czw Sty 24, 2013 10:24
Nakasha, uwielbiam takie stada psów
| Off-Topic: | | katasza, dostałaś moją wiadomość na pw? bo chyba coś mi szwankuje |
PALATINA - Czw Sty 24, 2013 11:04
Wiecie może ile Husse ma % mięsa w suchej masie?
sachma - Czw Sty 24, 2013 11:42
ten.. Odie wczoraj był chory... w nocy myślałam, że będziemy budzić weta, bo Odie był jak z krzyża zdjęty, opierał nos o ścianę i tak siedział, patrzał na nas na wpół przytomny.. Stwierdziliśmy że poczekamy do rana i najwyżej pojedziemy do weta.. tak było rano :
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
Nakasha - Czw Sty 24, 2013 11:46
sachma, super. Ale dźwięk piszczącej piłeczki Lenny'eg mnie zabił. Nie wytrzymałabym w domu z czymś takim.
sachma - Czw Sty 24, 2013 11:49
| Nakasha napisał/a: | Nie wytrzymałabym w domu z czymś takim. |
mamy takie dwie piłki i świnkę i kolejne zabawki też takie chcemy kupować, bo psy ich nie niszczą, jak nie piszczy to zaraz idzie na kawałki, jak piszczy to o zabawkę dbają i nawet jak wyniosą na dwór to same przynoszą z powrotem Idzie się przyzwyczaić, gorzej jak zaczynają się bawić o 3 w nocy... wtedy trzeba zabrać i schować
Pućka - Czw Sty 24, 2013 14:12
Nakasha, ja mam za to słabość do myśliwskich:) chociaż przyznam ze Shira mnie zauroczyła:D
sachma, jak tam Białasek? Chyba się nieźle dogaduje z resztą. Fajnie wygląda takie stadko trzech różnych pudli:D
sachma - Czw Sty 24, 2013 14:21
Pućka, Biały czuje się już jak u siebie wpycha się do łóżka, przemieszcza się sam po całym domu - wcześniej łaził za psami albo za mną z chłopakami się świetnie dogaduje, nawet ostatnio wszystkie spały na kupie na jednym posłaniu jedzą z jednej miski, nie ma kłopotów z nim
Tess - Czw Sty 24, 2013 17:57
katasza, tollery są bardzo fajne. To znaczy, ja bym tollera nie chciała, ale uważam, że to najfajniejsze ze wszystkich retrieverów. Aktywne, ale nie za bardzo (w sensie aktywnego przeciętnie człowieka nie zamordują raczej ). Najdrobniejsze, najszybsze, bardzo chętne do zabawy/pracy, zazwyczaj też stabilne psychicznie. Nie są też jakieś mega trudne/ciężkie w szkoleniu. A jeśli Ty jeszcze mówisz, że agi byś chciała z psami robić, czy chodzić po górach, czy naprawdę cokolwiek, to wydaje mi się, że to fajny wybór.
Nakasha - Czw Sty 24, 2013 18:52
Ładne są te tollery. Chociaż niewielkie, ale pewnie dla większości ludzi to zaleta.
| Off-Topic: | | Bogowie, ile jest tych ras psów... szok! |
katasza - Czw Sty 24, 2013 19:29
No wlasnie dla mnie to zaleta ze sa male Goldeny tez mi sie strasznie podobaja, ale sa duze i take 'krowiaste'.
Do tej pory prowadzilam leniwy tryb zycia, lezac przed tv
Ale ze posiadanie Froda troche mne zmusilo do zmiany trybu i lepiej sie czuje biegajac sobie z psem niz siedzac w domu, to juz nie musi byc taki leniwiec
Narazie nie mam zajec, zobaczymy jak bedzie od polowy lutego jak bede musiala siedziec na uczelni i ile czasu bede mogla poswiecic psom. Ale w sumie jesli nie ma mnie w domu to lepiej jak sa dwa a nie jeden. A ze ja pozno chodze spac to i 2 godzinny spacer o 22 nie jest problemem.
Chyba tollery najbardziej mi pasuja pod wzgledem charakteru z psow ktore mi sie podobaja. Kocham terriery ale ich charakterek troche mnie odstrasza.
Nie wiem jak to bedzie z agi bo narazie nie moge znalezc zadnego klubu kolo nas, ale jesli nawet nie to mam ambitny plan, ze jak sie zrobi cieplej to co drugi weekend bym sie wybrala w gory. Nawet przy braku pieniedzy to z namiotem i psem. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie.
Szura - Czw Sty 24, 2013 19:57
| Cytat: | | Kocham terriery ale ich charakterek troche mnie odstrasza. |
Nie rozumiem, terriery się właśnie za charakterek kocha przecież.
katasza - Czw Sty 24, 2013 20:04
Zle sie wyrazilam, kocham terriery za charakter ale boje sie miec takiego charakternego w domu
PALATINA - Czw Sty 24, 2013 20:09
To ja jestem zdecydowanie bardziej owczarkowa.
Teriery mi się podobają, jak sobie na nie patrzę z daleka.
Ale żyć bym z takim psem nie chciała.
yoshi - Czw Sty 24, 2013 20:18
Ja też kocham terriery za ich charakterek A teraz u mnie na pierwszym miejscu są border terriery I do koni się nadają I na dogtrekking
Aktualnie też przeżywam fascynację ogarami polskimi Znam jedną suczkę I ostatnio widziałam tak pięknego samca! Był naprawdę piękny!
Nakasha masz rację! Jest tyle psów! Czasami przez to mam wrażenie że w dzięki temu że jest ich tak dużo w cale nie tak łato znaleźć psa dla siebie Ja mam ciągle dylemat, jaki charakter psa jest tak naprawdę dla mnie. I czasem jak tam myślę i myślę dochodzę do wniosku że chyba jednak kundelki Bo one są jak pudełka czekoladek z Forresta Gumpa Nigdy nie wiesz na co trafisz
|
|
|