To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. III

Mangusta - Czw Sty 13, 2011 21:29

przepraszam że to mówię, ale nie myślałam że ktoś będzie na tyle bezmyślny by kota zamawiać w zoologu :| widocznie popyt napędza podaż...

kotka ładna, ale jej historia jest raczej przykładem jak NIE postępować kupując zwierzę. Nie oczekuj od ludzi, którzy od lat walczą o porządne traktowanie zwierząt w zoologach i zaniechanie tego typu handlu, że będą się nią zachwycać. W tej chwili kolejny kot jest tak samo utaplany w odchodach właśnie przez takie "zamawianie".

L. - Czw Sty 13, 2011 22:15

Ja myślę, że pcheelkaa, opisując te historie doskonale już wie, że nie powinno się tak postępować. I ja mam wrażenie, że właśnie taki oddźwięk ma jej post. Niestety ludzie popełniają takie błędy, a skoro kot już jest niech będzie i ma dalej kochany dom.

I czemu mamy się kotką nie zachwycać ? Nikt nie będzie jej chwalił jako boskiego persa z rodowodem, ale jako domowym kotem czemu nie ?
Ja uważam, że strasznie uroczo wygląda z wywalonym bebzunem i tym skręconym futerkiem.

I niech nikt mnie nie posądza o pochwalanie takich czynów jak w tej historii, bo większość ludzi z tego forum dobrze wie, że ja jestem chora na punkcie rasowości zwierząt.

mrófka - Czw Sty 13, 2011 22:31

.. amen :P
dla mnie L., napisałaś to tak, że nic dodać nić ująć i zgadzam się bez dwóch zdań :mrgreen:

pcheelkaa, witaj na forum :)
Po swoich doświadczeniach, czytając uważnie utwierdzisz się jeszcze bardziej w przekonaniu, dlaczego kupowaniu zwierząt w zoologikach mówimy zdecydowane niee..

A Twoja kotka rozkoszne miny i pozy przyjmuje. Teraz czekamy na zdjęcia Twojego ogonka.

babyduck - Pią Sty 14, 2011 00:28

pcheelkaa, zapoznaj się z zasadami forum zanim założysz nowyb temat. Naszym zwierzętom innym niż szczury nie zakładamy osobnych wątków, ale dopisujemy się do istniejących: Psiaki, Koty, Myszki itd. Scaliłam.
Wampiwor - Pią Sty 14, 2011 15:37

ale... czemu w kotach?!
babyduck - Pią Sty 14, 2011 16:42

Bo temat rozpoczęty przez pcheelkeę dotyczył kotki Molly - vide poprzednia strona. Jeśli pcheelkaa założy temat szczurom, to będzie można wyciąć info o szczurkach.
L. - Pią Sty 14, 2011 17:23

babyduck, już dawno taki temat założyła: http://forum.szczury.biz/...?t=8952&start=0
babyduck - Pią Sty 14, 2011 19:26

L, dzięki, przeniosłam.
Cola - Śro Sty 19, 2011 20:58

przy zapaleniu ucha może śmierdzieć?
babcia dzwoni i mówi że kot strasznie śmierdzi i drapie się i trzepie łbem.
jutro do weta, ale nie znam się, a ten smród mnie bardzo niepokoi...

Fea - Śro Sty 19, 2011 22:52

Pewnie, że może.
Cola - Śro Sty 19, 2011 23:02

Fea, dzięki.
bo też się bałam że mu się coś z ranie zrobiło, pół roku temu pobił się z kotem i zrobiła mu się dziura w niemałym kawałku głowy prawie na wylot i bałam się że coś mu tam gnije :/
cholera wie. ale chyba z dwojga złego łatwiej wyleczyć zapalenie ucha. mam taką nadzieję mimo wszystko...

Ninek - Czw Sty 20, 2011 13:20

Moje ucho z zapaleniem capiło strasznie :roll: :lol: Ale było wtedy w strasznym stanie, brałam 2 antybiotyki dopyszcznie, bo jeden nie skutkował, antybiotyki miejscowo w maściach, itp. No i miałam w nim ropnia.

Kotka mi sie postarzała :( Ja wiem, że ona ma 15 lat, ale przecież miała być wiecznie piękna i młoda. Jeszcze pół roku temu wyglądała jak zawsze, a teraz to taka babcia... I tarczyce ma chorą.

quagmire - Czw Sty 20, 2011 13:29

Teściowa moje przyjaciółki ma do oddania dwa koty. Podobno persy, zapewne bez rodowodów. Czy jest w okolicy Warszawy jakaś fundacja, do której możnaby się zwrócić o pomoc?

Historia jest smutna ponieważ zostały kupione dla babci, która była (i jest nadal) chora i nie wychodziła z domu. Teraz babcia już niewiele kontaktuje, a opiekunki babci nie chcą się zajmować zwierzętami. A koty wymagają czesania. Do tego nikt ich nie głaszcze i zwierzaki stają się mniej ufne. Mogą wymagać leczenia, nie wiem.

Anonymous - Czw Sty 20, 2011 15:43

wejdz na mrumru.eu i tam zapytaj, gdzieś widziałam linka do strony z 'rasowymi' do adopcji
quagmire - Czw Sty 20, 2011 15:47

marla, dzięki.