To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

katasza - Pią Kwi 26, 2013 22:49

No tak, madry polak po szkodzie ;)
mmarcioszka - Sob Kwi 27, 2013 00:52

Dzisiaj mój malutki Czarek (23kg :P ) kończy roczek :urodziny:
Oby szybko wracał do formy, a kleszcze zajęły się czymś innym :evil:

Nakasha - Sob Kwi 27, 2013 13:21

mmarcioszka, najlepszego! :urodziny: I kciukam za zdrowie. :kciuki:
mmarcioszka - Sob Kwi 27, 2013 13:27

Nakasha, dzięki :*
Vaco - Sob Kwi 27, 2013 13:47

Najlepszego dla braciszka, Ferox też będzie świętował :jesterjump:
mmarcioszka - Sob Kwi 27, 2013 13:49

Vaco, najlepszego :urodziny:
Pokaż brata :foty:

AngelsDream - Sob Kwi 27, 2013 13:55

mmarcioszka, Vaco, całusy.

A my przystępujemy do testów. ;)

Ninek - Sob Kwi 27, 2013 14:54

Czy ja ostatnio pisałam, że moje psy nigdy kleszczy nie miały? :P Zapomniałam, że takich rzeczy nie można chwalić. Fox przytargał. Na szczęście kropelki jeszcze działają, bo dziad był zasuszony.
AngelsDream - Sob Kwi 27, 2013 15:45

Informuję, że szampon w trakcie mycia pachnie bardzo delikatnie, pieni się umiarkowanie, łatwo się spłukał z obu panów. Mokrym psem w mieszkaniu nie czuć, ale nad wszystko wybija się nuta siarkowego szamponu Celara.
mmarcioszka - Sob Kwi 27, 2013 16:03

Ninek, wykrakałaś :P Dobrze, że martwy już.
AngelsDream, a raczej polecasz, czy nie?

AngelsDream - Sob Kwi 27, 2013 16:10

mmarcioszka, na ten moment jak najbardziej.

Zobaczymy, jak podeschną i jak się psy wyczesze. :)

katasza - Sob Kwi 27, 2013 16:42

Ja mam jakis szampon jajeczny, za 8 zl. Jak dla mnie pachnie pieczonym biszkoptem albo sernikiem :P Troche sie na psie utrzymuje, ale niedlugo.

edit/ http://www.sklep-labrador...zny-300-ml.html o taki
a ze ma olej norkowy to Frodo ma super mieciutka siersc po nim (ale olej norkowy podobno sciemnia jasna siersc, wiec raczej nie dla bialych psow)

Wczoraj bylo 30 stopni, a ze kasa na fryzjera poszla w czwartek na weterynarza to sama sie psem zajelam :P
Troche mu przednie lapy za mocno wyciachalam, ale ogolnie jak na pierwszy raz chyba nie jest zle. Grzbiet za to mi wyszedl ladnie, dalej ma dluzsza siersc ale poucinalam takie rudo-brazowe koncowki ktore mu tam zaczely rosnac. I jest teraz taki mieciutki i gladziutki :serducho:

Tylko dzisiaj jest 10 stopni i jak siedzial na balkonie pare minut to sie zaczal trzasc, mam nadzieje ze sie nie rozchoruje...

Ninek - Sob Kwi 27, 2013 17:02

mmarcioszka napisał/a:
Ninek, wykrakałaś :P Dobrze, że martwy już.

Zawsze tak coś palne :| Chociażby z tekstem 'dawno sie nie wytarzał' i bach, na drugi dzień do kąpieli :P
Ale z tymi kleszczami to o tyle dobrze, że u nas podobno praktycznie wcale nie ma babeszjozy. Jego kumpel przytargał ostatnio 6 kleszczy z jednego spaceru. A miał tą jakąś super drogą obroże (testują cały czas bo nic nie działa na tym psie).

Może ktoś polecić jakiś fajny szampon na taką Foxową sierść? https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/417040_2606501179256_1939723293_n.jpg
Półdługa do długiej. Część lejąca sie i sypka, na łapach i uszach puszysta z fakturą 'barana' (taka falowana) ze skłonnością do kołtunienia sie. Testujemy nadal szampony i coś nic mi nie pasuje. A Fox jest często kąpany (przez tarzanie sie), więc musimy mieć szampon zawsze na stanie.

jokada - Sob Kwi 27, 2013 19:58

Ninek - na kołtunienia się za uszami - polecam po myciu nasmarowanie olejkiem kokosowym
dosłownie pare kropel rozetrzeć w palcach i nasmarowac te najbardziej napuszone cienkie włosy
fakt, troszeńkę sie strąki robią, ale za to nie robią się takie lekkie dredy których nie sposób wyczuć - az do momentu kidy kwalifikują się do wycięcia

Szura - Sob Kwi 27, 2013 20:34

Ha, drugi wet nie dojechał na zabieg, więc robiłam za asystę na sterylce. :mrgreen:

No i problem z suką u babci rozwiązany. ;)