Archiwum - Psiaki XIV
PALATINA - Nie Paź 28, 2012 17:52
Lama,
Czemu miałby się nie nadawać? Myślę, że tak.
Szczenięce Kongi od zwykłych różnią się tylko miękkością gumy.
Ja mam szczenięcego dla Czaty i normalnego dla Jagny.
Szura - Nie Paź 28, 2012 18:38
Bel napisał/a: | Nakasha, bo się pies pewnie trzęsie U Tosi o trzęsawicę ciężko jak ma futro jak owca... |
Ano, najzwyczajniej się trząsł. On w ogóle nie ma podszerstka, a i ta jego 'pudlowata' sierść nie jest aż tak gęsta, w końcu to kundel, włos ma dość kiepskiej jakości.
PALATINA - Nie Paź 28, 2012 19:58
Mi się bardzo podobają kurteczki z kapturkami dla piesków.
Aż żałuję, że nie mam mikropieska.
Swoim mogłabym najwyżej kupić kombinezon, żeby tych kulek śniegowych nie miały na podwoziu.
Lama - Nie Paź 28, 2012 20:11
PALATINA napisał/a: | Szczenięce Kongi od zwykłych różnią się tylko miękkością gumy. |
No właśnie o to mi chodzi. W sumie to już prawie wszystkie zęby ma stałe, to chyba sobie na takim twardym nic nie uszkodzi?
PALATINA - Nie Paź 28, 2012 20:14
Uszkodzić sobie nie uszkodzi.
Nie znam Twojej suńki, więc nie wiem, jak się bawi.
Moje w ogóle Konga nie gryzą, ale one nic nie gryzą.
Noszą go w pyskach i wylizują smakołyki z dziury.
Helcia - Nie Paź 28, 2012 20:36
PALATINA napisał/a: | Mi się bardzo podobają kurteczki z kapturkami dla piesków. |
Moja Susie ma taką:
http://www.zooplus.pl/sho...i_zimowe/206702
Wygląda w niej cudnie , ale to nie o wygląd chodzi. Ubranko ma z tego względu, że strasznie marznie zimą, cała się trzęsie i po 2 minutach chce na ręce . Dwa lata temu przeszła ciężkie zapalenie płuc, mimo tego, że nasze spacery były krótkie. Odkąd ma kurteczkę wytrzymuje trochę dłużej na dworze podczas mrozu.
Mam z Susie mały problem - sika mi w kuchni kilka dni przed cieczką i w trakcie. Poza tym nigdy w domu się nie załatwia. Można ją tego jakoś oduczyć? W tym czasie na dworzu też częściej sika, a w domu potrafi się załatwić niedługo po spacerze. Mam wrażenie, że znaczy teren
Ninek - Nie Paź 28, 2012 20:46
Helcia, jak dobrze, że nie tylko moja suka tak robi
Albo kasy na kastracje nie ma, albo inne zwierzaki chorują i nikt nie ma do tego głowy, albo cieczke dostanie nie wtedy co powinna (zazwyczaj ma co 8 miesięcy, ale zdarza sie np co 5).
Helcia - Nie Paź 28, 2012 20:50
Ninek napisał/a: | jak dobrze, że nie tylko moja suka tak robi |
przynajmniej zawsze wiadomo wcześniej kiedy cieczka będzie
Nakasha - Nie Paź 28, 2012 20:56
Nasze się trzęsły dopiero przy -30 C. A to i tak nie całe, tylko łapki. Zastanawiam się, czy w tym roku im nie kupić butów. Nie wiem też jak będzie podczas mrozów... u nas -20 i - 30 to nie są wcale rzadkie temperatury. W zeszłym roku psy były jeszcze malutkie i spacery nie były takie długie. Ale w tym roku obawiam się, że nie uda mi się wykpić 40 min spacerkiem. Ale nie wiem też, czy kombinezon to nie będzie za dużo dla owczarka.
Pacyfka - Nie Paź 28, 2012 21:06
piękne te Wasze śnieżne psiaki
Brownie też się dzisiaj wyszalał w parku, ale śniegu już miał nie wiele
Szukam dla niego dobrej karmy, teraz kończy jeszcze Purine dog show ( z dt). Zastanawiam się nad Acaną albo karmą Orijen. Polecilibyście je?? Albo może macie lepsze propozycje?? Wolę teraz zainwestować w dobrą karmę niż potem się martwić jego zdrowiem W schronisku oceniali, że będzie dużym psem, nam się wydaje, że większy średniak Teraz ma ok 12 tygodni i waży 5kg.
Helcia - Nie Paź 28, 2012 21:09
Nakasha napisał/a: | Ale nie wiem też, czy kombinezon to nie będzie za dużo dla owczarka. |
Nakasha, a może coś w tym stylu?:
http://www.zooplus.pl/sho...eszczowe/305875
A z łapkami to też jest problem. Najgorsze jest to, że ludzie posypują chodniki solą , moja suka zaraz zaczyna piszczeć, kładzie się i za nic nie chce iść dalej
PALATINA - Nie Paź 28, 2012 21:25
Pacyfka napisał/a: | Zastanawiam się nad Acaną albo karmą Orijen. Polecilibyście je?? |
Ja Orijenu nie polecam dla psa (koty nim karmię). Ma bardzo dużo białka.
Moja Jagna miała po nim kiepskie wyniki badania krwi i częstsze ataki padaczkowe.
Ale to tylko moje doświadczenia. Zapewne innym psom może pasować.
Pacyfka - Nie Paź 28, 2012 21:28
a 33% białka dla psa prawdopodobnie sporego nie będzie za dużo? Ogólnie maluch mi chyba coś za mało je
Czy myślicie, że lepiej dawać szczeniakowi karmę dla dużych psów nawet jeśli okaże się średniakiem, czy dla średniaków nawet jak będzie spory? Czym mniej mu zaszkodzę?
Szura - Nie Paź 28, 2012 21:41
Nakasha, ale jednak owczary mają porządną sierść, no i solidny podszerstek.
U nas dziś już było ok, nie marznął, ale też byliśmy max 30 min dziś.
Ninek - Nie Paź 28, 2012 21:50
Moja suka wczoraj po 10 minutach sie telepała Zaczyna sie, kurde.
Fox za to nie chce chodzić jak jest mokry śnieg. Przyczepia mu sie do spodni i nogawek, robią sie bryły i jego to strasznie denerwuje. Siada i odgryza grudy śniegu i tak co kilka kroków.
|
|
|