To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XII

AngelsDream - Czw Gru 01, 2011 16:20

EpKee, ja już go uwielbiam! :serducho:
Anonymous - Czw Gru 01, 2011 16:23

sliczny na pychol :serducho:
Lazanka - Czw Gru 01, 2011 16:25

EpKee, jaki uchatek fajny :serducho: Imię samo Wam "przyjdzie" jak się trochę poznacie :)
Ninek - Czw Gru 01, 2011 16:38

Szura napisał/a:
Negatywne reakcje mogą psa nauczyć nie sikać przy nas, zamiast nie sikać w domu... Mogą też sprawić, że gdy tylko poczuje potrzebę, to się pies zestresuje, a jak Angels napisała, sikanie rozluźnia i odpręża - a stresująca potrzeba znika.

A jak widziałaś, że jest nabrudzone, to byłaś zdenerwowana? Nawet wewnątrz siebie, nie na zewnątrz? U mnie w dwóch przypadkach poskutkowało całkowite 'wisi mi to', wewnętrzne, pies sika, ja spokojnie sprzątam, potem na wszelki wypadek z nim wychodzę. Wychodziłam często i nagradzałam.

U jednego psa to potrwa tydzień, a u innego kilka miesięcy, tak już jest.

Ciężko sie nie wkurzać, jak sika np na kanape ;)
Ale on sie tym nie przejmuje. Moge sie nawet na niego drzeć, a on nic. I leje przy mnie, to też dla niego nie problem.

satanka666 - Czw Gru 01, 2011 16:41

EpKee, ale fajny :serducho: gratki! :)
babyduck - Czw Gru 01, 2011 18:32

https://picasaweb.google.com/lh/photo/HbwI1cG3RQjuKKCIfMviRNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=embedwebsite - Boszsz, jaki uśmiech :serducho: rewelacja :mrgreen: Gratuluję!
Sorgen - Czw Gru 01, 2011 20:05

Bardzo sympatyczny mordulec :mrgreen: A uchi cudowne :serducho:
pituophis - Pią Gru 02, 2011 01:24

http://player.vimeo.com/video/32743760?autoplay=1

Fajnie zobaczyć w takiej roli "pierwota" a nie np. oklepanego husky :D

Szura - Pią Gru 02, 2011 08:50

pitu, husky też jest całkiem pierwotny jak na psa.

...ale fakt, oklepany. ;)

Eleganckie wdzianko. :lol:

Ninek - Pią Gru 02, 2011 09:13

Fajny psiak, wygląda na zadowolonego :)

Chciałabym tak z Foxem pojeździć, ale nie mamy gdzie :(

Anonymous - Pią Gru 02, 2011 09:26

Szura napisał/a:
Negatywne reakcje mogą psa nauczyć nie sikać przy nas, zamiast nie sikać w domu... Mogą też sprawić, że gdy tylko poczuje potrzebę, to się pies zestresuje, a jak Angels napisała, sikanie rozluźnia i odpręża - a stresująca potrzeba znika.
mogą, oczywiście. Ale sa psy, którym trzeba powiedzieć nie gdy sikają w domu, bo tylko tak zrozumieją, że w grę wchodzi tylko dwór. I nie jest znęcaniem sie nad nimi. ;) Metodę do psa, nigdy na odwrót.

EpKee, uszatka masz tak piękne, że aż zatrzymałam sobie zdjęcie (mogę, prawda? :mrgreen: ). Jakie imiona bierzecie pod uwagę?

Szura - Pią Gru 02, 2011 09:30

Viss, mojego delikwenta podnosiłam jak sikał - odruchowo przestawał, a ja go sru na dwór. :P
yoshi - Pią Gru 02, 2011 09:31

Ninek a skąd jesteś?:>
Te wały po których mieliście ten zbiorowy spacer wydawały się całkiem przyjemne na jazdę rowerem ;)

chyba że mówiąc "chciałabym z nim tak pojeździć" miałaś dosłownie ma myśli że tak jak ten koleś :D

babyduck - Pią Gru 02, 2011 09:32

pituophis napisał/a:
Fajnie zobaczyć w takiej roli "pierwota" a nie np. oklepanego husky
Ale z tego co widzę na filmiku, to husky występują w innej roli, niż ten "pierwot". Biec za rowerem może każdy pies.
Ninek - Pią Gru 02, 2011 10:06

yoshi napisał/a:
Ninek a skąd jesteś?:>
Te wały po których mieliście ten zbiorowy spacer wydawały się całkiem przyjemne na jazdę rowerem ;)

chyba że mówiąc "chciałabym z nim tak pojeździć" miałaś dosłownie ma myśli że tak jak ten koleś :D

Brzeg, takie małe coś między Wrocławiem a Opolem.

Owszem, wały są fajne, ale najpierw trzeba do nich dojechać... A niestety na razie Fox przy rowerze nie pobiegnie, musi być luzem. A prowadzenie roweru i jego to byłaby masakra. Raz tak szłam, jak go zabrałam z przytuliska i to była moja najdłuższa droga z przytuliska :lol:

A kolejny spacer chyba jutro :)