Archiwum - Psiaki VIII
babyduck - Pią Lip 02, 2010 10:32
Tess, no nie wiem co Ty słyszałaś. Nam takie rzeczy mówił na seminarium.
| Tess napisał/a: | | nie zgadzam się, że szwajcary są super do zwierząt same z siebie. | Ja też. Wcale tak nie napisałam
Anonymous - Pią Lip 02, 2010 10:57
heh, a ja zadam głupie pytanie i sorry za zmianę tematu - czy ktoś z was może mi powiedzieć, jakiej rasy psiaki ma marszałek Komorowski?
na tym zdjęciu są: http://www.fakt.pl/m/Repo...90516870115.jpg
bo ja tak patrze, szukam, i chciałabym zobaczyć jakieś różne foty tej rasy, bo z sylwetki i futra to moje Muszę jest mocno podobne a ja ostatnio namiętnie poszukuję możliwych opcji dotyczących jej "rodowodu"
Bel - Pią Lip 02, 2010 11:17
mataforgana, jak dla mnie to cocer spaniel angielski
quagmire - Pią Lip 02, 2010 11:37
a nie amerykański?
Chociaż pysk na tych fotach kiepsko widać
Bel - Pią Lip 02, 2010 11:40
quagmire, amerykański ma więcej futerka a te widać nie są strzyżone
quagmire - Pią Lip 02, 2010 11:43
no tak
sachma - Pią Lip 02, 2010 12:26
na szybko potrzebuje pomocy
moge dać psu kukurydzę i groch cukrowy? robię papkę i nie wiem czy mogę wrzucić.. podobno nie można dawać cebuli i pora.. ale groch i kukurydzę?
Biała dała mi tyle linków ale nie mogę ich teraz znaleźć a pies zaraz będzie musiał jeść
Anonymous - Pią Lip 02, 2010 12:36
sachma, kukurydza i groch mają dużo skrobii i cukru, skoro to pierwszy raz, to daj z umiarem.
sachma - Pią Lip 02, 2010 12:52
ok dam mało
a myślicie że mogę to zamrozić (jak zawsze zrobiłam w ilości hurtowej )? i rozmrażać po jednej porcji?
Szura - Pią Lip 02, 2010 12:53
sachma, nie widzę przeszkód.
sachma - Pią Lip 02, 2010 13:08
bo chyba tylko gotowanie zabija wszystkie witaminy, słyszałam że mrożenie nie.. ale zamroziłam tak czy siak
Kurcze nie wiem czy dobrze dobieram składniki ilościowo, ale jak na razie ten "barf" przemieszany z suchą karmą i gotowanym dobrze mu służy kupy brzydkie są tylko po puszkach więc przestajemy podawać, albo dajemy w minimalnych ilościach i jest si
on ma zróżnicowaną dietę, ja mam pełen zamrażalnik żarcia dla psów i więcej kasy niż jakbym karmiła go tylko suchą
dziś w ogóle mam wolne, więc Lenny korzysta ile może drzwi na ogród ciągle otwarte, więc jak chce to idzie pobiegać albo się załatwić a jak chce to wraca do domu i przynosi mi zabawki albo śpi w łazience (o 12 łazienka była ulubionym pomieszczeniem bo tam zimno )
Ninek - Pią Lip 02, 2010 13:09
Orientuje sie ktoś jakie są konieczne formalności w przypadku zakładania wolontariatu w PRZYTUŁKU? (nie schronisku)
W poniedziałek idziemy do burmistrza, bo to on tym wszystkim zarządza, ale on sam nie ma o tym pojęcia
sachma - Pią Lip 02, 2010 13:10
| mataforgana napisał/a: | heh, a ja zadam głupie pytanie i sorry za zmianę tematu - czy ktoś z was może mi powiedzieć, jakiej rasy psiaki ma marszałek Komorowski?
na tym zdjęciu są: http://www.fakt.pl/m/Repo...90516870115.jpg
bo ja tak patrze, szukam, i chciałabym zobaczyć jakieś różne foty tej rasy, bo z sylwetki i futra to moje Muszę jest mocno podobne a ja ostatnio namiętnie poszukuję możliwych opcji dotyczących jej "rodowodu" |
a springer spaniel? (nie wiem jak to się dokładnie pisze)
jokada - Pią Lip 02, 2010 14:19
dla mnie to wygląda na cocker spaniela angielskiego
springer spaniele są wyższe i smuklejsze
no i czarno-białe są nadal dość rzadko spotykane
agacia - Pią Lip 02, 2010 19:04
Wg mnie to tez cocer spaniel angielski.
A Atos i Bari już po zabiegu. Bari już całkiem na chodzie łazi i marudzi, że głodny, a Atos odpoczywa sobie. Na popołudniowe siku człapał jak stary dziadek. Wszystko przebiegło tak jak powinno, no ale zobaczymy jak będzie jutro z ranami. Bari chodzi w "pięknych" niebieskich bokserkach,bo ciągle próbuje się lizać Jak zrzucę zdjęcia na komputer to wstawie
|
|
|