To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

babyduck - Pią Lip 02, 2010 10:32

Tess, no nie wiem co Ty słyszałaś. Nam takie rzeczy mówił na seminarium. :wink:
Tess napisał/a:
nie zgadzam się, że szwajcary są super do zwierząt same z siebie.
Ja też. Wcale tak nie napisałam :]
Anonymous - Pią Lip 02, 2010 10:57

heh, a ja zadam głupie pytanie i sorry za zmianę tematu - czy ktoś z was może mi powiedzieć, jakiej rasy psiaki ma marszałek Komorowski? ;)
na tym zdjęciu są: http://www.fakt.pl/m/Repo...90516870115.jpg
bo ja tak patrze, szukam, i chciałabym zobaczyć jakieś różne foty tej rasy, bo z sylwetki i futra to moje Muszę jest mocno podobne ;) a ja ostatnio namiętnie poszukuję możliwych opcji dotyczących jej "rodowodu" ;)

Bel - Pią Lip 02, 2010 11:17

mataforgana, jak dla mnie to cocer spaniel angielski :)
quagmire - Pią Lip 02, 2010 11:37

a nie amerykański?
Chociaż pysk na tych fotach kiepsko widać :wink:

Bel - Pią Lip 02, 2010 11:40

quagmire, amerykański ma więcej futerka a te widać nie są strzyżone :)
quagmire - Pią Lip 02, 2010 11:43

no tak :)
sachma - Pią Lip 02, 2010 12:26

na szybko potrzebuje pomocy :P
moge dać psu kukurydzę i groch cukrowy? robię papkę i nie wiem czy mogę wrzucić.. podobno nie można dawać cebuli i pora.. ale groch i kukurydzę?
Biała dała mi tyle linków ale nie mogę ich teraz znaleźć a pies zaraz będzie musiał jeść :P

Anonymous - Pią Lip 02, 2010 12:36

sachma, kukurydza i groch mają dużo skrobii i cukru, skoro to pierwszy raz, to daj z umiarem.
sachma - Pią Lip 02, 2010 12:52

ok dam mało :)
a myślicie że mogę to zamrozić (jak zawsze zrobiłam w ilości hurtowej :/ )? i rozmrażać po jednej porcji?

Szura - Pią Lip 02, 2010 12:53

sachma, nie widzę przeszkód. :P
sachma - Pią Lip 02, 2010 13:08

bo chyba tylko gotowanie zabija wszystkie witaminy, słyszałam że mrożenie nie.. ale zamroziłam tak czy siak :P

Kurcze nie wiem czy dobrze dobieram składniki ilościowo, ale jak na razie ten "barf" przemieszany z suchą karmą i gotowanym dobrze mu służy :P kupy brzydkie są tylko po puszkach więc przestajemy podawać, albo dajemy w minimalnych ilościach i jest si :)
on ma zróżnicowaną dietę, ja mam pełen zamrażalnik żarcia dla psów i więcej kasy niż jakbym karmiła go tylko suchą ;)

dziś w ogóle mam wolne, więc Lenny korzysta ile może :) drzwi na ogród ciągle otwarte, więc jak chce to idzie pobiegać albo się załatwić a jak chce to wraca do domu i przynosi mi zabawki albo śpi w łazience (o 12 łazienka była ulubionym pomieszczeniem bo tam zimno :) )

Ninek - Pią Lip 02, 2010 13:09

Orientuje sie ktoś jakie są konieczne formalności w przypadku zakładania wolontariatu w PRZYTUŁKU? (nie schronisku)
W poniedziałek idziemy do burmistrza, bo to on tym wszystkim zarządza, ale on sam nie ma o tym pojęcia :roll:

sachma - Pią Lip 02, 2010 13:10

mataforgana napisał/a:
heh, a ja zadam głupie pytanie i sorry za zmianę tematu - czy ktoś z was może mi powiedzieć, jakiej rasy psiaki ma marszałek Komorowski? ;)
na tym zdjęciu są: http://www.fakt.pl/m/Repo...90516870115.jpg
bo ja tak patrze, szukam, i chciałabym zobaczyć jakieś różne foty tej rasy, bo z sylwetki i futra to moje Muszę jest mocno podobne ;) a ja ostatnio namiętnie poszukuję możliwych opcji dotyczących jej "rodowodu" ;)

a springer spaniel? (nie wiem jak to się dokładnie pisze) :P

jokada - Pią Lip 02, 2010 14:19

dla mnie to wygląda na cocker spaniela angielskiego

springer spaniele są wyższe i smuklejsze
no i czarno-białe są nadal dość rzadko spotykane

agacia - Pią Lip 02, 2010 19:04

Wg mnie to tez cocer spaniel angielski.

A Atos i Bari już po zabiegu. Bari już całkiem na chodzie łazi i marudzi, że głodny, a Atos odpoczywa sobie. Na popołudniowe siku człapał jak stary dziadek. Wszystko przebiegło tak jak powinno, no ale zobaczymy jak będzie jutro z ranami. Bari chodzi w "pięknych" niebieskich bokserkach,bo ciągle próbuje się lizać :roll: Jak zrzucę zdjęcia na komputer to wstawie :D