To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol.VII

sachma - Wto Mar 16, 2010 17:52

LunacyFringe, jedna sprawa smycz w ręku a druga brak smyczy - ja mam zawsze przy sobie kaganiec, Dino chodzi w nim rzadko, ale na każdym spacerze jest przyczepiony do plecaka - jak dla mnie pies mógłby być idealnie ułożony, ale właściciel i tak powinien mieć przy sobie smycz, nie ważne gdzie jest - jeśli nie jest to jego podwórze to bez smyczy nie ma prawa się z domu ruszyć.
LunacyFringe - Wto Mar 16, 2010 17:56

sachma napisał/a:
i tak powinien mieć przy sobie smycz

Tak, zgadzam się z tym jak najbardziej :)
Ale policjant twierdzi że pies ma być zapięty, a nie smycz ma być w ręce. Ja zawsze mam przy sobie smycz, ale np. kagańca nigdy, bo nie da się chodzić w kagańcu i kantarze ( dobra da się, ale kantar nie działa ;) ).
Ja puszczam swojego psa luzem na polu, jakbym dostała za to mandat to byłabym w cięzkim szoku.

AngelsDream - Wto Mar 16, 2010 17:56

Większość kantarów ma na opakowaniu nalepkę - kaganiec uzdowy i policja może Cię cmoknąć.
satanka666 - Wto Mar 16, 2010 17:56

LunacyFringe napisał/a:
ale dajmy na to gdzieś na polach ?

gdzieś na pola to się zwykle panowie policjanci nie zapuszczają (przynajmniej nigdy nie widziałam) ;p więc i mój luzem biega

sachma - Wto Mar 16, 2010 18:13

LunacyFringe, mi się wydaje że on dostał mandat za kompletny brak smyczy, pewnie jakby psa zapiął na smycz to nie było by tej sprawy.
AngelsDream - Wto Mar 16, 2010 18:21

sachma, też tak sądzę. Inna sprawa, że M. słusznie mi zwrócił uwagę jeszcze na to, że właściciel psa powinien znać przepisy.
sachma - Wto Mar 16, 2010 19:27

AngelsDream napisał/a:
że M. słusznie mi zwrócił uwagę jeszcze na to, że właściciel psa powinien znać przepisy.

to prawda, ja u nas na stronie miasta nie mogłam znaleźć tych przepisów, bo szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam gdzie tego szukać, ale zanim wyszłam z Dinem w miasto (jasne ze szczylem chodziłam bez obaw, bo to szczenie wiec tylko smycz miałam) to napisałam maila do UM z zapytaniem jak to u nas wygląda - w ciągu kilku godzin dostałam przepisy i interpretacje.

Oli - Wto Mar 16, 2010 20:06

AngelsDream napisał/a:
Inna sprawa, że M. słusznie mi zwrócił uwagę jeszcze na to, że właściciel psa powinien znać przepisy.
ale policjant także i ja ten artykuł odebrałam jako absurd dokumentu jaki dostał owy psiarz (wezwanie), na którym jak byk stoi przepis, za który jest owa osoba karana, a tak naprawdę podstawę prawną stanowi zupełnie inny przepis. Czytając nie widzę "burzenia" się że dostał mandat, a przecież ma blabladolka, ale za to, że dostał mandat za przepis, którego nie złamał. :wink:
AngelsDream - Wto Mar 16, 2010 20:14

Oli, owszem. Ale facet sam dał argumenty do nadużycia. I ja niestety widzę tam tłumaczenia pod tytułem: bo to labrador i jest łagodny.
Anonymous - Wto Mar 16, 2010 21:02

sachma, boska czarna owieczka, cudo. od razu zamawiam zdjęcia w legowisku w owieczki ;p
sachma - Wto Mar 16, 2010 21:14

agu, koło majowego weekendu będzie go można zobaczyć już w legowisku w owieczki :P
AngelsDream - Śro Mar 17, 2010 17:36

Może ktoś ma warunki albo zna kogoś, kto je ma?

http://wilczyomen.pl/?s=aktualnosci

http://wilczyomen.pl/forum/viewtopic.php?id=4 - To koniecznie do przeczytania.

satanka666 - Śro Mar 17, 2010 19:46

haha, nie no, sąsiadki mojej mamy są boskie :lol:
http://www.allegro.pl/ite...y_shit_tzu.html
myślałam zawsze, że się pisze shih tzu

sachma - Śro Mar 17, 2010 20:04

satanka666, może nowa rasa? :D
Tess - Śro Mar 17, 2010 20:47

satanka666, może "shit", dlatego że kundel. :lol: