To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Anonymous - Czw Lis 05, 2009 17:21

kupilam za duze swierszcze i moja avi sie go boi :roll:

a moj Puszek zniknal... mial odpowiednia wilgotnosc, apetyt. A pozniej nagle jak by sie rozplynal...
mam nadzieje, ze to nie sprawka mojej kuzynki i nie lazi mi gdzie po domu...

Mangusta - Nie Lis 08, 2009 00:07

od dzisiaj jestem posiadaczką trzech ślicznych, malutkich, tłuściutkich amblypyg :mrgreen:

edyta: albiceps pojechał do nezu, mam nadzieję że dojdzie bez większych kolizji.

ech, zaczynam się poważnie zastanawiać nad odsprzedaniem moich niesexów i samic ptaszników w dobre ręce. tak jakoś od kiedy samiec cambri zdechł zdaje mi się że czas na reorganizację hodowli, a tutaj pająków nie widzę najzwyczajniej w świecie. Samicę cambri mamy w schronisku, gigantyczną, a auratum mnie nie kręci. co sobie ma dozdychać to niech dozdycha z moich starych pająków i to chyba będzie na tyle.
także jeśli ktoś będzie zainteresowany, to mogę sprzedać samicę Cambridgei L8 za 40zł, niesex B. auratum ok 4cm ciałka za 80zł (można się targować). ale też nigdzie mi się nie spieszy, więc sprzedam tylko zaufanej osobie. odbiór osobisty ew wysyłka pks/pkp.

nezu - Wto Lis 10, 2009 21:51

Melduję że gigasik wczoraj przeszedł wylinkę na L4, a malutki violaceus, ten z pierwszego transportu na L3, albo L4 (nadal nie wiem które to on L jest), dziś.

Z wylinki malucha cieszę się szczególnie, bo martwiłam się że zjadł jednego karaczanka i tyle. Był chudziutki, ale wyliniał bezproblemowo. UF.
Teraz już powinien normalnie jeść.
Wygląda że wyliniał bezproblemowo.

[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 21:27 ]
Dwa maluchy - bracia/siostry pierwszego miniviolaceuska też wyliniały, dziś w nocy, oba. :)

Mangusta - Czw Lis 12, 2009 11:54

najsłabsza z amblypyg zdechła :( no cóż, ryzyko zawodowe przy L1.

ponawiam też ten temat -> http://forum.szczury.biz/...p=369254#369254 póki co wystawiam ją tylko tutaj, ale jeśli odzewu nie będzie to wystawię ją też na TCP. niech się ktoś skusi, zależy mi na odpowiedzialnym właścicielu a nie jakimś gnojostwie ;)

nezu - Czw Lis 12, 2009 17:06

Dojechał albicepsik. :mrgreen:

Mazoku, dziękuję za kupienie na giełdzie przetrzymanie, odkarmienie, bezpieczne zapakowanie i przysłanie tego maluszka. Jest cudny! :serducho:
Moja druga w życiu brachypelma. :lol:

Layla - Pią Lis 20, 2009 15:19

Up^^
nezu - Pią Lis 20, 2009 15:27

Dziękuję layla.. :)

Andy wyliniał niedawno na L8. Nie wiem kiedy dokładnie, bo nie wyłaził spod ziemi od dwóch tygodni, za to przedwczoraj przywitał mnie wnerwiony u wrót swojej chacjendy i pokazywał zęby.
A już całkowitego szału dostał jak błysnął flesz.
Bo flesz jest zły, niedobry i chce mu ukraść dom.
Andy ma obsesję na punkcie swojego domu, ale na szczęście trzyma się pojemnika.

A to on.

No i moja jedyna Brachypelma, Albi.

<edit>
A, cyanek mi wyliniał na L5 dziś w nocy....

sachma - Pią Lis 20, 2009 15:34

piękny jest :) i widać że zadziora :P
Layla - Pią Lis 20, 2009 15:46

Mój pupilek :serducho: :serducho: :serducho: Mama chrzestna jest zachwycona :P
Mangusta - Czw Lis 26, 2009 16:37

Fuclasty nie żyje :( mój pierwszy pająk, moje pierwsze w ogóle terrarystyczne zwierzątko, na którego temat uczyłam się długie miechy przed samym zakupem. Ostatnio siedział już skulony w dalszym kącie faunaboxa (mieszkał w faunie bo był tak agresywny że nie dało się go przenieść), dzisiaj już nogi podkulone, wyrudziały, przednie łapy odrapane z włosów do żywego, odwłok zmarszczony i wyschnięty. no cóż, tak zdychają pająki. dziwnie się czuję, bo Fucel to jakby zawsze był, od tego małego wypierdka wielkości dwugroszówki po wściekłego samca który atakował wszystko co się ruszało.

za jakieś pół roku będzie czas na Dużego, wyliniał gdzieś tyle po Fuclu.

futrzasta - Pią Gru 04, 2009 17:32

to ja też bym się pochwaliła
posiadam takie oto stworki:

Brachypelma smithi L11
Acanthoscurria geniculata L11
Lasiodora parahybana L10
Cyclosternum fasciatum L8
Psalmopoeus irminia L9
Grammostola pulchra L6
Avicularia versicolor L8
Avicularia "peru purple" L3

skorpionek Heterometrus longimanus L4
do tego mam hodowlę karmówki: mącznik młynarek i świerszcz śródziemnomorski

kilka przestazałych fotek

ratsfanrashell - Pią Gru 04, 2009 17:56

Jej... ale straszne są! :shock: i groźne się wydają... taki nie dziabnie w ręke?
Ja mam wrodzone obrzydzenie do pająków... mam jakiś atak dreszczy kiedy je widze. :shock: :roll: a wchodząc tu chciałam to przezwyciężyć..

Lavi - Pią Gru 04, 2009 18:15

futrzasta, chyba byłam na Twoim fbl;) Piękne pajączki.
Grucha - Pią Gru 04, 2009 18:31

No właśnie skądś znam te zdjęcia :P jednak internet wielki nie jest :P

Nie chciałby ktoś nabyć moich pajączków? Niestety muszę ich posprzedawać.. ale w dobre ręce bo byle komu ich nie oddam. Jeśli ktoś chętny to na pw.

Lavi - Pią Gru 04, 2009 19:18

Grucha, a jakie Lki i jakie gatunki masz? Szukam irminii młodej ;)