Archiwum - Psiaki IX
Szura - Nie Lis 28, 2010 18:47
Ninek, ojtam ojtam, głowa.
Z rozpędu zamówiłam mu smycz i obrożę, bo trafiłam na fajną okazję - firmy Red Dingo, razem z przesyłką wyjdzie niecałe 50 zł.
Ninek - Nie Lis 28, 2010 19:00
Szura napisał/a: | Ninek, ojtam ojtam, głowa.
Z rozpędu zamówiłam mu smycz i obrożę, bo trafiłam na fajną okazję - firmy Red Dingo, razem z przesyłką wyjdzie niecałe 50 zł. |
Bez główki będzie spadała xD
Jak moge mojemu bratu wyjaśnić, że wielki (50kg chudego psa) pies, który ZAWSZE mieszkał na dworze i nie miał kontaktu z ludźmi (nawet go unika) nie będzie nieszczęśliwy mieszkając w budzie przy domu dwojga bardzo zapracowanych ludzi?
Mamy w przytulisku Miśka, psa z rzeźni, ma ok. 6 lat. Nawet jak chce sie go pomiziać, zaraz odchodzi. Futro ma jakby miał mieszkać na Syberii. No i nigdy nie mieszkał pod dachem. On nawet gdy leje deszcz siedzi poza budą (nie mieszka w boksie, tylko na niezadaszonym wybiegu).
Anonymous - Nie Lis 28, 2010 19:03
falka, cudny taki kręcony szura twój też, powodzenia z nim życzę
sachma - Nie Lis 28, 2010 20:45
Szura! super że go wzięłaś! obserwowałam tą historię i serce mi się krajało - super że mały znalazł dobry domek
Szura - Nie Lis 28, 2010 20:56
Dwie dziewczynki też już znalazły dom, i to wspólny! Więc chyba można już powiedzieć, że wszystko skończyło się dla gromadki happy endem.
Sysa - Nie Lis 28, 2010 21:39
Szura, gratuluje! Z bidy zrobił się super psiak!
A labradorek kudłaty świetny! Myślałam, ze to spaniel jakiś!
Z cudnych wieści... Facet dzisiaj postanowił Yarpena poszczuć swoim agresywnym do wszystkiego yorkiem, żeby dla frajdy zobaczyć, co mu zrobi (york Yarpenowi, bo przecież moja "puchiata kulećka" nikogo nie skrzywdzi).. Ochrzaniłam go delikatnie, bo dopiero po fakcie się dowiedziałam, ze pies nie przybiegł do nas "niechcący" i nie miał "nic nie zrobić" jak zarzekał się facet. Jak go zobacze jeszcze raz to...
yoshi - Nie Lis 28, 2010 22:40
po pierwsze gratuluję wszystkim nowych pociech
a po drugie
używał ktoś takich wynalazków jak:
TRIXIE Zawieszka odblaskowa do obroży - takie migające światełka jak do rowerów
TRIXIE Obroża fosforyzująca
lub TRIXIE Obroża dla psa migająca
mam poważne problemy z dostrzeganiem Toudiego w niektórych miejscach nocą, i właśnie chce kupić coś świecącego, ale nie wiem co będzie najlepsze
Anonymous - Nie Lis 28, 2010 23:35
ja mialam ta fosforyzująca i uczucia jakies takie mieszane. niby psa widac ale tez nie wiem jak na niego dziala takie migajace swiatlo. niby moja suka zachowywala sie normalnie i nie bylo po niej widac, ze jej w czymkolwiek przeszkadza, ale mnie to denerwowalo. chyba fajniejsza jest taka co swieci sie caly czas (o ile takie sa)
Sorgen - Pon Lis 29, 2010 02:54
są są. Też Trixi, sznaucerka olbrzymka sąsiadów taką ma i bardzo sobie chwalą.
Oli - Pon Lis 29, 2010 03:07
Szura napisał/a: | firmy Red Dingo | uwielbiam te obroże! moje psiaki tylko te noszą
ten labek to jak na mój gust to szkoda, że labek (ten z linka fauki) a nie nowofunland
nezu - Pon Lis 29, 2010 09:26
Oli, falki, nie fauki.
falka, śliczny chłopiec.
Gratuluję dopsienia.
W życiu bym nie powiedziała że to labek, przecież on jest długowłosy.
Szura, cieszę się że chłopczyk znajdzie u ciebie ciepły kąt.
Piękny jest.
babyduck - Pon Lis 29, 2010 09:57
Oli, a testowałaś red dingo z odblaskowymi kostkami http://www.zooplus.pl/sho..._smycze/136703? Ciekawi mnie, czy te kostki naprawdę są czegoś warte?
agacia - Pon Lis 29, 2010 10:36
nezu, fauka też wstawiła zdjęcia takiego labka co wygląda jak nowofunland
LunacyFringe - Pon Lis 29, 2010 11:56
babyduck, ja mam niby odblaskową smycz i obrożę i powiem ci dupa Może cośtam trcohę świeciła ale po czasie to świecące sie chyba starło i teraz już nic z tego nie ma
Szura - Pon Lis 29, 2010 12:23
LunacyFringe, odblaskowe Red Dingo masz? Bo zanim zamówiłam to sporo opinii czytałam, i o odblaskowych (w tym wypadku szelkach) same pozytywy były. Aczkolwiek nie wiem, po jakim czasie użytkowania.
Mi się odblaskowe podobają, ale naj to są zwykłe, bez nadruków.
A tu odblask:
|
|
|