Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
majlena - Czw Kwi 05, 2012 21:45
Niamey napisał/a: | klatkowy szoping i została z Twoją osobistą rat cage shopping assistant Uwielbiam wyszukiwać rzeczy, które nadawałyby się urządzania klatki |
ja też! ja też! małż mnie ma aż czasem dosyć. nawet, jak sama nie idę na zakupy, to mu robię listę, co ma sprawdzić, zmierzyć i zapisać ceny. biedactwo...
allegro przeszukiwane regularnie, youtube i rat cage pictures
to już chyba uzależnienie...
edit:
poniżej kilka (kiepskiej jakości ) zdjęć naszej mniejszej klatki z tymczasowym urządzeniem. reszta sprzętu, jest w drugiej klatce i 2 wybiegowych chomiczówkach i w praniu jak panny będą wszystkie w jednej większej klatce, to będzie ładniej. a teraz to:
edit 2:
ach może coś opiszę, skoro zdjęcia tandetne.
3 stare hamaki z możliwością wejścia do środka. (tak, stare, moje bardzo rzadko gryzą hamaki )
2 półki zrobione z kratki, która pierwotnie znajdowała się nad kuwetą
podwieszona miska ze szmatkami
2 koszyki
mini-domek doniczka - podwieszona (ale chyba wolą jak stoi normalnie)
domek z pojemnika w kształcie walca (uwielbiają takie)
lina
domek z koszyka (na samym dole)
narożna toaleta też na samym dole
dorobiłam 2 pary drzwiczek z przodu klatki i jedne z tyłu obok kuwety.
edit edit:
a to może jeszcze jakieś starsze:
mmarcioszka - Pią Kwi 06, 2012 12:05
Wszyscy się tak chwalą, to ja też pokażę naszą wolierę z każdej strony Brakuje jeszcze jednego polarkowego tunelu i zielono-czerwonego sputnika, bo nie zawiesiłam... Śliczne hamaczki od miss kludiik
jolaada - Pią Kwi 06, 2012 14:46
mmarcioszka, może jednak wybierz różowe i żółte tarasy- ładnie będzie, a te sprzedaj komuś na forum.
A na poważnie to zazdrość mnie hamuje przed wyrażeniem zachwytu.Uwielbiam kolorowe klatki. Wielkie "łał" dla Ciebie i Niamey za kolorki i pomysły. Chciałabym być Waszym szczurasem
mmarcioszka - Pią Kwi 06, 2012 16:02
Off-Topic: | jolaada, dziękuję Jak nie boisz się gryzącego szczura, to mogę Cię dołączyć do stada |
Asaurus - Pią Kwi 06, 2012 18:36
mmarcioszka, czemu tych kuwet nie podwiesisz? W sumie to dużo objętości klatki się marnuje, bo na każdej półce masz kuwetę, która mogłaby wisieć 10-15cm wyżej lub obok i szczury miałyby coś w rodzaju domku między półką a kuwetą.
mmarcioszka - Pią Kwi 06, 2012 18:51
Asaurus, wiszące kuwety się u mnie nie sprawdzają - dziewczyn ich wogóle nie używają, poza tym ja ma teraz tylko 3 szczury, więc nie muszę się przejmowac zmniejszeniem powierzchni
Motylove - Nie Kwi 08, 2012 20:07
Zmiana banana dzisiaj
Nietoperkowy komplecik, jeszcze jest jeden tunelik
Majszczur - Nie Kwi 08, 2012 22:52
mmarcioszka, cóż za nowatorskie podwieszenie boczne sputników
że też na to nie wpadłam, mam jeden nadprogramowy sputnik i zajęty cały sufit klatki, a tu takie genialne rozwiązanie architektoniczne thnx
ratzinger - Pon Kwi 09, 2012 15:02
Moja Klatka :
Habitat XL firmy SAVIC
(niby przeznaczona dla myszoskoczków, ale szczurom też się podoba)
Szukam drugiej, większej klatki.
Tu zostaną chłopaki, Stefan i synek (agoutek) jeszcze bez imienia.
majlena - Pon Kwi 09, 2012 16:27
ratzinger napisał/a: | Szukam większej klatki. |
szukaj, szukaj.
a w tej według mnie przydałoby się trochę więcej gadżetów. półka, koszyk, hamak?
Asmena - Pon Kwi 09, 2012 16:55
Przede wszystkim trzeba wyjąć kołowrotek.
Dogha - Wto Kwi 10, 2012 19:56
Kolorowe tarasiki
Jeszcze tylko 2 rzeczy do wymiany, jedna do dodania i będzie gotowe
Onia - Wto Kwi 10, 2012 21:01
http://s772.photobucket.c...nt=IMG_1163.jpg zbieram szczękę z podłogi....jak tak patrze na swoją klatkę to u mnie wieje nudą
Kluska - Śro Kwi 11, 2012 10:53
W końcu ja się pochwalę
Pod półkami jest serek od Nietoperrrka
Jeszcze tylko sputnik, rondelek i będzie idealnie.
Vaco - Śro Kwi 11, 2012 10:58
też muszę taki "chwytak" pomiędzy tarasami zrobić, bo niestety czasem spadają
|
|
|