Archiwum - Psiaki XX
wilczek777 - Nie Kwi 19, 2015 22:42
Ninek w chwili kiedy ona skręciła w stronę kupki czystych patyczków mi w głowie się zakręciło. "Jaka wtopa, obślini wszystkie i trzeba będzie całą paczkę odkupić.", "Cholera mała, że też te bordery tylko paczać tymi paczałkami muszą", "Nosem sunie po ziemi to może się zastanowi chociaż"... Po czym młoda jak w filmie - przeszła węsząc, sprawdziła kilka i szukała dalej, złapała w gębę nasz i wróciła szczęśliwa. A ja minutę na bezdechu
Teraz powinien być fragment jak kierowca autobusu wstał i zaczął klaskać czy coś
Bardzo jestem zadowolona - odpoczywała ba spała zaraz obok ćwiczących psów. Cudownie komunikowała się mimo ogromnego strachu, że ktoś ją zaraz zje. No i potrzebujemy stabilnych emocjonalnie psiaków do robienia dalej indywidualnych - zupełnie inaczej wygląda jak pies jest 'normalny' i z nią się komunikuje a inaczej jak to jakiś młodzik/ADHD który wlatuje w nią przywitaniem. Ona sama wręcz kładła się obok stonowanych psów.
Lama - Pon Kwi 20, 2015 21:49
Mam pytanie do właścicieli psów: czy psom zawsze wychodzą siuśki na wierzch, czy to tylko do zdjęć? Nie chciałabym tak non stop, na co dzień, oglądać psiego prącia...
Pućka - Pon Kwi 20, 2015 22:11
Lama, piekny diabeł Remusowi bardzo rzadko "pokazuje" się koniuszek prącia (raz na 2-3 miesiące może), całego nie pokazał sam z siebie nigdy:)
Ebia - Pon Kwi 20, 2015 22:48
Lama, mojemu Rockiemu raz na tydzień - dwa zdarzało się, że było widać całe. Czasem częściej, czasami dłużej nie. Różnie
Sorgen - Pon Kwi 20, 2015 23:03
Heh i między innymi właśnie te psie szminki mnie cofają przed zakupem samca Choć samiec bulla to jest cudo, przytulas, z iskrą, nawet w ruchu ładniejszy od suki bo taki sprężysty
wilczek777 - Pon Kwi 20, 2015 23:34
Taa szminka mocno odrzuca - przy borderze o tyle fajnie, że włochaty i nie widać za bardzo... no chyba że przewalasz psa na brzucho a tu helooł jestem chłopcem
agacia - Wto Kwi 21, 2015 08:05
To chyba od psa zależy. Bercikowi widać jak siedzi, Atosowi wcale. Jak leżą brzuchem do góry to nie widać im.
Mao - Wto Kwi 21, 2015 10:20
Jak Dante się podjara czymś naprawdę mocno, to widać. Poza tym nie.
wilczek777 - Wto Kwi 21, 2015 10:23
Lama ten pieseł ma bardzo ładną głowę swoją drogą
Jeśli trafi mi się chłopak to będzie biedny - rozważam rozwiązanie mojej koleżanki której pies nie sika z podniesioną nogą (brzmi strasznie ale pies nie znaczy całego świata, nie olewa toru agility - tym samym nie wnerwia innych samców - jak wygląda tunel przy znaczących samcach wiem bo niosłam i jak odkleiłam się do niego myślałam, że pawia puszczę). To samo jeśli chodzi o jarające się psy - ten typ który siada, ociera się tyłkiem a szminka na kilometr brrrrr- wśród fajnie nauczonych samokontroli (własnej) i panowania nad sobą psów nie widuję takich rzeczy - po prostu się nie jarają. Hitem jest jamnik który z pobudzenia gwałci wszystko - suka/pies dupa/głowa/ noga/zabawka. Niby to są duże 'wady' psa ale pod względem psychiki wszyscy wolą psy - jako stabilniejsze itd.
BTW. Dzisiaj wieczorem przyjedzie do nas Gandalf Uwielbiam po prostu mieć go u siebie - gdyby przypadkiem został na zawsze to się nie pogniewam. On jest z natury spokojny i takie wypadki mu się nie zdarzają - nawet jak w zabawie zaszaleje i udaje krycie to nie chodzi z pisiorem na wierzchu. No ale inna kwestia - włochate psy się osikują
noovaa - Wto Kwi 21, 2015 10:27
wilczek777, mój kuzyn, jak byłam mała miał psa w typie ON. Pies nigdy nie nauczył się podnosić łapy do sikania .... Marcin się strasznie tego wstydził
Sorgen - Wto Kwi 21, 2015 11:21
Niestety nie tylko suki znaczą i kopulować chcą. Moja Deltama takie napady zasikiwania wszystkiego a jak jest mocno podjarana lub sfrustrowana to zaczyna gwałcić i też jej bez różnicy co gwałci Aktualnie poluje na Comę w tym celu ale Coma jest jeszcze za mała więc Deltofonie się nie udaje.
Nakasha - Wto Kwi 21, 2015 11:54
Sorgen, a ona jest kastrowana?
U Nemo widać prącie jak się czymś podjara, a zdarza mu się to dość często. Jak dla mnie pies, który wszystko gwałci i obsikuje, jest dużym problemem...
wilczek777 - Wto Kwi 21, 2015 14:28
Nessie gwałci ludzi i niektóre przedmioty jak ma cieczkę i miała taki okres po owcach, że ich zapach robił jej flash back i cisnęło ją Tyle, że Nessie wystarczy powiedzieć słowo i już przestaje. Suka mojej koleżanki gwałci regularnie swojego 'brata' dominacyjnie - w czasie cieczki już w ogóle bo on kastrat i się laska frstruje. Nessie posikuje dosłownie co chwilę w dużych grupach psów żeby jakoś je odczepić od niej i przenieść konwersację na węchowy poziom - to ją uspokaja, zawsze jest nadzieja że ktoś się zawącha a wąchanie razem to już w ogóle super.
Gandi po przyjeździe do Annówki był mocno zdenerwowany ilością samców na tak małej powierzchni i nie omieszkał siknąć na łóżko - ja bym urwała łeb przy samej dupie.
Dlatego jak pojawi się samiec to będzie mega nacisk na zlikwidowanie samczych wybryków tego typu. Takie olewające samce - olewające wszystko i właściciela też to masakra... Fafik! Fafik do mnie ! <Fafik znaczy> Fafik no chodź! <fafik wącha krzeczek>.
Lavi - Wto Kwi 21, 2015 14:38
Astro w sobotę spotkał się z braciakami starszymi na zawodach w Kolibkach.
Ogólnie te psy są świetne, ale dopiero w stadzie kilku osobników widać, jak pięknie pracują, bawią się i jakie kumate z nich bestie. Uwielbiam oglądać więcej niż jednego corgiszona w akcji
No i zapisałam Astro na próbę instynktu pasterskiego, zobaczim co tam w nim siedzi
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/11021515_873049469420719_368713614610039617_n.jpg?oh=f23ff8896b4535e081b31f27090c3344&oe=55D836C6&__gda__=1440225117_26807cbd3e995f598ff807438d162162
Zgaduj zgadula który to Astrula?
babyduck - Wto Kwi 21, 2015 14:45
Lavi napisał/a: | Zgaduj zgadula który to Astrula? | środkowy
|
|
|