Archiwum - Psiaki VIII
PALATINA - Nie Mar 23, 2014 21:26
wilczek777,
W grudniu Czata czuła się fatalnie. Teraz czuje się niby lepiej, ale jej ciało wygląda fatalnie.
Zanikły jej mięśnie ud i miewa problemy z podniesieniem się z podłogi.
Brzuch pełen płynu. Kaszle (czyli płyn zalewa płuca), mimo furosemidu. Jest słaba.
Boję się robić sobie za duże nadzieje.
wilczek777 - Nie Mar 23, 2014 21:39
PALATINA musisz znaleźć równowagę między nadzieją a tym, że to choroba i wiek. Ale jeśli jest błysk w oku i życie nadal sprawia jej przyjemność to warto się cieszyć z wspólnych chwil!
PALATINA - Nie Mar 23, 2014 21:42
wilczek777,
Cieszę się, ale też jestem zmęczona psychicznie i fizycznie (wstaję każdej nocy 3 razy do niej) i poirytowana, że mimo moich wysiłków i kasy, jaką wydaję, ona np. ciągle odmawia jedzenia i walczę z nią o każdy kęs!
wilczek777 - Nie Mar 23, 2014 22:35
PALATINA to na pewno jest wyczerpujące Ja przy szczeniaku który bardzo mało je (nawet nie pół porcji) płaczę po nocach, że mi umrze albo na karła wyrośnie więc... Też walczymy o każdą kulkę Wolfsbluta którego ja głupia wzięłam 15 kg
monisss - Pon Mar 24, 2014 14:44
wilczek777, przedszkole w Happy Dog? Widziałam zdjęcia z weekendu i jakiś taki kolorowy szczenior mi się rzucił w oczy Nawet się zastanawiałam czy to nie przypadkiem Twoja zmora
quagmire - Pon Mar 24, 2014 14:55
wilczek777, mój owczarek szkocki nazywał sie Ness, co było zdrobnieniem a raczej pogrubieniem od Nessie (to pies był i rodzinie Nessie nie pasowało), co z kolei było od potwora z Loch Ness.
W każdym razie imię mi się bardzo podoba
wilczek777 - Pon Mar 24, 2014 15:54
monisss chodzimy do Aportu
quagmire dokładnie tym tropem poszliśmy - młoda to potwór! - z loch ness, rodowodowy skrót to NES a moi rodzice wołają Nessie (acz mi średnio leży bo słyszę Lessie wróć xD). Dzisiaj byliśmy na spacerku i mogłam krzyczeć bez problemu NES NES NEEEES więc jest super
agata_jones - Pon Mar 24, 2014 18:01
wilczek, zazdroszczę takiej mikro zmorki, mój ma 3 miesiące,40cm w kłębie i waży prawie 9kg - już się boję co z niego wyrośnie, oprócz gęstej kupy futra
mmarcioszka - Pon Mar 24, 2014 20:07
wilczek777, gratuluję wyboru imienia, nareszcie Bardzo ładne.
wilczek777 - Pon Mar 24, 2014 20:32
agata_jones masz facia to co się dziwisz młoda powoli też z wagą do przodu idzie ale maleńko je.
mmarcioszka dziękujemy
Btw. Bilans liczbowy odkąd mam psa:
Pytań o rasę - bilion
Pytań "Czy mogę pogłaskać" - 1
Pytań "A ile kosztował?" - za dużo
Pytań "to ten od owiec będzie?" - 3
Bicie rekordów:
Pani z maleńkim dzieciakiem (wózek, dziecko "niewładne" tyle co główkę już podnosi a jeszcze nie raczkuje - nie wiem jaki wiek bo nie znam się na małych potworach). "O jaki śliczny piesek -imię dziecka- kocha pieski!" Pach bachora na ręce i do szczeniaka pod nos - młoda z miłości liże i skacze łapami (drapie jak kot) a potem łapie za uszy. Brawo dla tej pani za mądre posunięcie bo ja bym dziecka nie dała ani szczeniakowi ani dorosłemu psu pod nos bo mam mózg -.-'
Pan od wyżła weimarskiego który totalnie zlewa, że odbywa się szkolenie. Jego pies bez smyczy biegnie przez środek placu a gość totalnie zlewa, że małe szczeniaki się boją a większe lecą za jego psem i robi się totalny chaos. Bo poco odwołać psa na te kilka sekund żeby minął nas?
agata_jones - Pon Mar 24, 2014 21:07
wilczek, przywiało do Was ze Śląska dwa bordery jakbyś czatowała na spacery w większym gronie, na dogo możesz ich znaleźć (Tic-Tac i Zoom-Zoom)
Cudowna pirania, lada moment chyba powinna odskoczyć trochę od ziemi, mój to już szczypior się robi i uszy żyją własnym życiem
monisss - Pon Mar 24, 2014 21:24
wilczek777, w takim razie obrodziło Szczecin w pasterskie szczeniaki
wilczek777 - Pon Mar 24, 2014 21:57
No i dobrze bo do tej pory BC mogłam na palcach jednej ręki policzyć
Wrzucam ecie raz bo mi wykrzaczyło coś.
Młoda już ostatkiem sił bo ganiała jak głupia ale w parterze nadal świrować można No i jej love love boyfriend
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
limomanka - Nie Mar 30, 2014 20:51
Masza bardzo pomaga w pracach nad naszym wymarzonym ogródkiem ziołowym:
https://www.youtube.com/w...g&feature=share
Widać jak jej się zmieniły proporcje i wreszcie stanęły oba uszyska
rudziak - Nie Mar 30, 2014 20:59
limomanka taką miałam minę jak kliknęłam na link
pamiętałam ją z pierwszego zdjęcia, które wrzuciłaś i zmieniła się nie do poznania! ale urosła
|
|
|