Archiwum - Psiaki IX
Anonymous - Nie Lis 28, 2010 11:57
faktycznie kudłaty jak na labradora
falka - Nie Lis 28, 2010 12:08
jego siostry były gładsze. ale smrodek ma dopiero 9 tygodni więc to takie szczenięce futerko
AngelsDream - Nie Lis 28, 2010 12:11
falka, a jaka hodowla?
Anonymous - Nie Lis 28, 2010 12:13
Labrador? Ale futrzak, nie mogę. Cudny A jakie imię wybrałaś?
Szura - Nie Lis 28, 2010 15:59
Ale kudłaty! Zastanawiałam się czy nie lab, bo jednak dość 'mocno zbudowane' szczenię, ale ta sierść mi nijak nie pasowała.
Duuużo szczęścia Ci z nim życzę.
falka - Nie Lis 28, 2010 16:49
AngelsDream, hodowla Kalaran, koło Olsztyna.
Viss, nie ma jeszcze imienia, czekamy aż pokaże charakterek z hodowli ma Trafox - TŻ mówi że jak środek owadobójczy hehe
Szura, niezła zmyłka
jednak ma 10 tygodni, hodowczyni chyba nie przeliczała na bieżąco i dopiero się doliczyliśmy poprawnie. dzięki wszystkim za zachwyty
Ninek - Nie Lis 28, 2010 16:54
falka napisał/a: |
jednak ma 10 tygodni, hodowczyni chyba nie przeliczała na bieżąco i dopiero się doliczyliśmy poprawnie. |
Ja przez 3 tygodnie miałam psiaka, który cały czas miał 2 miesiące xD
Cudne dziecko!
Szura - Nie Lis 28, 2010 17:18
Wszystko poszło zgodnie z planem i już niedługo trafi do mnie Tonic (imię chyba zmienię, jak ktoś ma propozycje, to śmiało, bo ja nic a nic). To kundel w typie pudelka, maleństwo pięciokilowe, delikatny, wycofany, ale proludzki chłopak. Dużo trzeba będzie czasu i pracy, zanim się go ośmieli, ale on sporo ma za sobą.
A oto i on:
Tu tuż po złapaniu:
Zakochałam się i zgłupiałam, dla niego rezygnuję z planowanego (na za rok, dwa) pudla z hodowli, do sportu.
Ninek - Nie Lis 28, 2010 17:25
Taki wystrzyżony jest piękny! Aż mi sie spodobał
Gratulacje
babyduck - Nie Lis 28, 2010 17:38
Szura, no za nic nie przypomina stafika Ale jest uroczy. Jakiej jest wielkości i skąd pochodzi?
Anonymous - Nie Lis 28, 2010 17:45
ja tego chlopaka chyba z dogo kojarze
Szura - Nie Lis 28, 2010 18:05
Ninek, ja to mu jeszcze łeb chyba utnę, bo ta jego szalona fryzura to trochę za szalona...
babyduck, no staffika niebałdzo, w ogóle brzydal, ale miłość nie wybiera. Jest maleńki, waży pięć kilo i więcej raczej ważyć nie będzie (choć z moją mamą... xD). Skąd się wziął? Zacytuję:
Cytat: | Psy zostały porzucone przez pseudohodowcę. Dwa z szóstki psów straciły życie pod kołami samochodów... Reszta się rozbiegła i została wyłapana oraz przewieziona do schroniska. (...)Na widok człowieka psy zastygają w bezruchu. Panicznie boją się wychodzenia na dwór... najwidoczniej jest im to obce... Potrzebują trafić do domów, w których odzyskają wiarę w człowieka, otworzą się, będą socjalizowane i kochane.
Psy są w bardzo złym stanie psychicznym. Przerażone, wylęknione, smutne... |
No i tak to wyglądało rozpaczliwie półtora miesiąca temu. Okazało się, że dwie złapane sunie zostały potrącone przez samochód, jedna miała złąmaną, druga pękniętą miednicę... Teraz jest już dużo lepiej.
Tonic na początku w DT bał się jeść przy ludziach, podjadał tylko nocami. Taka kupka przerażonego nieszczęścia. Teraz jest duużo lepiej, na szczęście.
Fauka - Nie Lis 28, 2010 18:16
Zajrzałam tutaj i szok, falka ma laba
Długowłosy lab? żadna nowość, dla zainteresowanych mogę pokazać młodzieńca z La Bee Bloo - http://picasaweb.google.c...feat=directlink psiak ma rodowód, dużo emocji wśród hodowców wzbudził. Na wystawy się póki co nie nadaje ale właściciele twierdzą że linieje nazywany był labofunlandem gdyż jako szczeniak bardziej przypominał niufka - http://picasaweb.google.c...186209885190290
falka, powodzenia życzę z maluchem
Anonymous - Nie Lis 28, 2010 18:25
Fauka napisał/a: | Zajrzałam tutaj i szok, falka ma laba
Długowłosy lab? żadna nowość, dla zainteresowanych mogę pokazać młodzieńca z La Bee Bloo - http://picasaweb.google.c...feat=directlink psiak ma rodowód, dużo emocji wśród hodowców wzbudził. Na wystawy się póki co nie nadaje ale właściciele twierdzą że linieje nazywany był labofunlandem gdyż jako szczeniak bardziej przypominał niufka - http://picasaweb.google.c...186209885190290
falka, powodzenia życzę z maluchem |
o rety na tym drugim zdjeciu w zyciu bym nie powiedziala ze to labek
Ninek - Nie Lis 28, 2010 18:38
Szura napisał/a: | Ninek, ja to mu jeszcze łeb chyba utnę, bo ta jego szalona fryzura to trochę za szalona...
|
Może nie cały co? xD może mu sie jeszcze głowa przydać
A ten psiak to jak nowofunland, taka krówka
|
|
|