To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki IX

Anonymous - Nie Lis 28, 2010 11:57

faktycznie kudłaty jak na labradora :mrgreen:
falka - Nie Lis 28, 2010 12:08

jego siostry były gładsze. ale smrodek ma dopiero 9 tygodni więc to takie szczenięce futerko :)
AngelsDream - Nie Lis 28, 2010 12:11

falka, a jaka hodowla? :mrgreen:
Anonymous - Nie Lis 28, 2010 12:13

Labrador? :shock: Ale futrzak, nie mogę. Cudny :D A jakie imię wybrałaś?
Szura - Nie Lis 28, 2010 15:59

Ale kudłaty! Zastanawiałam się czy nie lab, bo jednak dość 'mocno zbudowane' szczenię, ale ta sierść mi nijak nie pasowała. :mrgreen:

Duuużo szczęścia Ci z nim życzę. :serducho:

falka - Nie Lis 28, 2010 16:49

AngelsDream, hodowla Kalaran, koło Olsztyna.
Viss, nie ma jeszcze imienia, czekamy aż pokaże charakterek :) z hodowli ma Trafox - TŻ mówi że jak środek owadobójczy ;) hehe
Szura, niezła zmyłka ;)

jednak ma 10 tygodni, hodowczyni chyba nie przeliczała na bieżąco i dopiero się doliczyliśmy poprawnie. dzięki wszystkim za zachwyty :)

Ninek - Nie Lis 28, 2010 16:54

falka napisał/a:

jednak ma 10 tygodni, hodowczyni chyba nie przeliczała na bieżąco i dopiero się doliczyliśmy poprawnie.

Ja przez 3 tygodnie miałam psiaka, który cały czas miał 2 miesiące xD

Cudne dziecko! :serducho:

Szura - Nie Lis 28, 2010 17:18

Wszystko poszło zgodnie z planem i już niedługo trafi do mnie Tonic (imię chyba zmienię, jak ktoś ma propozycje, to śmiało, bo ja nic a nic). :mrgreen: To kundel w typie pudelka, maleństwo pięciokilowe, delikatny, wycofany, ale proludzki chłopak. Dużo trzeba będzie czasu i pracy, zanim się go ośmieli, ale on sporo ma za sobą.

A oto i on:

Tu tuż po złapaniu:

Zakochałam się i zgłupiałam, dla niego rezygnuję z planowanego (na za rok, dwa) pudla z hodowli, do sportu.

Ninek - Nie Lis 28, 2010 17:25

Taki wystrzyżony jest piękny! Aż mi sie spodobał :mrgreen:

Gratulacje :)

babyduck - Nie Lis 28, 2010 17:38

Szura, no za nic nie przypomina stafika :lol: Ale jest uroczy. Jakiej jest wielkości i skąd pochodzi?
Anonymous - Nie Lis 28, 2010 17:45

ja tego chlopaka chyba z dogo kojarze :)
Szura - Nie Lis 28, 2010 18:05

Ninek, ja to mu jeszcze łeb chyba utnę, bo ta jego szalona fryzura to trochę za szalona... :P

babyduck, no staffika niebałdzo, w ogóle brzydal, ale miłość nie wybiera. :mrgreen: Jest maleńki, waży pięć kilo i więcej raczej ważyć nie będzie (choć z moją mamą... xD). Skąd się wziął? Zacytuję:

Cytat:
Psy zostały porzucone przez pseudohodowcę. Dwa z szóstki psów straciły życie pod kołami samochodów... Reszta się rozbiegła i została wyłapana oraz przewieziona do schroniska. (...)Na widok człowieka psy zastygają w bezruchu. Panicznie boją się wychodzenia na dwór... najwidoczniej jest im to obce... Potrzebują trafić do domów, w których odzyskają wiarę w człowieka, otworzą się, będą socjalizowane i kochane.

Psy są w bardzo złym stanie psychicznym. Przerażone, wylęknione, smutne...

No i tak to wyglądało rozpaczliwie półtora miesiąca temu. Okazało się, że dwie złapane sunie zostały potrącone przez samochód, jedna miała złąmaną, druga pękniętą miednicę... Teraz jest już dużo lepiej. :)

Tonic na początku w DT bał się jeść przy ludziach, podjadał tylko nocami. Taka kupka przerażonego nieszczęścia. Teraz jest duużo lepiej, na szczęście.

Fauka - Nie Lis 28, 2010 18:16

Zajrzałam tutaj i szok, falka ma laba :o
Długowłosy lab? żadna nowość, dla zainteresowanych mogę pokazać młodzieńca z La Bee Bloo - http://picasaweb.google.c...feat=directlink psiak ma rodowód, dużo emocji wśród hodowców wzbudził. Na wystawy się póki co nie nadaje ale właściciele twierdzą że linieje ;) nazywany był labofunlandem gdyż jako szczeniak bardziej przypominał niufka - http://picasaweb.google.c...186209885190290
falka, powodzenia życzę z maluchem :)

Anonymous - Nie Lis 28, 2010 18:25

Fauka napisał/a:
Zajrzałam tutaj i szok, falka ma laba :o
Długowłosy lab? żadna nowość, dla zainteresowanych mogę pokazać młodzieńca z La Bee Bloo - http://picasaweb.google.c...feat=directlink psiak ma rodowód, dużo emocji wśród hodowców wzbudził. Na wystawy się póki co nie nadaje ale właściciele twierdzą że linieje ;) nazywany był labofunlandem gdyż jako szczeniak bardziej przypominał niufka - http://picasaweb.google.c...186209885190290
falka, powodzenia życzę z maluchem :)

o rety :shock: na tym drugim zdjeciu w zyciu bym nie powiedziala ze to labek :shock:

Ninek - Nie Lis 28, 2010 18:38

Szura napisał/a:
Ninek, ja to mu jeszcze łeb chyba utnę, bo ta jego szalona fryzura to trochę za szalona... :P

Może nie cały co? xD może mu sie jeszcze głowa przydać :lol:

A ten psiak to jak nowofunland, taka krówka :shock: