To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

Motylove - Wto Kwi 03, 2012 22:57

Zabrałam się za wieczorne urządzanie klatki, wstawię moje początkowe rezultaty, bo do zamieszczenia jest jeszcze rura, hamczan i hamczan dwupiętrowy, no i jeszcze muszę uszyć większy, co by go gdzieś w środku powiesić... gdzieś. :roll:
Kolory jakże beznadziejne :serducho: trza zrobić zdjęcia w świetle dziennym.

Ewentualnie, proszę o jakieś uwagi, bo nie ma doświadczenia :mrgreen:

Jeszcze chciałam dodać, że prawą stronę chyba lekko obniżę.

Frugo - Śro Kwi 04, 2012 13:56

Jakie ma wym ? Wydaje się jakaś mała. :roll:
Ale klatka bardzo ładnie urządzona :mrgreen:

Motylove - Śro Kwi 04, 2012 14:02

80 x 48 x 60 ;) Przejściowa, że tak to ujmę, jak chłopaki podrosną (chyba że nie będą zwiewać) przenosimy do toddego :mrgreen:
Bestgore - Śro Kwi 04, 2012 14:02

Moim zdaniem jest duża. Kot jest taką jakby skalą :P
AngelsDream - Śro Kwi 04, 2012 14:09

Frugo, urządzona ;)

Nie taka mała, na 3 lub 4 szczury objętościowo daje radę.

Pyl - Śro Kwi 04, 2012 14:11

Motylove, jest śliczna :) Możesz jeszcze kupić im coś do wspinania np. grubsza linę (tak 1-2 cm średnicy), powiązać węzełki i rozpiąć w klatce. Albo umocować jakąś gałązkę (tak, będzie po pewnym czasie śmierdzieć, ale to nie problem - wyrzucasz i wkładasz nową). Dzieciaki lubią takie atrakcje :D

No i... zobacz czy te rzeczy, które masz nie obijają się o klatkę - oni są strasznie ganiający, tłuką się non stop, spanie z nimi to wyzwanie. Więc jeśli cokolwiek może stukać to będzie przy nich stukać na pewno :P

Frugo, Bestgore, określenia "duża", "mała" są względne. To zależy na ile szczurów. Na dwa maluchy to bardzo dobra klatka :)

Motylove - Śro Kwi 04, 2012 14:38

Dziękuję, dziękuję.
Pyl, właśnie też myślałam, żeby jakąś gałąź jabłoni z ogrodu ukraść. Z resztą, jeszcze muszę po sklepach połazić, pokombinować, zobaczymy co chłopom przypadnie do gustu ;)
Jeszcze tak "przy okazji", drugi komplecik zaczęłam szyć, w robocie domek narożny, rura itp. Proszę. :oops:

Pyl - Śro Kwi 04, 2012 16:29

Off-Topic:
Motylove, rozpuścisz tych facetów, nie będą chcieli potem na zwykłych hamakach sypiać, tylko na takich w serduszka :lol:

Motylove - Czw Kwi 05, 2012 14:00

Dobra, klatka wstępnie urządzona.
W razie jakichkolwiek szczurzych problemów wystrój będzie zmieniany ;3

A teraz lecę odebrać chłopaków :serducho:

Pyl - Czw Kwi 05, 2012 14:04

Motylove, ja też taką chcę!!! Zaadoptujesz mnie?!?
Kluska - Czw Kwi 05, 2012 14:04

Ale fajnie! :)
Widzę z tyłu Toddy Roll 120 :>

Niamey - Czw Kwi 05, 2012 16:20

Swietna kolorystyka! Połączenie fioletowych sputników z żółtymi też super!
Kluska - Czw Kwi 05, 2012 16:24

Ja nie potrafię urządzić Toddy'ego ;(
Ciężki ze mnie przypadek. Szukam koszyczków, tarasów ferplast, jakaś pochylnia by się przydała, może jakiś fajny, gruby, kolorowy sznur. Przeglądam setki stron www i nic ciekawego nie widzę...
Może kiedyś się pochwalę fajnie urządzoną klatką :roll:
Tymczasem wracam do lektury tego wątku, macie świetnie pomysły, może coś mnie zainspiruje 8)

Pyl - Czw Kwi 05, 2012 16:25

Off-Topic:
Motylove, ;( to nie adoptujesz mnie? Mam się zadowolić hamaczkami? ;( Ja chcę mieszkać w Twojej klatce!

Motylove - Czw Kwi 05, 2012 16:42

Kluska, ja sznur zrobie chyba z resztek polarków, zaplotę z nich warkocz i wsio.

Off-Topic:
Pyl, adoptuje, adoptuje :serducho: