Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
Motylove - Wto Kwi 03, 2012 22:57
Zabrałam się za wieczorne urządzanie klatki, wstawię moje początkowe rezultaty, bo do zamieszczenia jest jeszcze rura, hamczan i hamczan dwupiętrowy, no i jeszcze muszę uszyć większy, co by go gdzieś w środku powiesić... gdzieś.
Kolory jakże beznadziejne trza zrobić zdjęcia w świetle dziennym.
Ewentualnie, proszę o jakieś uwagi, bo nie ma doświadczenia
Jeszcze chciałam dodać, że prawą stronę chyba lekko obniżę.
Frugo - Śro Kwi 04, 2012 13:56
Jakie ma wym ? Wydaje się jakaś mała.
Ale klatka bardzo ładnie urządzona
Motylove - Śro Kwi 04, 2012 14:02
80 x 48 x 60 Przejściowa, że tak to ujmę, jak chłopaki podrosną (chyba że nie będą zwiewać) przenosimy do toddego
Bestgore - Śro Kwi 04, 2012 14:02
Moim zdaniem jest duża. Kot jest taką jakby skalą
AngelsDream - Śro Kwi 04, 2012 14:09
Frugo, urządzona
Nie taka mała, na 3 lub 4 szczury objętościowo daje radę.
Pyl - Śro Kwi 04, 2012 14:11
Motylove, jest śliczna Możesz jeszcze kupić im coś do wspinania np. grubsza linę (tak 1-2 cm średnicy), powiązać węzełki i rozpiąć w klatce. Albo umocować jakąś gałązkę (tak, będzie po pewnym czasie śmierdzieć, ale to nie problem - wyrzucasz i wkładasz nową). Dzieciaki lubią takie atrakcje
No i... zobacz czy te rzeczy, które masz nie obijają się o klatkę - oni są strasznie ganiający, tłuką się non stop, spanie z nimi to wyzwanie. Więc jeśli cokolwiek może stukać to będzie przy nich stukać na pewno
Frugo, Bestgore, określenia "duża", "mała" są względne. To zależy na ile szczurów. Na dwa maluchy to bardzo dobra klatka
Motylove - Śro Kwi 04, 2012 14:38
Dziękuję, dziękuję.
Pyl, właśnie też myślałam, żeby jakąś gałąź jabłoni z ogrodu ukraść. Z resztą, jeszcze muszę po sklepach połazić, pokombinować, zobaczymy co chłopom przypadnie do gustu
Jeszcze tak "przy okazji", drugi komplecik zaczęłam szyć, w robocie domek narożny, rura itp. Proszę.
Pyl - Śro Kwi 04, 2012 16:29
Off-Topic: | Motylove, rozpuścisz tych facetów, nie będą chcieli potem na zwykłych hamakach sypiać, tylko na takich w serduszka |
Motylove - Czw Kwi 05, 2012 14:00
Dobra, klatka wstępnie urządzona.
W razie jakichkolwiek szczurzych problemów wystrój będzie zmieniany ;3
A teraz lecę odebrać chłopaków
Pyl - Czw Kwi 05, 2012 14:04
Motylove, ja też taką chcę!!! Zaadoptujesz mnie?!?
Kluska - Czw Kwi 05, 2012 14:04
Ale fajnie!
Widzę z tyłu Toddy Roll 120
Niamey - Czw Kwi 05, 2012 16:20
Swietna kolorystyka! Połączenie fioletowych sputników z żółtymi też super!
Kluska - Czw Kwi 05, 2012 16:24
Ja nie potrafię urządzić Toddy'ego
Ciężki ze mnie przypadek. Szukam koszyczków, tarasów ferplast, jakaś pochylnia by się przydała, może jakiś fajny, gruby, kolorowy sznur. Przeglądam setki stron www i nic ciekawego nie widzę...
Może kiedyś się pochwalę fajnie urządzoną klatką
Tymczasem wracam do lektury tego wątku, macie świetnie pomysły, może coś mnie zainspiruje
Pyl - Czw Kwi 05, 2012 16:25
Off-Topic: | Motylove, to nie adoptujesz mnie? Mam się zadowolić hamaczkami? Ja chcę mieszkać w Twojej klatce! |
Motylove - Czw Kwi 05, 2012 16:42
Kluska, ja sznur zrobie chyba z resztek polarków, zaplotę z nich warkocz i wsio.
Off-Topic: | Pyl, adoptuje, adoptuje |
|
|
|