Archiwum - Psiaki vol.VII
sachma - Pon Mar 15, 2010 16:16
babyduck, jeden Estonia (u Gosi) drugi Rosja (Gdynia).. podobna ilość tytułów..
jedyna różnica to kontakt z Hodowczynią.. badania takie same, tytuły podobne.. psy oba piękne..
Biała - Pon Mar 15, 2010 16:24
Niamey, a co to za przepiękne klusie??
satanka666 - Pon Mar 15, 2010 16:45
Niamey, białas najboskrzy!
Anonymous - Pon Mar 15, 2010 18:30
sachma, zastanów się, jak bardzo ci zależy na kontakcie z hodowcą. bo wiesz, z jednej strony powinna to być zaufana osoba, na której radę i zainteresowanie możesz liczyć, ale z drugiej, jeśli znasz kogoś obeznanego w temacie, kto będzie mógł spełnić podobną rolę, to kontakt z hodowcą nie jest niezbędny. zdjęciami będziesz miała kogo męczyć inaczej się ma sprawa, jak nie znasz nikogo, kto bez problemu odpowie na twoje pytania, ja jestem w takim przypadku, gdyby nie to, że mam fajny kontakt z hodowcą, to spędzałabym całe wieczory na szukaniu odpowiedzi na pytania, na które ona z radością odpowiada w ciągu 20 minut. mi by było ciężko, no ale tak jak wcześniej pisałam - w otoczeniu mam same osoby karmiące koty whiskasem, na których wiedzy nie mogę polegać.
Niamey - Pon Mar 15, 2010 20:24
sachma, a może spróbuj się zorientować czy problemy z kontaktem w Gdyni nie był spowodowany jakąś chwilową sytuacją. Może jak się tam przejedziesz, to sprawa się wyklaruje i będziesz mogła ocenić czy hodowczyni jest skłonna do pomocy.
Biała, to szczeniaki z hodowli moich rodziców, pierwsze od wielu, wielu lat, więc się strasznie nimi ekscytuję No a poza tym są rewelacyjne
satanka666, owszem on naprawdę jest przeboski Ma poczucie własnej wartości i odwagi na poziomie władcy wszechświata, pierwszy do zwiedzania, bawienia się, zjadania dodatkowej miski jedzenia i wszystkiego czego się da. No i straszny miziak-przytulak
Biała - Pon Mar 15, 2010 21:46
Niamey, a możesz zdradzić nazwę hodowli??
babyduck - Pon Mar 15, 2010 21:56
http://www.hodowla-kariera.pl/index.htm
sachma - Pon Mar 15, 2010 22:23
Niamey napisał/a: | sachma, a może spróbuj się zorientować czy problemy z kontaktem w Gdyni nie był spowodowany jakąś chwilową sytuacją. |
Wysłałam smsa - ostatnio poczułam się spławiona, więc wolałam nie dzwonić, Pani oddzwoniła po 3h jak tłumaczyła była ze szczeniętami gadała i opowiadała mi przez pół godziny, o chorobach, przeforsowaniu, inteligencji i porównywała pudle z seterami (tą rasę wcześniej miała w domu).. i przyznała że skrzynkę pocztową sprawdza tylko w pracy i to nie zawsze, ale w razie czego telefonicznie jest dostępna - prosiła że jeśli się zdecyduje lepiej żebym do niej zadzwoniła, bo to pewniejsze.
jeśli chodzi o poradę to mam Ewę, niby tylko znam ją z forum, ale już wiele razy mi pomogła, jest też Gosia która chętnie pomagała nawet kiedy nie chciałam od niej szczeniaka tylko pisałam z pierdołami.. więc hodowca jako pomoc jest mi zbędny..
Niamey - Pon Mar 15, 2010 23:18
Biała, dodam tylko, że Fuji - mama miotu jest na współwłasność i ten miot jest u nas, pod przydomkiem hodowli Kariera. Być może przyszły miot (ale to dopiero co najmniej za rok) będzie pod przydomkiem hodowli Od Leona, której stronę pewnie wrzucę sobie niedługo w podpis i będzie można pooglądać pieski
sachma, no to ta Gdynia nie wygląda źle
sachma - Pon Mar 15, 2010 23:26
Cytat: | sachma, no to ta Gdynia nie wygląda źle |
wygląda całkiem fajnie, a wychodzi tyle samo co u Gosi z dojazdem.. tylko nadal się waham, bo nie wiem jak to powiedzieć Gosi..
Biała - Wto Mar 16, 2010 11:51
Niamey, świetne piesy Tak dopytuję, bo mam sporo znajomych zabokserownych
Niamey - Wto Mar 16, 2010 12:17
Biała, boksery są naprawdę rewelacyjne Fuji to suczka z charakterem, ale po ciąży zrobiła się taka super miziasta - przychodzi dawać buzi, wchodzi na kolanka, przytula się, czyli wszystko to, co w bokserze najlepsze A przy okazji to nabita mięśniami sprężyna i ma bardzo ładne pręgowanie. Trochę mi smutno, że już za parę tygodni maluchów nie będzie
sachma - Wto Mar 16, 2010 15:11
słuchajcie, kiedy wiadomo że szczeniak ma wady? czy wnętrostwo i wada zgryzu są wychwytywane na przeglądzie hodowlanym?
babyduck - Wto Mar 16, 2010 15:21
Na karcie przeglądu wypisuje się na 100% info o zgryzie, ale co do wnętrostwa to nie wiem.
AngelsDream - Wto Mar 16, 2010 15:40
sachma napisał/a: | czy wnętrostwo i |
W teorii tak, ale praktyka sobie.
|
|
|