To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. III

babyduck - Pią Wrz 26, 2008 08:01

Zamrażacz jak najbardziej jest OK, przekonałby pewnie niektórych właścicieli, których od zbierania kup powstrzymuje ich temperatura i konsystencja. Jakby zamrażacze były w Polsce w jakiejś rozsądnej cenie to nawet bym kupiła. A co!
yoshi - Pią Wrz 26, 2008 08:17

Szura napisał/a:
yoshi napisał/a:
nie wiem co w tym takiego szokujacego :D

Bo przeciez Staffiki podobnie jak Bullterriery naleza do terrierow typu bull ;) Wielu wlascicieli bullterrierow mowia ze jak nie bull to pewnie bylby stafik :) Wiec ja mysle ze stafik jest mila alternatywa do osob ktora bulla miec nie moze. I ze stafik jest najodpowiedniejszym zastepstwem, w momencie gdy chcemy miec wesolego, psotnego i kochajacego psa takim jakim jest bullik :D Bo i bulle i staffiki to czorty, diably wcielone :D ale bulle sa chyba bardziej uparte, i maja te bullowe zawiechy :)

Owszem, należą do terrierów typu bull. A York i JRT to terriery. A owczarek szkocki i border collie to owczarki nawet z tej samej rodziny. Na pewno mają cechy wspólne, ale dosyć znacznie sie różnią.

Po pierwsze wielkość i siła, o której wspomniałaś ("mały bullterrier"). Po drugie charakter - jeżeli nie wychowasz sobie staffika, będziesz mieć nieposłusznego, rozrabiającego psa. Jeśli nie wychowasz bulla, możesz mieć groźnego dominatora *podkreślam, możesz*. Oczywiście to nie reguła, ale obserwując te dwie rasy ja i wielu innych wyciągnęło taki wniosek. Bullterriery są w porównaniu do stafików bardziej dominujące i uparte, niezależne. Są "trudniejszymi" psami. Prędzej *choć też nie do końca* można by porównać ich charakter z amstaffem. Staffik jest ogólnie znany jako "najłatwiejszy" bullowaty i ja się z tym w sumie zgadzam. Wszystkie bullowate są super *w odpowiedzialnych rękach*, ale każda z tych ras dość istotnie się od siebie różni. ;)

i jak najbardziej sie z toba zgadzam :) dobrze wiem jakie bullki sa, a porownanie do malego bullterriera odnioslam do szczeniaka, nie do wielkosci psa. Bo jesli chodzi o wielkosc i sile doroslych psow i zagrozenie jakie sprawiaja nie ma co do siebie porownywac. Bo jest tak jak mowisz.

agacia - Pią Wrz 26, 2008 09:25

Bylismy dzisiaj z psami na rowerze z rana, wiec sezon treningowy uwazam za otwarty :) Oj spadla im kondycja przez wakacje,ale pomalu wycwiczymy dobra forme :)
Anonymous - Pią Wrz 26, 2008 12:10

a dla mnie psy w ubrankach są takie no ten.. nie są psie i tyle. ja rozumiem, że psu może być zimno i ubrać go dlatego, ale te jakieś sukieneczki i sroły pierdoły, no nie dla mnie po prostu.
Layla - Pią Wrz 26, 2008 12:17

Ja uważam, że jak psu nie przeszkadza jakaś ozdóbka, to nie ma w tym nic złego :]
Oli - Pią Wrz 26, 2008 13:10

babyduck napisał/a:
Jakby zamrażacze były w Polsce w jakiejś rozsądnej cenie to nawet bym kupiła.

Ja też, ale nie dlatego, że się brzydzę kup swoich psów, ale dlatego, że jak kupa jest trochę luźniejsza to ją ciężko w całości zebrać. Taki zamrażacz ułatwiłby sprawę.

Layla napisał/a:
Ja uważam, że jak psu nie przeszkadza jakaś ozdóbka, to nie ma w tym nic złego :]

Też tak uważam, o ile nie ma przesady w ozdobach.

Mnie bardzo spodobał się pomysł z tymi ubranko-majtkami dla papug. Fajne takie coś i papuga mogłaby sobie po domu spokojnie latać. Nigdy nie miałam żadnej papugi, ale z tego co wiem, to one srają gdzie popadnie. :|

Layla - Pią Wrz 26, 2008 13:13

Off-Topic:
Olimpia napisał/a:
Nigdy nie miałam żadnej papugi, ale z tego co wiem, to one srają gdzie popadnie.

Dokładnie, ja miałam stado papug, latały i srały gdzie chciały :P

Anonymous - Pią Wrz 26, 2008 23:49

a no moje tez sraja gdzie popadnie ;p

moj pies ma swieterek czerwony i czarny w takie reniferki i gwiazdki zimowe i takie cus na deszcz w czym wyglada jak karaluch ;p
aaa i ma jeszcze chustke na szyji czerwona z napisem V.I.P. ;p

idaa - Sob Wrz 27, 2008 08:34

AngelsDream napisał/a:
idaa, jakiś Skrzydlak spojrzał tam z góry i stwierdził, że sama nigdy nie weźmiesz, to ci pomogli

Klamka zapadła. Przez tydzień nikt się po niego niezgłosił. Dziś byliśmy u weta. Ciapek został zaszczepiony na nosówkę i parwowirozę, odrobaczony i zakroplony na pchły i kleszcze. Czyli..... Mam psa..... :roll:

Tygrys - Sob Wrz 27, 2008 09:29

idaa napisał/a:
Mam psa..... :roll:

Powinno być: Mam psaaaa :mrgreen: :serducho: :mrgreen:

yoshi - Sob Wrz 27, 2008 10:02

Tygrys napisał/a:
idaa napisał/a:
Mam psa..... :roll:

Powinno być: Mam psaaaa :mrgreen: :serducho: :mrgreen:

dokladnie!

Zazdroszcze i gratuluje! :D :D:D Duzo pociechy z malego! A w ogole tak sie skonczyc musialo, bo przeciez ciapek sam Ciebie wybral :wink:

A sorgen, twoje szpiegowanie na temat waszego bullka jak?:>

idaa - Sob Wrz 27, 2008 10:55

No to mam psaaaaaaaaaaaa :jupi:
Anonymous - Sob Wrz 27, 2008 10:56

ma już imię?
Anonymous - Sob Wrz 27, 2008 11:10

aga,
idaa napisał/a:
A to jest Ciapek
:wink:

http://www.fotosik.pl/sho...412b7b368fa9355

AngelsDream - Wto Wrz 30, 2008 09:13