To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. II

Dagus - Śro Maj 28, 2008 22:48

AngelsDream Maksio śliczny :)
ale ta obroża czerwona to dopiero cacko :)

[ Dodano: Sro Maj 28, 2008 23:54 ]
a my byliśmy ostatnio z Bellą na szczepieniu i sie przy okazji zważyło panienkę :)
uwaga! 67,5 kg :shock:

AngelsDream - Śro Maj 28, 2008 23:28

Dagus napisał/a:
to dopiero cacko

12,50 kosztowała, ale fakt ładna jest. W domu mam czerwoną adresówkę Royal Canine, to zawiozę następnym razem :DD

Dagus napisał/a:
uwaga! 67,5 kg

Nie za dużo trochę? :shock:

Anonymous - Czw Maj 29, 2008 10:35

Do tej pory się nie chwaliłam, ale oto mój Yuczas :wink:

Nie ma rodowodu, ale jest yorkiem :P Włosy rosną mu w zastraszającym tempie :shock: Niestety, gdy wyjechałam na studia do Poznania, mój ukochany piesek został w moim rodzinnym domu :( Bardzo za nim tęsknię, ale pocieszam się, że to dla jego dobra, w końcu tam ma dobrą opiekę, której ja nie mogła bym mu zapewnić studiując...

Dagus - Czw Maj 29, 2008 12:35

AngelsDream napisał/a:

Dagus napisał/a:
uwaga! 67,5 kg

Nie za dużo trochę? :shock:

niestety o parę kilo za dużo :/ problem jest tylko jeden...
nie wiadomo jak to zrobic bo
1) rodzice sie stawiaja
2) ona naprawde malo je - przykladowo przy swojej wadze pol kilograma miesa mielonego z marakonem rozkłada siebie na dwa dni, a nieraz wogole nie je
3) ma zapewniony ruch - minimum raz dziennie godzinny spacer samopas z psimi kolezankami plus podworko do dyspozycji

Layla - Czw Maj 29, 2008 14:26

Ren, jaki cudny yorkowaty! Uwielbiam! :serducho:

Dagus, a może siakaś karma dla grubasków? ;)

yoshi - Czw Maj 29, 2008 14:34

ee ona mi osobiscie na taka starszna gruba nie wyglada ;) widac ze to duzy masywny pies :D ;)

Czy weterynarz cos mowil na temat jej wagi? :>

jej imie bardzo do niej pasuje :serducho:

Dagus - Czw Maj 29, 2008 19:25

Layla napisał/a:

Dagus, a może siakaś karma dla grubasków? ;)

Możesz rozwinąć zdanie? :) bo niestety poziom moich zdolności umysłowych wybitnie spadł - rycie zbyt ostre mam :) i nie wiem jak je rozumieć :)

[ Dodano: Czw Maj 29, 2008 20:30 ]
yoshi napisał/a:
ee ona mi osobiscie na taka starszna gruba nie wyglada ;) widac ze to duzy masywny pies :D ;)

Czy weterynarz cos mowil na temat jej wagi? :>

jej imie bardzo do niej pasuje :serducho:

mowił, że 7 kg mogłaby zrzucić :P
Ale wg wzorca ich waga od 60 do 80 kg sie plasuje tak przeciętnie rzecz ujmując :)
Poza tym najlepiej będzie jesli ja zmierzę w kłębie to się odniesie :) coś ponad 70 cm będzie miała na pewno, tzn tyle miała w wieku 8 miesięcy :)

AngelsDream - Czw Maj 29, 2008 21:25

http://www.youtube.com/watch?v=7yMkmQjAiBE

Dwie panie założyły sojusz. :DD Szarą Baaj sam uczył, że psy są do zabawy. A sznaucerka to Gassira ^^

Anonymous - Czw Maj 29, 2008 21:26

Dagus napisał/a:
Możesz rozwinąć zdanie?

Wedlug mnie yoshi chodzilo o specjalne suche karmy ktore sa przeznaczone dla psow otylych. Ja swojemu kupowalam u weterynarza, ale to dawno bylo i nie pamietam nazwy.

zasadzkas - Czw Maj 29, 2008 21:34

To karmy typu light, dostępne w większości porządnych producentów karm.
Polecam stronkę:
telekarma
albo:
karmy

AngelsDream - Czw Maj 29, 2008 22:52

Foty z dzisiejszego spaceru:

Baaj, Gasira, Szara, Bakara i inni.

Anonymous - Pią Maj 30, 2008 13:28

Wysłany: Dzisiaj 23:52
Zwierzątko: 9 szczurów, BB i Miś :*

To dzisiaj juz byla 23? :D

A Baaj sliczny :serducho: Az sie nie chce wierzyc ze juz taki wielki :shock:

Lama - Pią Maj 30, 2008 14:00

Przyszedł Red Kong w rozmiarze XL. Bruxa ma stanowczo za długi język - wyjęcie żarełka zajmuje jej 5 minut. Jak już skończyła wyżerać kongowi wnętrzności, to wymyśliła sobie nową zabawę - rzuca nim w nas, żebyśmy się nią zainteresowali. A kong niestety jest ciężki i twardy, to był jednak zły pomysł...;)
AngelsDream - Pią Maj 30, 2008 14:42

Lama, :lol: Kocham myślące psy ^^

katasza, wg forum widać owszem. :shock:

PALATINA - Pią Maj 30, 2008 16:21

Czy macał ktoś konga dla szczeniąt i tego 'zwykłego'?
Może bym kiedyś sukom takiego szczenięcego kupiła, jesli byłby mniej ciężki i twardy.
Moje suki nie lubia ciężkich rzeczy.

Zamówiłam sukom Best Choice Fish & Rice. Małe opakowanie zjadły ze smakiem. Mam nadzieję, że Czata będzie chciała to jeść na codzień (o Jagne sie nie martwie - nawet kamienie by zjadła, gdyby były w misce).
Jesli Czata zacznie wybrzydzać, to ją zatłukę. Wydaję mase kasy na karmę, a jestem człek dość ubogi! Na siebie tyle nie wydaję, co na psy. 8)