Archiwum - Psiaki XV
sachma - Pią Sty 18, 2013 22:09
| Ninek napisał/a: | | Miał tylko 2 szwy na podstawie siusiaka i tyle. |
Odie też miał dwa szwy, dalej od jajek niż Frodo... i ładniej to wyglądało.. tj nie miał krwiaka...
katasza - Pią Sty 18, 2013 23:24
No im sie chyba naprawde bardzo spieszylo. O 12 weszlismy tam, mysle ze kolo 12.20 dostal pierwszy zastrzyk i siedzialam z nim tam z 15 minut, potem wyszlam i o 13.50 zadzwonili do mnie ze jest juz wybudzony, wykastrowany i zaczipowany i ze moge go odebrac. a wczesniej mowili ze potrwa z 3 godziny. Jeszcze jak zadzwonili to powiedzialam ze do 30 minut bede, bo zaczelam sprzatac u szczurow, to babka stwierdzila ze mam go odebrac teraz bo nie moga go dlugo tam trzymac
I tak tam wiecej chodzic nie bede.
EDIT/ Bylam dzisiaj na szkoleniu godzinnym w schronisku i mi sie bardzo nie podobalo. Wybralam sobie psa ktorego juz znam i wydawal sie 'otwarty' a dzisiaj w nowej sytuacji okazalo sie ze jest wycofany i chcial mnie bronic. Facet kazal mi uczyc go siad ciagnac za obroze w gore i naciskac z calej sily na zad, podchodzil do niego to pies bral ogon pod siebie i sie napinal caly, mowie ze on sie boi mezczyzn a on 'niieee nie widac po nim' Kazal psu wlazic na drabine (ta taka jak w agility) moj nie chcial to chcial zebym go zlapala pod brzuch i wniosla na sile. Mowie mu ze znam tego psa ale nie na tyle zeby spietego psa ktory wysla znaki ze mu sie to nie podoba brac na rece i na sile pchac tam. A on 'spiety jest?' No przeciez mi nie powiedzial tylko widzialam.... Na jutro mam wziac parowki bo smaki ktore byly ze schroniska na niego nie dzialaly. A jak parowki nie podzialaja to co? Mam go bic?
Lama - Sob Sty 19, 2013 14:42
Kiedy powinno się sterylizować sukę dużej rasy? Falka ma 3 tydzień cieczkę, chciałam ją umówić na sterylizację za 2 miesiące, ale podobno duże suki powinno się sterylizować później? Skołowało mnie, co weterynarz to inna opinia...
Ninek - Sob Sty 19, 2013 15:02
Kurde, byłam przekonana, że rano tu pisałam.
Foxa zostawiłam u weta o 11 a o 12.30 byliśmy już w domu, więc też błyskawicznie. Zszyty był bardzo ładnie, szwem wewnętrznym, tylko końce było widać.
Śniegu napadało, więc codziennie zaliczamy dłuższe spacery:
http://www.youtube.com/wa...u8kKJWw&index=1
Z koleżanką, czarną terierką rosyjską, 13 tygodni ma
Bel - Sob Sty 19, 2013 19:43
Lama, jak będzie miała min. 1,5 roku
jokada - Sob Sty 19, 2013 22:08
Filmik
Tobiasty uczy się sprzątać się po jedzonku
Dimishka - Nie Sty 20, 2013 15:27
Dobra, nigdy nie myślałam, że będe musiała o coś takiego pytać
Macie może jakiś sprawdzony kubrak dla psa? Chodzi mi o taki, który nie przepuszcza wilgoci. Moja księżna, nie chce współpracować na śniegu (głownie chodzi o leżenie na tym śniegu), co utrudnia nam treningi
Ważne żeby chronił brzuch i klatke piersiową.
Jak na razie udało mi się znaleźć tylko jakieś przeokropne z futerkiem, albo w ogóle całe kombinezony
katasza - Nie Sty 20, 2013 19:22
http://www.zooplus.pl/shop/psy/obroza_dla_psa
tu jest duzo.
takich co chronia brzuch raczej nie znajdziesz, bo one sa szyte tez z mysla o samcach, zeby nie obsikiwaly ubranka
PALATINA - Pon Sty 21, 2013 11:57
W środę będę mieć odchudzającego Husse dla Jagny.
Mój Tata się połasił na promocję (za kupione 2 worki legowisko gratis).
Podobno legowiska są śliczne, a że oni akurat nie mają żadnego i ich pies + kot śpią razem na zwiniętym kocu, to będzie jak znalazł.
| Off-Topic: | Usiłowałam znaleźć % mięsa w kociej wersji karmy.
Nigdzie nie było.
Tata zapytał jak zamawiał. Facet długo szukał... aż znalazł > 35%. Czyli zupełnie bez rewelacji... |
katasza - Pon Sty 21, 2013 12:24
W husse dostaje sie legowisko?
Znalazlam ulotke z karma husse pro, jest duzo tansza od innych ale na stronie ich nie ma. To mozliwe ze to tylko dla hodowcow?
PALATINA - Pon Sty 21, 2013 12:29
| katasza napisał/a: | | W husse dostaje sie legowisko? |
U moich rodziców w takiej mini galerii/mini centrum handlowe stał przedstawiciel, rozdawał ulotki, próbki karmy i mówił, że dają legowisko przy zakupie 2 worków.
Dlatego Tata dziś zamówił i potwierdzili, że mu to legowisko dadzą.
Ale jakiś oficjalnych informacji w necie nie widziałam (ale też mocno nie szukałam).
katasza - Pon Sty 21, 2013 18:46
Poryczalam sie na spacerze. Od dwoch dni Frodo WKONCU zwraca na mnie uwage na spacerach, nie podchodzi do wszystkich ludzi, dalej zwraca uwage na kazdego psa ale nie jest to szarpanie sie na smyczy i szczekanie! Reaguje na imie i od razu przybiega do mnie i mimo 15 metrowej linki nie odchodzi nawet na polowe dlugosci bo caly czas odwraca sie sprawdzic czy jestem Pewnie dla innych to dalej niewychowany pies, ale dla mnie to cos niesamowitego ze tyle udalo sie zdzialac.
Kocham tem moje futro najmocniej na swiecie!
Sysa - Pon Sty 21, 2013 20:19
katasza, chyba większość z nas zna i rozumie tę radość z takich małych postępów
Cieszę się z Tobą i oby tak dalej!
katasza - Pon Sty 21, 2013 20:38
Czasami mi sie wydaje ze robimy dwa kroki w przod i trzy w tyl, tym bardziej ze nikt oprocz chlopaka mi nie wierzy ze to jest grzeczny pies, nie stoi przy stole jak jem (a wczesniej na niego wskakiwal) nie skacze na mnie jak wracam, nie ciagnie na smyczy itd. bo wystarczy ze jest z nami ktos jeszcze (a szczeolnie wspollokatorzy ktorzy daja mu zarcie w kuchni i non stop go zaczepiaja do zabawy przez co jest nakrecony i sie nie slucha.
Ale guzik z nimi, ja wiem i widze to co jest i morda mi sie cieszy jak na niego patrze.
Swoja droga to moja wspollokatorka bardzo chce mi udowodnic ze moje zwierzeta mnie nie lubia, co mnie niesamowicie bawi ;p
Ostatnio wypuscilam szczury i biegaly jak to maja w zwyczaju po pokoju a ja sprzatalam klatke, ona przyszla z parowkami, zaczela im dawac i powtarzac co minute ze one do niej ida a nie do mnie bo juz mnie nie lubia dlatego ze przynioslam psa do domu
Frodo wystarczy ze polozy sie kolo niej zeby go glaskala i slysze jak on to ja lubi i przychodzi sie poprzytulac, mowie ze to chyba normalne, do mnie tez przychodzi 'ale ona przeciez nie jest jego wlascicielka' ;p Po operacji stwierdzila ze pies mnie i jej nie bedzie lubil bo odbieralysmy go razem od weterynarza i na drugi dzien rano jak lezal na lozku a nie przyszedl do niej jak go wolala to sie poplakala
Sysa, dzieki. Mam nadzieje ze juz bedzie coraz lepiej. Zauwazylam ze ostatnio idzie nam lepiej bo na poczatku za duzo od niego wymagalam.
Ninek - Pon Sty 21, 2013 20:54
katasza, skąd Ty współlokatorów wytrzasnęłaś? Co jedno to lepsze.
|
|
|