To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Dropsy - temat ogólny

Bema - Śro Wrz 24, 2008 12:25

Off-Topic:
No jasne, ale ja też jem kaszki dla dzieci ;) Chociaż to ten sam gatunek ;p

Oli - Śro Wrz 24, 2008 12:26

Bema napisał/a:
Chociaż to ten sam gatunek ;p

No właśnie, tu sprawa ma się trochę inaczej. :P

Anouk - Nie Paź 19, 2008 09:07

Moje szczury zdecydowanie jogurtowe :) Chociaż w sumie, w życiu innych nie jadły..
witch - Pon Sty 12, 2009 13:32

Nie moge biszkoptow jajecznych juz dostac nigdzie;(Oprocz tego moje jedza dropsy czekoladowe-zawsze jak zasypaija w sofie wystarczy ze zaszeleszcze torebka od dropsow i mam pod nogami 'do trzech odlicz';)
Anonymous - Pon Sty 12, 2009 13:37

hehe moim kupilam marchewkowe, to przybiegaja, ale troche zjedza i zostawiaja.
Axii - Czw Sty 15, 2009 08:58

A moje maleństwa uwielbiają czekoladowe i śmietankowe :wink:
Dory - Pią Sty 16, 2009 11:19

Uważam, że dropsy są zbyteczne i jest tyle zamienników, że można sobie darować :?
Badoha - Pią Sty 16, 2009 11:20

Dory napisał/a:
Uważam, że dropsy są zbyteczne i jest tyle zamienników, że można sobie darować :?
popieram to w 100%
Anonymous - Pią Sty 16, 2009 11:37

Dory napisał/a:
zwłaszcza, że dropsy robione są z najgorszych śmieci i produktów typu tłuszcz i mąka. :?
Dory - Pią Sty 16, 2009 12:00

Nie ma przecież problemu, żeby kupić paczkę orzechów laskowych/włoskich/nerkowca/czy jakich tam chcecie i dawać szczurasom w nagrodę. Wielkość i koszt ten sam, a o ile są zdrowsze :) .
Ja daję warzywne smakołyki. Ugotowanie brokułów lub ziemniaków w małym rondelku zajmuje dosłownie 5 minut. Jak szczur dostanie różyczkę lub plasterek ziemniaka jako nagrodę, to tylko na zdrowie mu to wyjdzie :) Moje chłopy wprost szaleją za kapustą pekińską. Co wieczór kroję im trochę kapusty i wkładam na noc. Dobre dla nich i dla mnie, bo jak się wieczorem zapchają miękkim, to w nocy nie chrupią :]

Anonymous - Pią Sty 16, 2009 12:06

Dory napisał/a:
Nie ma przecież problemu, żeby kupić paczkę orzechów laskowych/włoskich/nerkowca/czy jakich tam chcecie
a Mieszanka studencka jest bez soli i jest tam dużo róznych orzechów i rodzynki.
Layla - Pią Sty 16, 2009 12:09

Warzywa ugotowane jako "nagródka" nie przejdą u nas, choć szczury to lubią ;) Moje szczury są nauczone przychodzenia na dzwonienie puszką po cukierkach. Wtedy się schodzą, puszka dzwoni też po wykonaniu sztuczki np. przez Alię. Dlatego wkładam do niej, poza okazjonalnymi dropsami, orzeszki bez soli, psie chrupki lub suszone banany :) Też dzwonią :]
Anonymous - Pią Sty 16, 2009 12:12

Off-Topic:
Layla, włóż kamyki a rozdawaj warzywa. :D Choć pewnie by sie obraziły za taki numer... :rotfl:

pituophis - Nie Sty 18, 2009 16:25

Polecam faktycznie przeczytanie składu dropsów. Mąka, cukier, oleje roślinne, sztuczne barwniki i aromaty. Równie dobrze możnaby karmić szczury kostkami cukru.

Znajomi kiedyś zatruli szczury, zresztą ode mnie, dropsami. Nie było tragedii, ale było rozwolnienie. Ja nie dawałem nigdy, zamiast tego można faktycznie dać orzeszka, odrobinę herbatnika, sucharka, flipsy, suszone owoce...

Anonymous - Pon Sty 19, 2009 10:56

Moje szczury uwielbiaja suszone banany :D i to jest jako nagroda :D