To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - POLECANE karmy - temat ogólny

PunK_Tarnów - Sob Cze 16, 2007 16:47

ja daje karme dla krolikow KOLIBER i dosypuje tam troche ryzu...

[ Komentarz dodany przez: falka: Sob Cze 16, 2007 17:55 ]
proszę o wymowniejsze posty - jak szczurom smakuje ta karma, czy jest urozmaicona etc.

Anonymous - Sob Cze 16, 2007 17:58

KOLIBER to karma typu Vitapol, EvaPoz, czyli jedna z najgorszych.
ivi - Śro Cze 20, 2007 20:20

Ej dziewczyny, mam pytanie, nie wiecie może gdzie w Krakowie w okolicach rynku można kupić karmę Xtra Vital?? (nie wiem jak to sie pisze) Proszę o szybka odpowiedź, bo jutro z samego rana moja żonka będzie w krk...
zasadzkas - Śro Cze 20, 2007 23:18

Nasza "Witte" przyszła przedwczoraj i szczurasy nie bardzo, zostawiają "polskie" ziarna, francuskie pieski, kurdę. Już kolbę do drewienka jako kolacyjkę traktują.
Trochę to dziwne, bo tych kolorowych granulków w poprzedniej karmie też nie jadły, przebierały mocno. Myślałby kto, że na samych specjałach chowane :roll:

Anonymous - Śro Cze 20, 2007 23:48

A jak się sprawdza ta witte molen da gryzoni (nie małych)? Zastanawiam się, czy jej nie kupić, ma więcej składników, niż ta dla małych. I jest w 2 kg opakowaniach.
AngelsDream - Śro Cze 20, 2007 23:49

Viss, u nas się dobrze sprawdza, oczywiście po dosypaniu tego i owego. Zamówilismy 3 opakowania z adnotacją, żeby opakowań nie pomylili :P
zasadzkas - Śro Cze 20, 2007 23:51

Ja mam właśnie to duże i mnie się podoba, ale jeść tego nie będę sama.
Fajne, że 2 kg, żeby nie biegać często do sklepu po karmę. Wygląda naprawdę fajnie, ładne ziarno, uromzaicone i bez tych sztucznych kolorowych chrupek, co samą chemią jadą.
Mam nadzieję, że się przestawią jakoś, wszystkiego jeść nie muszą, dopuszczam gusta, ale żeby w ogóle jadły. Może z upałów też, mam wrażenie, że czekają na wieczór, na "mokre" przysmaki, cwaniaki.

Czy "tego i owego" to wyżej wymieniałaś, czy jeszcze coś dodajesz?

Oli - Czw Cze 21, 2007 00:10

Ja jestem bardzo niezadowolona, ale z moich szczurow nie karmy - paskudy oczywiscie nie jedza ziaren a tam duzo tego wiec codziennie pol miski laduje w smieciach... :/ Wiecej niestety nie kupie bo mi sie finansowo nie oplaca.
AngelsDream - Czw Cze 21, 2007 08:50

Off-Topic:
Olimpia, my raz daliśmy na dwa dni granulat i podziałało - jedzą ziarno.

zasadzkas - Czw Cze 21, 2007 09:14

Też skorzystam z rady: idę do zoologa po granulat :wink:
Oli - Czw Cze 21, 2007 10:02

Off-Topic:
U mnie chlopaki jedza chetnie granulat wiec tu nie pomoze :wink: , a dziewczyny zbieraly granulat nie jedzac... Mam rozpieszczone dzieci. Dodam ze dziewczynom najbardziej smakuje karma vitapolu... :|

sachma - Pon Cze 25, 2007 12:19

ktos kupowal juz Sluis Superior Menu Rat ??

robie dla szczurow nowa mieszanke mam juz mase karmy dla psow a teraz dokupuje roznego rodzaju karmy i nie wiem czy ta brac..

AngelsDream - Pon Cze 25, 2007 12:20

Off-Topic:
sachma napisał/a:
ktos kupowal juz Sluis Superior Menu Rat ??

Widziałam to w sklepie internetowym, ale zdecydowanie odstraszyła mnie cena za tak małą paczkę, więc niestety nic więcej poza to, że jest dostępne nie wiem.

sachma - Pon Cze 25, 2007 12:22

AngelsDream, jest tansza niz Versele Laga Prestige Premium Pokarm dla szczurka ;)
AngelsDream - Pon Cze 25, 2007 12:23

sachma, zależy gdzie.
sachma napisał/a:
Versele Laga Prestige Premium Pokarm

A moje tego nie chcą jeść, więc problem z głowy.