Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
wanna - Sob Sty 13, 2007 12:44
To lepiej Runi nie dawać tej ściółki (no chyba, że tylko w miejscu ubikacji, lub przykryć ligniną)
Nika - Sob Sty 13, 2007 17:41
cat's dream + legninka... sprwadza sie w 100%
cat'sa można zastąpić tańszym żwirkiem "NATURA" Super Cats kosztuje ok 13 zł za 7l w galeriowych sklepach zoologicznych. (Niestety nie orientuje się jak cenowo wygląda to w osiedlowych sklepach czy na bazarkach-pewnie koło 10zł.)
PALATINA - Sob Sty 13, 2007 20:04
Dzieki kochani za dobre rady!
W takim razie Runi z Garethem chyba jednak zamieszkają na wiórkach (kurcze. nie kupowałam żadnych trotków od 3 lat - bo się rozsypują wokół, a nieznoszę tego!).
Teoretycznie polarkowe szmatki lądują do kuwety z wyższych pięter, więc ściółka byłaby przykryta częściowo.
Kukurydzy w takim razie chyba w ogóle nie kupię, bo chłopcy mają dużą kuwete i dużo by szło, a chyba jest drogie.
Cats mi starcza na 2 wymiany (dlatego wymieniam co 3 tyg).
Elbereth - Pią Lut 16, 2007 14:24
A ja teraz mam Pigwę i nie polecam!!! Chyba nie ma bardziej pylącego żwirku ...
Layla - Pią Lut 16, 2007 14:26
Ja wciąż SuperPinio - rewelka, 12 zł za 10 l i wygląda i "zachowuje się" jak Cat's. Co do Pigwy, to nie słyszałam, żeby komuś się podobała.. Same negatywy.
Anonymous - Pią Lut 16, 2007 14:30
A ja poszukuję No-smell i nigdzie nie ma.
Podobno wycofali/wycofują. Może ma ktoś na zbyciu? Chętnie odkupię.
sachma - Wto Lut 20, 2007 10:34
Nika, u mnie "natury" nie ma w malych sklepach.. tylko w duzych zoologach, cos i o to czasem trudno...
ja ostatnio kupilam lolo pets... zwirek 4kg za 8zl.. jest niezly, nie pyli az tak straszne.. znalazlam go tylko w matarni.. nie widzialam nigdzie indziej.. jest w tekturowym opakowaniu ze zwierzakami
no smell od 4miesiecy nie ma w hurtowniach.. podobno czesi wycofali transport do polski (bo to niby czeski wyrob) ja ostatnia pake no smell zuzylam na miot Elaine...
Anonymous - Wto Lut 20, 2007 10:43
Echhh, cudownie, teraz właśnie jak najbardziej potrzebuję, to juz nie ma No nic, w aszti.pl babka mi napisała, że będzie jakis zamiennik, więc czekam...
sachma - Śro Lut 21, 2007 10:31
jak dowiesz sie co to za zamiennik i ile kosztuje to daj znac.
Anonymous - Śro Lut 21, 2007 10:37
Jasne, mam obiecany mail z info, że juz jest i co to. ASZTI
-Natasza- - Czw Lut 22, 2007 21:17
Viss, widziałam no-smell jakiś czas temu na stronie animalsa, ale właśnie jest już niedostępny.
Poza tym jestem na nich okropnie wściekła, bo paczka którą otrzymałam nie jest zgodna z zamówieniem, grr
kasia_123 - Czw Lut 22, 2007 21:23
że tak się spytam czym się różni Cat's Dream od Cat's Best?
Kobieta z zoologicznego do którego chodze powiedziała ze nie będzie zamawiała Cat's Dream więc zastanawiam się nad kupnem Cat's Best bo z jej wywodu wywnioskowałam ze nie ma różnicy ale wole spytać czy jest to dobry żwirek bo może ktoś używa/używał
falka - Pią Lut 23, 2007 00:10
kasia_123, to jest praktycznie to samo, wydaje mi się że best trochę bardziej pyli, ale może trafiłam taki pokruszony.
sechmet - Pią Lut 23, 2007 00:12
używałam obu i według mnie nie różnią się niczym, tyle że Dream jest chyba tańszy
albo na odwrót
kasia_123 - Pią Lut 23, 2007 00:15
sechmet, u mnie kosztują tyle samo
|
|
|