Zarejestrowane hodowle - Sens hodowli szczurów rasowych
Anonymous - Sob Sie 23, 2008 15:41
Azi napisał/a: | kiedy była ta wystawa? |
Wystawa kotów i myszek rasowych w połączeniu z ofertą sprzedaży szczurków rasowych była w zeszłym roku jesienią listopad to był albo październik . W tym roku też ma być w listopadzie,może oferty sprzedaży szczurków rasowych też znowu będą .
wuwuna - Sob Sie 23, 2008 16:44
Bernadeta napisał/a: | W tym roku też ma być w listopadzie,może oferty sprzedaży szczurków rasowych też znowu będą . | W naszym stowarzyszeniu jest zakaz sprzedawania szczurów na wystawach,wiec na pewno nikt z naszych.
Najprawdopodobniej to pseudohodowla
Anonymous - Sob Sie 23, 2008 16:53
wuwuna, Nie sprzedawano tam szczurków,wystawiona była tylko zwykła kartka ze szczurkami rasowymi na sprzedaż,ale odbiór nie był na wystawie.
Na tej kartce była:jaka rasa ze szczegółami tj czy dumbo,kolor,uszy itp i cena,a nie było zdjęć i o tej sprawie właśnie napisałam post.
Jak zachęcić do kupna szczurka rasowego-pokazać zdjęcie nie tylko nazwę i cenę.
Jak będzie w tym roku znowu to przypatrzę się nazwom hodowców czy hodowli.
wuwuna - Sob Sie 23, 2008 17:36
Bernadeta napisał/a: | Jak będzie w tym roku znowu to przypatrzę się nazwom hodowców czy hodowli. | Bernadetko jak będziesz czy mogłabyś zrobić zdjęcie tej liście,bo mnie ona zaitrygowała
Anonymous - Sob Sie 23, 2008 19:43
wuwuna, Jak będzie to oczywiście postaram się i nie będzie to wyglądało podejrzanie a może ktoś to właśnie czyta .
nezu - Nie Sie 24, 2008 14:15
SHSRP nie organizowało żadnej wystawy ani pokazu w Poznaniu.
Na wystawie myszy w Poznaniu z JEDNYM szczurem była Amusia (no comment), z szczurem którego dostała od zirrael rattery. Jeśli to ona zgłaszała jakieś oferty, to bez naszej wiedzy ani zgody.
Ale o Amusi można pisać w nieskończoność.
Tak więc wytłuszczę.
SHSR Nie zgadza się na sprzedaż szczurów rodowodowych na wystawach szczurów rasowych ani pokazach zorganizowanych przez Stowarzyszenie.
Punkt dziesiąty regulaminu organizacji wystaw mówi:
10. Sprzedaż szczurząt na terenie wystawy i w jej pobliżu jest zabroniona.
Cały regulamin znajduje się do wglądu tu:
http://shsr.szczury.biz/viewtopic.php?t=271
Regulamin obejmuje imprezy opisane w punkcie 2:
a) wystawy światowe
b) wystawy międzynarodowe
c) wystawy krajowe
d) pokazy popularyzujące szczury rasowe.
SHSR nie zgadza się też na sprzedaż szczurów z rodowodem za pośrednictwem serwisów aukcyjnych (nie mylić z reklamowymi) takich jak allegro lub ebay, oraz sprzedaż ich do sklepów zoologicznych.
Jeżeli ktoś zrobił coś takiego w Poznaniu lub gdziekolwiek indziej i powoływał się na SHSR, KŁAMAŁ
Oli - Nie Sie 24, 2008 16:34
Off-Topic: | Dziewczyny, spokojnie... Ściągnijcie trochę swoje cugle. Bernadeta napisała, że była KARTKA Z OGŁOSZENIEM, a nie sprzedaż szczurów. |
Anonymous - Nie Sie 24, 2008 17:04
a może zorganizujemy coś podczas tej wystawy w Poznaniu? w sensie jakiś pokaz naszych ogoniastych or sth?
Anonymous - Nie Sie 24, 2008 17:49
Olimpia, Właśnie Olimpia,była tylko kartka i dodam tylko jeszcze,że nie wiem czy powoływano się na SHSR. Ale namieszałam
mataforgana, wystawa kotów i myszek rasowych będzie 22-23 listopad w Hali Targów Poznańskich. Może dołączyć się można do myszek?
PALATINA - Nie Sie 24, 2008 17:51
Olimpia napisał/a: | Offtopic:
Dziewczyny, spokojnie... Ściągnijcie trochę swoje cugle. Bernadeta napisała, że była KARTKA Z OGŁOSZENIEM, a nie sprzedaż szczurów. |
Dokładnie!
Na wystawach psów też się nie sprzedaje się rasowych szczeniąt, ale ogłoszeń o hodowlach i miotach jest na pęczki - wg mnie takie ogłoszenia powinny sie pojawiać przy każdej mozliwej okazji (różne dni ziemi, dni zwierząt, targi zoo itd - plakaty, reklamy, a nie sprzedaż zwierząt - nezu czytaj uważnie !).
Anonymous - Nie Sie 24, 2008 17:53
PALATINA napisał/a: | ogłoszenia powinny sie pojawiać przy każdej mozliwej okazji |
Najlepiej dołączyć też zdjęcie i o to mi chodziło.
PALATINA - Nie Sie 24, 2008 18:17
No ja myślę o takich ogłoszeniach z kolorowymi zdjęciami, oczywiście.
Moja koleżanka (hodująca PONy), zrobiła sobie całkiem spory plakat przymocowany do drewnianych desek (kurcze, nie wiem, jak to się fachowo nazywa ).
Jeździła z tym po wystawach i ustawiała swój "transparencik" w okolicy ringu wystawowego.
Azi - Nie Sie 24, 2008 20:08
Bernadeta napisał/a: | mataforgana, wystawa kotów i myszek rasowych będzie 22-23 listopad w Hali Targów Poznańskich. Może dołączyć się można do myszek? | ojjjj w tym roku to średnio się uda, bardzo mało czasu do listopada. Poza tym w tym terminie jest chyba praska międzynarodówka, na którą chciało jechać kilka osób z shsr i nie wiem, czy będzie miał kto organizować.
Anonymous - Wto Sie 26, 2008 14:05
Czy w Poznaniu była kiedyś wystawa szczurków?
Layla - Wto Sie 26, 2008 14:08
Bernadeta, nezu napisał/a: | SHSRP nie organizowało żadnej wystawy ani pokazu w Poznaniu. |
|
|
|