Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)
Layla - Czw Wrz 18, 2008 12:44
Jakie śliczne sznuryyy
Mangusta - Czw Wrz 18, 2008 13:14
Kleszczu jest kobietą a z resztą japąków bez zmian, nawet jakoś do wylinki im nie spieszno. nadrzewniakom ni wuja sprawdzić płci, więc ino czekam któremu tam bulbusy wyrosną.
foty terra zapodam jak posprzątam Pomidorowi, bo u Migoty nie ma na co patrzeć, to zwykłe, plastikowe pudło kupione w Tesco ale jak zbuduję docelówkę w regale to będzie full wypas, razem z foggerem, wodospadem i oświetleniem punktowym z diod. Milę muszę przenieść niedługo, bo otyła jest chyba tylko przez fakt zbyt małego terrarium. Migotka dostanie też amanta, ale to chyba dopiero za roczek, no i tym razem racze go sprowadzę niż kupię w Polsce, trochę kiepsko z pulą genetyczną tutaj.
dzięki kobitki
Anonymous - Czw Wrz 18, 2008 16:24
Jak spojrzałam na to zdjęcie to już wiem skąd imię Migotka http://www.fotosik.pl/sho...db5f9a2a18939c4
pituophis - Czw Wrz 18, 2008 16:28
Cytat: | Migotka dostanie też amanta, ale to chyba dopiero za roczek, no i tym razem racze go sprowadzę niż kupię w Polsce, trochę kiepsko z pulą genetyczną tutaj.
|
Sprowadz pare. Migotka niestety nie zapowiada sie na super wybarwiona samice... Nie wiem, czy nawet najlepszy samiec to poprawi.
Z cenchriami w Polsce nie jest zle. Sa weze w znacznie, znacznie gorszej sytuacji.
Mangusta - Czw Wrz 18, 2008 16:35
Pitu, a pokaż jakieś zdjęcia dorosłych samic od Kubika, jeśli masz, bo właśnie potwornie mnie ciekawi jak ona ma "zbrzydnąć" a nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć dorosłych okazów. Kubik krzyżował cenchrie z maurusami czy jak?
edyta: oj sorki, mam. http://www.terrarium.com....id=37238&path=2 to jakieś zdjęcie sprzed roku, ale jeśli to mamuśka mojej Migoty to ja nie widzę w niej nic brzydkiego, aczkolwiek się nie znam za bardzo chodzi pewnie głównie o to że plamy w kółkach są ciemniejsze?
Anonymous - Czw Wrz 18, 2008 19:41
Jakie cudne kółka,zupełnie jak namalowane przy pomocy cyrkla
pituophis - Pią Wrz 19, 2008 13:20
Kubik ma chyba po prostu niezbyt ladne cenchrie. Brazowe tlo, ciemne, bure kolka. Sa ladne same w sobie - ale nie najladniejsze, niektore linie sa duzo, duzo ladniejsze.
Mangusta - Pią Wrz 19, 2008 14:20
no cóż, nie wątpię w to że nie będzie to jedyna samica cenchrii u mnie (chyba że akurat przybędzie mi mnóstwo kasy i kupię coś o wiele rzadszego ) tak czy siak do rozmnożenia jeszcze ponad 6 lat zostało, to duużo czasu na zastanawianie się nad linią.
LunacyFringe - Sob Wrz 27, 2008 18:03
Up^
Mangusta - Sob Wrz 27, 2008 18:07
no więc tego... Maz sobie obiecała, że jak zda łacinę to kupi Mili koleżankę... zdała no i trzebaby obietnicy dotrzymać
zatem już za tydzień-półtora trafi do mnie roczna samiczka zbożówki anery, po całkiem promocyjnej cenie. anerythristic, czyli będzie szaro-czarna. nie wiem w sumie teraz jak ją nazwać, może coś z łaciną i z węglem? macie pomysły?
Layla - Sob Wrz 27, 2008 18:12
Carbonara
yoshi - Sob Wrz 27, 2008 18:28
a ja wlasnie bije sie starsznie z myslami, czy kupowac ponczosznika, czy nie... i tak sie bije, i bije i na chwile obecna chyba sie pobije i kupie
Anonymous - Sob Wrz 27, 2008 18:53
kol to jest po szwecku. (czytało się sage o ludziach lodu:P)
Mangusta - Sob Wrz 27, 2008 18:55
yoshi, jak chcesz to poczekaj roczek, bo planuję rozmnażać swoje zbożówki będą wypasione i wypieszczone.
pituophis - Sob Wrz 27, 2008 19:55
Anthracora? Anthracia?
Wez sie nie wyglupiaj i kup anery motley, albo striped, albo pewter
Ja mam charcoalka na wspolwlasnosc ze znajomym z bdb linii z USA.
Jedynym znanym mi ponczosznikiem o w miare sensownym charakterze jest Thamnophis marcianus. Reszta to straszne wyplosze. Mialem T. proximus, nie wroce nigdy do nich. Panikarskie, karmic sie tego normalnie nie da.
|
|
|