To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XX

agacia - Nie Sty 11, 2015 23:44

Nakasha jeszcze mi przyszedł do głowy briard albo czarny terier rosyjski
Wilczek wwidziałam kiedyś taką mieszankę na allegro :roll:

Mao - Nie Sty 11, 2015 23:46

Nie wiem, co by zrobiła. Irytujące było to o tyle, że nasz psi wybieg jest podzielony na dwie części i druga była pusta, więc wcale nie musiała jej z samego wybiegu zabierać.
Na szczęście reszta psów to były szczeniaki, bo dopiero byłby cyrk, jakby stado psów zaczęło za nią ganiać...

Co do mixu - gógl mówi, że nie ma rzeczy niemożliwych. Nawet zgrabne pacholę.

Azjaty to dla mnie jedne z najpiękniejszych psów. Mając dom z ogrodem rozważałabym na pewno :D

mmarcioszka - Pon Sty 12, 2015 00:00

Mnie ostatnio naszło na drugiego psa :roll:
Pod uwagę biorę tylko kolejnego husky, malamuta, samojeda ewentualnie akitę, ale... mam nadzieję, że mi szybko minie, więc się powstrzymuje przed jakimkolwiek szukaniem czy zaglądaniem do wszelkich psich galerii :P

Lavi - Pon Sty 12, 2015 00:20

Mao, byłaś w Gdańsku na wystawie?:>
agacia - Pon Sty 12, 2015 07:42

mmarcioszka, 2 psy się lepiej chowają :D
noovaa - Pon Sty 12, 2015 07:42

Ja też myślałam o Azjacie, albo o psie w typie ONka ( w typie, bo obecnych hodowli rasowych onków kompletnie nie rozumiem ). Może za 2-3 lata będę się już mogła za nimi rozglądać ^^
Nakasha - Pon Sty 12, 2015 10:20

Cytat:
2 psy się lepiej chowają :D

Prawda. :DD

wilczek777 - Pon Sty 12, 2015 11:45

Uah ktoś poza mną lubuje się w azjatach :serducho: ale jako ogół nie do końca są urzekające - dużo jest psów przesadzonych z skórą wiszącą i faflem do pachy pfuj... tzn. są bardzo nie wyrównane w typie.
mmarcioszka samojeda albo akitę! zdasz mi relację jak się z tym żyje bo japro stwierdził, że akita może być (ja kocham samojki) i zakochał się (na szczęście) w pręgowanych! Niestety w tym wypadku też wybrzydzam i będę szukać z łapami do nieba i odpowiednim wyrazem pysiola.
Nakasha skłamała! Jakie dwa psy! Trzy to dopiero początek :twisted:

Młoda linieje i mamy etap: otwieram puszkę coli w środku psie kłaki, robię obiad z psimi kłakami, oddycham kłakami, z ust wyciągam kłaki, na ubraniu kłaki.
Wróć - do kłaków nic nie mam ale ona linieje puszkiem takim jak pajęczyna którego ręką zdjąć nie można...

Sorgen - Pon Sty 12, 2015 12:30

Mnie też się azjaty niesamowicie podobają ale to nie jest rasa na moje obecne warunki. Zakochałam się w nich jak poznałam na żywo Ilgiza w sumie legendę polskich azjatów :serducho:
Ninek - Pon Sty 12, 2015 12:35

agacia napisał/a:
albo czarny terier rosyjski

Czy one wszystkie tak strasznie śmierdzą? Zawsze wydawało mi się, że to raczej mało woniejące psy, później znajoma kupiła i jej suka śmierdzi tak, że można umrzeć jak się koło niej stoi. Gorzej walił tylko malamut znajomego i ON znajomej.

jokada - Pon Sty 12, 2015 12:59

śmierdzą psy zaniedbane...
głownie te mieszkajace na zewnatrz i nie czesane regularnie...

agacia - Pon Sty 12, 2015 13:27

Też mi się nie wydaje aby to od rasy zależało, ale od konkretnego osobnika.
wilczek777 napisał/a:
Nakasha skłamała! Jakie dwa psy! Trzy to dopiero początek :twisted:

Też tak myślę :] A w ogóle fajną sprawą jest wzięcie dla takiego starszego psa (8-9 lat) młodszego. Młody chętny do zabawy rozrusza i odmłodzi starszego. Sprawdzone 2 razy na moich psach :]

Ninek - Pon Sty 12, 2015 15:41

jokada napisał/a:
śmierdzą psy zaniedbane...
głownie te mieszkajace na zewnatrz i nie czesane regularnie...

Pies mieszka w bloku, to jeden z najbardziej zadbanych psów jakie znam. Dopiero co skończyła czempionat PL, na wystawach są regularnie więc jakby nie patrzeć to wymusza kąpiele, czesanie, strzyżenie i całą resztę.
Maxima z Norblińskiej Doliny
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/10896226_886117558095408_5163491655670600317_o.jpg

Nakasha - Pon Sty 12, 2015 16:16

Ninek, jest wiele przyczyn złego zapachu psa... można by zrobić wymaz ze skóry, zastanowić się nad dietą, itp...

Shirka i Nala prawie nie pachną, za to Nemo czuć. Nie mocno, ale jednak.

wilczek777, Shira też linieje takim "pajęczynowatym puchem". :D

jokada - Pon Sty 12, 2015 16:21

ja bym się martwiła jak by mi pies śmierdział bez powodu :roll:
albo zęby, albo niewłaściwa dieta... bo cos na pewno nie tak
bo moim zdaniem zadbane psy nie smierdzą
zresztą brudne psy dają mokrym psem i ziemią... no ale nie śmierdzą jakoś specjalnie