Archiwum - Psiaki XX
agacia - Nie Sty 11, 2015 23:44
Nakasha jeszcze mi przyszedł do głowy briard albo czarny terier rosyjski
Wilczek wwidziałam kiedyś taką mieszankę na allegro
Mao - Nie Sty 11, 2015 23:46
Nie wiem, co by zrobiła. Irytujące było to o tyle, że nasz psi wybieg jest podzielony na dwie części i druga była pusta, więc wcale nie musiała jej z samego wybiegu zabierać.
Na szczęście reszta psów to były szczeniaki, bo dopiero byłby cyrk, jakby stado psów zaczęło za nią ganiać...
Co do mixu - gógl mówi, że nie ma rzeczy niemożliwych. Nawet zgrabne pacholę.
Azjaty to dla mnie jedne z najpiękniejszych psów. Mając dom z ogrodem rozważałabym na pewno
mmarcioszka - Pon Sty 12, 2015 00:00
Mnie ostatnio naszło na drugiego psa
Pod uwagę biorę tylko kolejnego husky, malamuta, samojeda ewentualnie akitę, ale... mam nadzieję, że mi szybko minie, więc się powstrzymuje przed jakimkolwiek szukaniem czy zaglądaniem do wszelkich psich galerii
Lavi - Pon Sty 12, 2015 00:20
Mao, byłaś w Gdańsku na wystawie?:>
agacia - Pon Sty 12, 2015 07:42
mmarcioszka, 2 psy się lepiej chowają
noovaa - Pon Sty 12, 2015 07:42
Ja też myślałam o Azjacie, albo o psie w typie ONka ( w typie, bo obecnych hodowli rasowych onków kompletnie nie rozumiem ). Może za 2-3 lata będę się już mogła za nimi rozglądać
Nakasha - Pon Sty 12, 2015 10:20
Cytat: | 2 psy się lepiej chowają |
Prawda.
wilczek777 - Pon Sty 12, 2015 11:45
Uah ktoś poza mną lubuje się w azjatach ale jako ogół nie do końca są urzekające - dużo jest psów przesadzonych z skórą wiszącą i faflem do pachy pfuj... tzn. są bardzo nie wyrównane w typie.
mmarcioszka samojeda albo akitę! zdasz mi relację jak się z tym żyje bo japro stwierdził, że akita może być (ja kocham samojki) i zakochał się (na szczęście) w pręgowanych! Niestety w tym wypadku też wybrzydzam i będę szukać z łapami do nieba i odpowiednim wyrazem pysiola.
Nakasha skłamała! Jakie dwa psy! Trzy to dopiero początek
Młoda linieje i mamy etap: otwieram puszkę coli w środku psie kłaki, robię obiad z psimi kłakami, oddycham kłakami, z ust wyciągam kłaki, na ubraniu kłaki.
Wróć - do kłaków nic nie mam ale ona linieje puszkiem takim jak pajęczyna którego ręką zdjąć nie można...
Sorgen - Pon Sty 12, 2015 12:30
Mnie też się azjaty niesamowicie podobają ale to nie jest rasa na moje obecne warunki. Zakochałam się w nich jak poznałam na żywo Ilgiza w sumie legendę polskich azjatów
Ninek - Pon Sty 12, 2015 12:35
agacia napisał/a: | albo czarny terier rosyjski
|
Czy one wszystkie tak strasznie śmierdzą? Zawsze wydawało mi się, że to raczej mało woniejące psy, później znajoma kupiła i jej suka śmierdzi tak, że można umrzeć jak się koło niej stoi. Gorzej walił tylko malamut znajomego i ON znajomej.
jokada - Pon Sty 12, 2015 12:59
śmierdzą psy zaniedbane...
głownie te mieszkajace na zewnatrz i nie czesane regularnie...
agacia - Pon Sty 12, 2015 13:27
Też mi się nie wydaje aby to od rasy zależało, ale od konkretnego osobnika.
wilczek777 napisał/a: | Nakasha skłamała! Jakie dwa psy! Trzy to dopiero początek |
Też tak myślę A w ogóle fajną sprawą jest wzięcie dla takiego starszego psa (8-9 lat) młodszego. Młody chętny do zabawy rozrusza i odmłodzi starszego. Sprawdzone 2 razy na moich psach
Ninek - Pon Sty 12, 2015 15:41
jokada napisał/a: | śmierdzą psy zaniedbane...
głownie te mieszkajace na zewnatrz i nie czesane regularnie... |
Pies mieszka w bloku, to jeden z najbardziej zadbanych psów jakie znam. Dopiero co skończyła czempionat PL, na wystawach są regularnie więc jakby nie patrzeć to wymusza kąpiele, czesanie, strzyżenie i całą resztę.
Maxima z Norblińskiej Doliny
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/10896226_886117558095408_5163491655670600317_o.jpg
Nakasha - Pon Sty 12, 2015 16:16
Ninek, jest wiele przyczyn złego zapachu psa... można by zrobić wymaz ze skóry, zastanowić się nad dietą, itp...
Shirka i Nala prawie nie pachną, za to Nemo czuć. Nie mocno, ale jednak.
wilczek777, Shira też linieje takim "pajęczynowatym puchem".
jokada - Pon Sty 12, 2015 16:21
ja bym się martwiła jak by mi pies śmierdział bez powodu
albo zęby, albo niewłaściwa dieta... bo cos na pewno nie tak
bo moim zdaniem zadbane psy nie smierdzą
zresztą brudne psy dają mokrym psem i ziemią... no ale nie śmierdzą jakoś specjalnie
|
|
|