To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Transportery

Asaurus - Wto Sie 19, 2008 11:37

PALATINA, na górnej połowie transportera zamontuj koszyk lub półkę, na 4 śruby przez te otwory wentylacyjne w bocznych ściankach.
Trzeba większego koszyka aby przegrodzić na całej szerokości. Przy użyciu motylkowych nakrętek całość można bardzo szybko zdemontować. Zamiast koszyka może być odpowiednio przycięte plexi. Krawędzie można na ciepło zagiąć tak aby było kilka cm zapasu na śruby.

(usunęłam niedziałające linki do zdjęć i przeredagowałam jedno zdanie by pasowało do kontekstu, ponieważ odnosiło się do zdjęcia - limomanka)

PALATINA - Wto Sie 19, 2008 11:46

Asaurus,
Dzięki! :)
A jeszcze mi powiedz, jakby chcieć podzielić w pionie nie w poziomie? Też chyba można plexi przykręcić na tej samej zasadzie, prawda?
Transporter będzie się otwierał od góry, więc mogę górą wyjmować prosiaki.

AngelsDream - Wto Sie 19, 2008 11:57

PALATINA, też spytałam o podział w pionie, to mi Asaurus powiedział, że tak świnki będą miały mniej miejsca.
PALATINA - Wto Sie 19, 2008 12:00

AngelsDream,
No w sumie.
W takim razie jak tylko kupię transporter, to zacznę kombinować. :mrgreen:

AngelsDream - Wto Sie 19, 2008 12:31

PALATINA, ale można pokomibnować i zrobić wyjmowane przegrody w pionie i poziomie i dostosowywać do sytuacji :)
PALATINA - Wto Sie 19, 2008 12:38

AngelsDream,
Można :wink: , ale bierz pod uwagę, że moje mieszkanie nie ma w wyposażeniu zdolnego Asaurusa. :roll:

AngelsDream - Wto Sie 19, 2008 12:59

PALATINA, ale ty też jesteś utalentowana :)
PALATINA - Wto Sie 19, 2008 13:03

AngelsDream,
Dzięki! :mrgreen:
Pochwalę się, jak tylko coś wykombinuję (ale to dopiero za 2 tyg będzie - jak kasę dostanę).

AngelsDream - Wto Sie 19, 2008 13:16

PALATINA, zresztą zawsze można prosić Miśka o pomoc - na pewno doradzi, jak go znam :)
Asaurus - Wto Sie 19, 2008 15:29

Tak samo można w pionie przegrodę zrobić, tylko musisz dokładnie kąty dobrać do skosów transportera. Co do samego dzielenia w pionie to wydaje mi się, że świniaki będą miały dużo mniej miejsca. Dodatkowo pozioma przegroda z plexi może mieć wywinięcie z przodu tak aby zasłaniała górną połowę przednich drzwiczek, wtedy przy wyciąganiu jednego świniaka nie będzie on miał styczności z drugim. Dolnego wtedy wyciągasz przez przednie drzwiczki a górnego przez górne i możesz przewozić nawet mocno nielubiące się zwierzaki.
Anonymous - Sob Lis 22, 2008 09:05

Ostatnio specjalizuję się w odkopywaniu tematów :P

Wiem, że sporo osób kupiło sobie jakiś czas temu ten transporter:

Jak się sprawdza i sprawuje po czasie? Stado mi się powiększa i muszę kupić coś większego moim babom :roll:

Oli - Sob Lis 22, 2008 11:53

Jest bombowy! Najcudowniejszy z całego transportera jest pasek na ramię. :-P
S - Sob Lis 22, 2008 16:05

Transporter - rewelacja
Anonymous - Sob Lis 22, 2008 16:08

Potrzebuję go, bo kilka razy w roku muszę jechać z moimi babami z Poznania do rodzinnej Gdyni i z powrotem. Nie wiecie czy mieści się i można go przewozić na tej kratce do bagaży w przedziale pociągu?

I na prawdę jest taki cud miód i orzeszki, zero wad? :>

S - Sob Lis 22, 2008 16:19

Jego zalety są też wadami. Jest duży i nie ulega odkształceniom. W rękę z transporterem nic więcej nie weźmiesz i na to ramię też nic nie weźmiesz.
Zimą owijasz transporter kocem i wsadzasz do torby dużej niebieskiej z Ikei lub Makro.
Nie wiem jak z półkami w pociągu, bo używam samochodu.