To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Poidła

Anonymous - Pią Wrz 14, 2007 11:07

No właśnie ja nie chcę takich kombinacji alpejskich uprawiać. Ja jestem porządnicka purystka... :oops: nie umiem tak.

Kupię takie jak falka poleca. :)

(usunęłam niedziałający link - limomanka)

falka - Pią Wrz 14, 2007 11:34

Viss, takie :)
Oli - Pią Wrz 14, 2007 17:04

Viss, u mnie wszystki poidla sa bez tych gumek na rurkach, bo zostaly zezarte i zadne nie cieknie, nic sie nie psuje i nie widze roznicy miedzy z gumka a bez gumki (ale to brzmi :lol1: ).
LunacyFringe - Pią Wrz 14, 2007 22:29

Hehe , ja też nie widzę :lol1:
Miałam , mam i będę miećje obżarte , ale na szczęście nic się nie dzieje z poidłem . Zero zmian w działaniu :mrgreen:

helen.ch - Sob Wrz 15, 2007 14:42

LunacyFringe napisał/a:
ale na szczęście nic się nie dzieje z poidłem . Zero zmian w działaniu
to może im podpowiedzieć, żeby sobie te gumki darowali, bo w sumie to po czort one tam są? Do obgryzania chyba tylko :mrgreen:
LunacyFringe - Sob Wrz 15, 2007 15:30

Pewnie tak :mrgreen:
Chociaż jak nie ma tej gumki , to ta srebrna rureczka łatwiej wychodzi z poidła . Mi to tam nie przeszkadzało nigdy , mogłam sobie umyć swobodnie, ale kto inny może uznać , że to po prostu się kupy nie trzyma ^^
Aczkolwiek samo nie wypada .

Anonymous - Sob Wrz 15, 2007 15:36

Naprawdę? A u mnie od razu te dwie części się rozłączają.. Poidło przestaje się nadawać. Dlatego się tak bronię przed tymi z osłonkami.
helen.ch - Sob Wrz 15, 2007 16:31

LunacyFringe napisał/a:
Chociaż jak nie ma tej gumki , to ta srebrna rureczka łatwiej wychodzi z poidła .
poszłam obejrzeć moją rureczkę, ogonki nie obgryzły do końca, została opaska o nader poszarpanych brzegach, ale ciasno trzymająca całość.
Izabela - Pon Wrz 17, 2007 07:23

Ja mam 3 małe (75 ml) poidełka Ferplastu na 7 szczurów i nie zamieniłabym ich na żadne inne. Pojemność wystarczająca, bo i tak codziennie nalewam świeżą wodę, cichutkie, łatwe w montażu, stabline. A osłonek moje szczury nie gryzą, wiedzą, że nie można :wink:
apsik - Czw Wrz 27, 2007 14:11

A ja mam takie może troszkę śmieszne pytanie. Czy ktoś z Was rozkręcał poidełko? Moje poidełko notorycznie zacinało się. Mam chyba Ferplasta, metalowa rurka na spojeniu ma osłonkę. Ostatnio rozkręciłam to żeby wyczyścić tą rurkę no i wypadły mi dwie metalowe kulki. Czy powinny być 2 kulki w środku czy to jakiś psikus? Zostawiłam tylko jedną i poidełko w końcu działa i nie cieknie.
AngelsDream - Czw Wrz 27, 2007 14:18

apsik, ja sądzę, że powinna być jedna, więc chyba dobrze, że druga została wyjęta.
devilline - Czw Wrz 27, 2007 14:50

apsik, pierwszy raz słyszę żeby w poidle były dwie kulki O_O Popieram AngelsDream, wydaje mi się że jedna kulka wystarczy w zupełności.
AngelsDream - Czw Wrz 27, 2007 14:52

apsik, zaraz zrobimy szczurom wielkie sprzątanie, to rozłożę jedno poidło i sprawdzę :D
satanka666 - Czw Wrz 27, 2007 15:01

ja w niektórych poidłach tez miałam po dwie kulki...
i nawet w tym co teraz mam są dwie kuleczki :)

LunacyFringe - Czw Wrz 27, 2007 15:39

Też miałam dwie kulki . Ale wyjęłam ją i została tylko jedna , bo
apsik napisał/a:
poidełko notorycznie zacinało się.