Mioty urodzone - rok 2013 - Miot C2 of Anahata - 08.02.2013 - rez. str. 5
L. - Pią Mar 01, 2013 18:41
Nakasha, miot nie ma dwóch ojców!
ja obstawiam, że to będa pointy ;p
edit: chociażby właśnie russian dove point siamese.
Nakasha - Sob Mar 02, 2013 12:42
Kochani, nie no serio, nie ma możliwości, żeby tu były szczury nieakromelanistyczne. Zatem opisuję je jako russian dove burmese i russian blue sable burmese, mimo że tak nie wyglądają (pointy nadal się nie pokazały). Innej możliwości nie ma.
Asaurus - Sob Mar 02, 2013 14:02
Nakasha, a możliwość błędów w rodowodach? Jaka jest szansa, że przodkowie nie byli tym co mają wpisane?
wuwuna - Sob Mar 02, 2013 16:35
Nakasha, jasne pointy na burmie nie muszą być widoczne wcale, nawet u dorosłych. Więc tym bardziej u maluchów nie widać tego.
Ruski sabel też nie musi mieć widocznych pointów i zawsze wygląda jak rusek.
Jeśli Chanel ma prawidłową barwę na zdjęciach jest mink burmese.
1000%, że nie rusek.
quagmire - Sob Mar 02, 2013 16:57
Asaurus, tylko że rodowody nie mają tu nic do rzeczy. Po dwóch burmach (a to są burmy, bo to widać) mogą się urodzić tylko burmy i syjamy (ewentualnie himy lub albinosy, ew. ivory gdyby jeden lub oboje rodzice byli pale burmese). A rodowód da najwyżej kolor pointów lub odcień burmese.
Asaurus - Sob Mar 02, 2013 21:15
quagmire, no właśnie o to mi chodziło, czy fenotyp rodziców powoduje wątpliwości czy treść rodowodów.
Nakasha - Sob Mar 02, 2013 21:55
Asaurus, ani to, ani to. Wątpliwości powodował brak pointów na dzieciach burmach. Podobno przy mink + burmese to możliwe. Bardzo mnie to skołowało, bo jeszcze w życiu nie widziałam burmy bez pointów, nawet bez ciemniejszego o ton tyłka. No, ale też wcale nie miałam dużo kontaktu z burmami, szczególnie małymi i z minkiem.
wuwuna - Sob Mar 02, 2013 23:40
Nakasha, wiem, co mówię, osobiście widziałam kilka potwierdzonych rodowodem mink burmese.
Mam burmę z minimalnym pointem - sabla ruska.
Miałam RS burmę z jasnymi oczami bez pointów (minimalne, ale nawet jaśniejsze niż reszta ciała- inny odcień jedynie).
Więc moje słowa są podparte doświadczeniem, nie widzimisię.
quagmire - Nie Mar 03, 2013 09:26
wuwuna, ale nikt nie wątpi w Twoje słowa Ja nawet kiedyś czytałam, że u burmy mink nie widać pointów. Co to RS burma? Russian silver?
wuwuna - Nie Mar 03, 2013 09:37
quagmire napisał/a: | Co to RS burma? Russian silver? | tak, tak.
Nakasha - Nie Mar 03, 2013 13:06
Tak tak, jak są russian dove burmese, to i mink burmese też może być, jak najbardziej. Ale akurat ona pointy ma widoczne.
wuwuna - Nie Mar 03, 2013 17:06
Nakasha napisał/a: | Ale akurat ona pointy ma widoczne. | Minki pointy najczęściej mają, więc to norma. Mają inny odcień. Przynajmniej na syjamie. Bo na himie nie specjalnie.
Izabela - Wto Mar 05, 2013 10:55
Co tam u maluchów i ich mamy słychać? A może jakieś nowe zdjątka?
Naciol - Wto Mar 05, 2013 11:00
Izabela napisał/a: | A może jakieś nowe zdjątka? |
nie pogardzimy!
Nakasha - Wto Mar 05, 2013 18:36
Wszystko ok, zdjęcia będą później z kilku dni, teraz nie mam jak wrzucić.
|
|
|