Archiwum - [W-wa] jedna dziewczyna husky nadal bez domu
Lux - Pią Mar 30, 2012 20:41
A jak tam w ogóle, myszowata rośnie choć trochę?
(tak, wiem, czcze nadzieje, ale może by tak jakieś jedno, małe zdjęcie...? ;p)
valhalla - Pią Mar 30, 2012 21:31
Też chętnie zobaczyłabym jakieś zdjęcie Myszy... miałam przyjemność gościć tę panienkę wraz z mamusiami przez parę godzin i napatrzeć się nie mogłam...
...na kuperki nadopiekuńczych mamuś, które nachalnie osłaniały małą, ilekroć chciała gdzieś się wybrać...
czartoria - Sob Mar 31, 2012 08:39
Martini napisał/a: | szczurzynki ode mnie nie są zaciążone!
za dzisiejsze usg znienawidzą mnie do końca życia:) |
to super
a co z tym usg, że takie negatywne emocje spowodowało? :p
Jak się uda nam zrobić dzisiaj jakieś sensowne zdjęcia kijankom to założymy im oddzielny wątek. Wczoraj gdzieś na forum (chyba na Wuszątkach) widziałam filmik z 33-dniowymi szczuraskami, są o niebo większe od naszych. Nasz Szaraczek jest większy od pozostałych trzech (podejrzewamy że może z drugiej mamusi jest, wcześniej urodzony), ale i tak sporo mniejszy od tych "filmikowych".
Martini - Sob Mar 31, 2012 10:07
czartoria napisał/a: | a co z tym usg, że takie negatywne emocje spowodowało? :p |
darły się na cały gabinet, ale ich zapytaj, co w tym takiego złego. Ja bardzo lubię USG:)
czartoria - Sob Mar 31, 2012 15:32
też lubisz się drzeć podczas usg?
a to dzikie małpiątka
Martini - Sob Mar 31, 2012 15:34
Moje Szczurzynki mają już domy, tak więc dziękuję za użyczenie mi gościny w tym temacie, w razie pytań proszę na prv, bo mogę tu nie zglądać regularnie i coś ważnego przeoczyć;)
1.04.2012 - na razie zostajemy, to nie Prima Aprilis;)[/b]
Chynaa - Nie Kwi 01, 2012 08:35
Czy jest dwójka chłopców do zaopiekowania się nimi?
czartoria - Nie Kwi 01, 2012 08:41
Chynaa napisał/a: | Czy jest dwójka chłopców do zaopiekowania się nimi? |
Chynaa, reflektujesz? Trzej chłopcy szukają domków (bo jeden pewnie u nas zostanie).
Dzisiaj założymy maluchom wątek
Chynaa - Nie Kwi 01, 2012 09:07
czartoria napisał/a: | Chynaa napisał/a: | Czy jest dwójka chłopców do zaopiekowania się nimi? |
Chynaa, reflektujesz? Trzej chłopcy szukają domków (bo jeden pewnie u nas zostanie).
Dzisiaj założymy maluchom wątek |
Wygląd ma drugorzędne znaczenie, ale muszę o tym napisać: mam traumę jeżeli chodzi o szczurki z takim "czarnym" czymś na grzbiecie.
Pomimo usilnych starań nie jestem w stanie nauczyć się nazewnictwa.
Dwójkę chłopaków bym wzięła "od razu" - kwestia "umaszczenia" i wiek.
PS Zaraz znajdę fotkę o jakiego szczurka mi (nie) chodzi. (Trauma, powtarzam; z mojej winy zresztą. Ale to było dawno. Człowiek się zmienia. Trauma zostaje).
__
Jest fota o niewielkich rozmiarach więc podaję traumę:
czartoria - Nie Kwi 01, 2012 09:12
na 4ej stronie są zdjęcia maluchów
valhalla - Nie Kwi 01, 2012 09:27
Chynaa, jeśli nie lubisz kapturków, to spokojnie - to nie są kapturki
Nie wiem, co jest powodem tej traumy, ja kaptury kocham i sama mam 2 - ale ok, różnie ludzie mają.
Chynaa - Nie Kwi 01, 2012 09:32
valhalla napisał/a: | Chynaa, jeśli nie lubisz kapturków, to spokojnie - to nie są kapturki
Nie wiem, co jest powodem tej traumy, ja kaptury kocham i sama mam 2 - ale ok, różnie ludzie mają. |
valhalla, to nie jest kwestia "nie lubienia".
Długa historia z traumą a zarazem krótka.
Nie chcę do tego wracać, proszę.
czartoria, Szaliczek i Borsuczek - czy nadal szukają domu?
___
Skonsultowałam oczywiście kwestię z Mamą, jak najbardziej dwoje chłopców do "przygarnięcia".
Lekarza zawsze będą mieli. Jedzenie z najwyższej półki. Nicky nie jest agresywny, zaakceptuje chłopaków. I będzie, oczywiście (mam nadzieję) miał chęć ich "wyiskać". Ale spokojnie.
Pozostaje kwestia transportu. Nie mam auta. Jeżeli stwierdzisz, że możesz mi oddać chłopców to trzeba pomyśleć o transporcie.
Aha! Mam klatkę dużą + dobudówka własnoręczna. Akurat na trzy szczurki. I więcej by się zmieściło spokojnie, ale jednak powiedziałam sobie: maksimum trzy.
valhalla - Nie Kwi 01, 2012 10:02
Spokojnie, nie chcę żebyś wracała do przykrych wspomnień. Ja np. już nie chcę czarnego dumbo, też przez wspomnienia...
Mam nadzieję, że dostaniesz pod opiekę te śliczne mordki i będą mieli wspaniałego starszego przyjaciela Ze zdjęć wynika, że dobrze dogadują się ze starszymi szczurami
Chynaa - Nie Kwi 01, 2012 10:18
valhalla napisał/a: | Spokojnie, nie chcę żebyś wracała do przykrych wspomnień. Ja np. już nie chcę czarnego dumbo, też przez wspomnienia... |
Psychika ludzka jest niezmiernie skomplikowana jak sama wiesz. Chcemy się "czegoś pozbyć", powiedzieć sobie: "Przecież to zupełnie inny szczurek" - to częstokroć nic nie zdziała.
valhalla napisał/a: | Mam nadzieję, że dostaniesz pod opiekę te śliczne mordki i będą mieli wspaniałego starszego przyjaciela Ze zdjęć wynika, że dobrze dogadują się ze starszymi szczurami |
Nie dziękuję - nie chcę zapeszyć.
Nicky będzie dla nich dobrym "opiekunem". Pokaże co i jak.
O ile trafią pod Mamy i moją opiekę...
czartoria - Nie Kwi 01, 2012 12:41
Chynaa napisał/a: | ....
czartoria, Szaliczek i Borsuczek - czy nadal szukają domu?
.... |
Chynaa, Borsuczek to ten co u nas ma zostać. Tak na marginesie to on najbardziej podobny do kaptura ze zdjęcia, które zamieściłaś - poza tym że żaden z nich nie jest kapturem - ale Borsuczek ma czarny pas od główki do ogonka. Za chwilę zrobię młodym wątek z większą ilością zdjęć to sobie oblukasz jak chłopcy wyglądają.
|
|
|