To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. IV

Lavi - Nie Paź 16, 2011 16:19

Tata miał klienta w swoim warsztacie, który oddawał małe kotki, bo kocica mu się rozmnożyła. Tata dobry człowiek powiedział, że może przygarnąć jednego, jeśli facet ma się ich pozbyć. Kotków była trójka. Koleś powiedział, że się odezwie jak maluchy będą do oddania. No i super rodzice czekali. Facet zadzwonił, mówi, że kot już do oddania. Tata pojechał po niego ale kicia wydawała mu się strasznie mała. Facet jednak miał dużo kotów i twierdził, że ma 9 tygodni i można oddzielić od matki.
U weterynarza okazało się, że kotek ma co najwyżej 4 tygodnie... I tu moje pytanie - facet nie chce go z powrotem, mówi, że oddawał koty w takim wieku i nie było problemów. Czym je karmić? Nasz wioskowy wet kazał im dawać mleko i przyzwyczajać do suchego... ale ono jest chyba jeszcze za malutkie na suche żarcie... ;/

landrynka - Nie Paź 16, 2011 18:53

Lavi, krowie mleko nie nadaje się dla kotów.
Lavi - Nie Paź 16, 2011 18:59

landrynka, nie karmią go krowim. Od weterynarza dostali w proszku dla kociąt do rozrobienia.
Mika29 - Nie Paź 16, 2011 19:28

Po wczorajszej wizycie u dermatologa dowiedziałam się skąd się biorą te drastyczne rany u jednego z moich kotów. Okazalo się, że czuje się ona tak odtrącona, że się samookalecza ;/ Jestem zła na siebie i załamana, bo poświęcam jej więcej czasu niż drugiej kotce, zawsze w wolnej chwili brałam ją na ręce a to i tak za mało... Jak dalej tak będzie, nie wiem co zrobię...
klauduska - Pon Paź 17, 2011 01:07

Lavi, poczytaj mój wątek odtąd: http://forum.miau.pl/view...29783&start=120 [kilka str maxymalnie ;) ], bo ja sama odkarmiałam kociaki małe i tu masz podane co ja podawałam i jak.
BARDZO polecam [po tym, jak mi polecono na forum i przez wetki z MedicaVetu] Convalescence w proszku do rozpuszczenia. podaje się to kotom z problemami z brzuchem [oraz właśnie wykramia kocięta, bo mają bardzo wrażliwy ukł. pokarmowy].
wszystko trzeba wprowadzać powoli i obserwować reakcje.
4tyg kociak to jednak już spory kociak, który samodzielnie je, ale i tak jest roboty przy nim.
powodzenia!

Tygrys - Pon Paź 17, 2011 12:05

No i jednak zostanie Maniek bo imię pasuje jak ulał :mrgreen:

I tak jak myślałam ,musiał pobyć ze dwa dni żebym zauważyła ile powinien dostawać jeść i tak mu pasuje:
karma sucha non stop z misce, ja dosypuję tylko jak się skończy, mokra dwa razy dziennie rano i wieczorem po 50 g każda porcja. :]
wczoraj też dostał po południu trochę kurczaka, ścinki z kotletów, dzis idę do zoo po jakieś witaminy w smakołykach.

klauduska - Pon Paź 17, 2011 22:04

Tygrys, no i super :mrgreen:
oby mały ci rósł wielgachny ;) !!

Tygrys - Wto Paź 18, 2011 12:29

klauduska, lepiej niech zachowa linię po mamuni :P
heroina - Nie Paź 23, 2011 21:32

czy ktoś mi powie co to za rasa kota ? http://www.kwejk.pl/obrazek/595196/;o.html

zakochałam się !

Ninek - Nie Paź 23, 2011 21:35

Bengalski?
heroina - Nie Paź 23, 2011 21:37

Ninek, dzięki wielkie
Tygrys - Wto Paź 25, 2011 13:46

Maniek waży 1,7 kg :P a jutro skończy trzy miesiące. poza tym zrobił się okrąglutki po bokach i zmieniam mu porcje. jednak dostawał za dużo. :roll:
pituophis - Śro Paź 26, 2011 17:15

Kot z linka to nie jest kot domowy, to młody ocelot (Leopardus pardalis). To dziki kot, nie domowy pupil.
Oceloty dają się oswajać, ale to nie są zwierzątka domowe.

furburger - Śro Paź 26, 2011 17:16

http://www.fizjopedia.pl/...lanie_kotow.php

co o tym myślicie ? jest w tym trochę prawdy ? ;>
szukam co chwile plusów posiadania kota i przedstawiam je mamie a teraz dostałam ten link :P

Vaco - Śro Paź 26, 2011 19:09

pituophis, a może to savannah ? Chociaż cętki za bardzo nie pasują, u savannah są inne.